Πυρ και μανία ο Λυκουρέντζος για την “ανακαίνιση” των 2,7 εκατ. στο Υγείας

Λυκουρεντζος βουληΠοτέ δεν έγινε η δαπάνη δήλωσε ο πρώην υπουργός απαντώντας στις καταγγελίες

Πυρ και μανία εμφανίστηκε το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος καθώς σε χθεσινοβραδινή τηλεοπτική εκπομπή υπήρξαν εις βάρος του καταγγελίες ότι υπέγραψε την ανακαίνιση του Υπουργείου με 2,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει γίνει η παραμικρή δαπάνη. Ο Λυκουρέντζος άστραψε και αφού τόνισε ότι δίπλα στο όνομά του η λέξη «σκάνδαλο» και οι λέξεις «διασπάθιση δημοσίου χρήματος» δεν θα υπάρξουν ποτέ ευχαρίστησε τον βουλευτή Ημαθίας Λ.Τσαβδαρίδη αλλά και τον νομικό σύμβουλο του Υπουργείου Θάνο Πλεύρη οι οποίοι παρενέβησαν και αποκατέστησαν την αλήθεια εξηγώντας στο πάνελ ότι δεν έχει υπάρξει καμία δαπάνη.

Ο πρώην Υπουργός μάλιστα δεν δίστασε να αφήσει υπαινιγμούς κατά του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην γαμπρό της οικογένειας Παπανδρέου ο οποίος βρισκόταν χθες στο πάνελ και με ύφος ζητούσε παρέμβαση εισαγγελέα. “Πρόκειται για μια πρόβλεψη ενδεχόμενης ανακαίνισης. Μιλάμε για ένα κτήριο πριν από τον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν έχει γίνει η παραμικρή δαπάνη. Και να επιμένουν ότι όντως υπάρχει σκάνδαλο μέχρι προσφυγής στον εισαγγελέα. Ποιοι; Εκείνοι οι οποίοι σιωπούσαν όταν ελάμβαναν χώρα κραυγαλέα σκάνδαλα στη χώρα και σήμερα κάποιοι βρίσκονται και στη φυλακή” είπε ο κ. Λυκουρέντζος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως είχε και το ότι απόλυτο δίκιο σε όσα είπε ο κ. Λυκουρέντζος έδωσε και ο νυν Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης. ” Έχετε απόλυτο δίκιο και με δικές μου υποδείξεις παρενέβησαν οι συνάδελφοι, διότι δεν πρέπει να αφήνουμε να αιωρούνται εντυπώσεις. Καμία απολύτως δαπάνη δεν έχει καταβληθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά πρέπει να σας πω ότι η απόφασή σας ήταν ορθή και την υποστηρίζω και εγώ -θα την υπέγραφα και εγώ, αν ήμουν στη θέση σας” είπε ο Άδωνις. Εν συνεχεία μάλιστα απένειμε εύσημα στον κ. Λυκουρέντζο διότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης “Health in Action” το οποίο ήταν πρωτοβουλία Λυκουρέντζου θεωρείται πρότυπο ευρωπαϊκής πρακτικής και προτείνεται να ακολουθηθεί και από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.

Πηγή: parapolitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *