Τάδε έφη Άδωνις. Καθημερινό φαινόμενο στα μεγάλα εφημερεύοντα νοσοκομεία,¨το τσουβάλιασμα τών ασθενών.”

ραντζαΔημοσιογράφος: Είδαμε κάποιες φωτογραφίες σήμερα το πρωί που έδωσαν οι ειδικευόμενοι στον Ευαγγελισμό, όπου φαίνονταν ασθενείς συνωστισμένοι στα επείγοντα. Τι δηλώνετε;

«Τους ευχαριστώ για αυτή τη φωτογραφία. Δεν ξέρω βέβαια γιατί την έβγαλαν τώρα. Έπρεπε να την έχουν βγάλει εδώ και πολλούς μήνες, καθώς αυτό είναι καθημερινό φαινόμενο στα μεγάλα εφημερεύοντα νοσοκομεία, εκεί όπου συγκεντρώνονται οι ασθενείς.

Την κινητικότητα και τον αναπροσανατολισμό κάποιων νοσοκομείων την κάνουμε και για αυτό το φαινόμενο. Φυσικά θα υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις. Δε θα λυθεί αυτό μόνο με την κινητικότητα. Μπορεί να πάμε σε μια λογική, όπως στο εξωτερικό, να υπάρχουν ανεξάρτητα ΤΕΠ, όπου θα γίνεται διαχωρισμός των ασθενών που πηγαίνουν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Τώρα αυτό που συμβαίνει στην πράξη, είναι ότι όλοι θέλουν τα μεγάλα νοσοκομεία, άρα έχουμε πολύ μεγάλη προσέλευση ασθενών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και για κάποια ώρα, μέχρι να κατευθυνθεί ο κάθε ασθενής στο θάλαμό του, δημιουργείται αυτό το φαινόμενο. Δεν είναι κάτι καινούργιο».

Δημοσιογράφος: Όσον αφορά τους συνδικαλιστές, κάθε φορά λέτε «εσύ είσαι ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ», τι έχετε να πείτε για αυτό;

«Ο καθένας πρέπει να έχει με υπερηφάνεια την ιδεολογική του ταυτότητα. Όπως εγώ είμαι Νέα Δημοκρατία, δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος δεν πρέπει να λέει ότι είναι συνδικαλιστής μεν –για παράδειγμα ο κ. Βαρνάβας- ΣΥΡΙΖΑ δε. Δε μιλά μόνο ως συνδικαλιστής, μιλά και ως ΣΥΡΙΖΑ o συγκεκριμένος. Σήμερα το πρωί μιλούσα με έναν κύριο που τυγχάνει να είναι ΚΚΕ, το είπε μάλιστα και ο ίδιος. Δεν το λέω απαξιωτικά. Το λέω ώστε αυτός που παρακολουθεί, να καταλαβαίνει αυτός ο οποίος μιλά, από ποια σκοπιά λέει ό,τι λέει».

Δημοσιογράφος: Για τους 59 ιατρούς των οποίων τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ διακόψατε για τέσσερις μήνες;

«Από τους 87 ιατρούς που είχαμε θέσει υπό έλεγχο, των 59 οι εξηγήσεις κρίθηκαν ανεπαρκείς και έχουν τεθεί επί τετραμήνου εκτός συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Στο τετράμηνο αυτό προβλέπει ο κανονισμός να συνεχιστεί ο έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία, ώστε να κριθεί αν θα προχωρήσουμε σε οριστική διαγραφή τους».

Δημοσιογράφος: Έχουμε εξέλιξη με τον αξονικό τομογράφο στον Ευαγγελισμό;

«Ο αξονικός τομογράφος χάλασε την Παρασκευή και ήδη από τις 11 το πρωί λειτουργεί κανονικά. Πέραν αυτού περίπου σε ένα μήνα θα παραλάβει το νοσοκομείο και τον ολοκαίνουργιο αξονικό μέσω ΕΣΠΑ».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *