Ιταλίδα επέλεξε την Ελλάδα για εγχείρηση ζωής

ιταλιδαΗ 26χρονη πάσχει από καρκίνο του εγκεφάλου, ενώ είναι έγκυος… Μια 26χρονη Ιταλίδα αποφάσισε να μεταβεί στην Αθήνα για να υποβληθεί σε ειδική θεραπεία κατά του καρκίνου σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, αναφέρουν σημερινά εκτενή δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ρεπορτάζ,η νεαρή Ιταλίδα ονομάζεται Άντζελα Μπιάνκο και πάσχει από καρκίνο του εγκεφάλου, ενώ είναι έγκυος.

Οι «παραδοσιακές μέθοδοι» χημειοθεραπείας, στις οποίες ιταλοί γιατροί της πρότειναν να υποβληθεί, θα την ανάγκαζαν πιθανότατα, να αποβάλει. Η ίδια, όμως, δεν το δέχθηκε και επέμεινε ότι ήθελε να προσπαθήσει να θεραπευθεί, χωρίς να της στερηθεί η δυνατότητα να γίνει μητέρα.

Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», το ειδικό μηχάνημα που επιτρέπει να πλήττονται μόνο τα καρκινικά κύτταρα, χωρίς να μην καταστρέφονται τα υγιή, ονομάζεται Cybernife. Στην νότιο Ιταλία, νοσοκομείο του Μπάρι έχει αποκτήσει το συγκεκριμένο μηχάνημα από το 2011, αλλά δεν έχουν ακόμη δοθεί όλες οι αναγκαίες άδειες για να μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία. Η Άντζελα, παρά την δύσκολη κατάσταση της υγείας της, αποφάσισε να ταξιδέψει μέχρι την Αθήνα, για να υποβληθεί στην θεραπεία επί πληρωμή, σε ιδιωτική κλινική .

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δεν αναφέρουν το όνομα του ελληνικού ιδιωτικού θεραπευτηρίου στο οποίο εισήχθη. Προσθέτουν μόνον ότι η πρώτη αυτή θεραπεία ολοκληρώθηκε επιτυχώς, η Άνζτελα εγχειρίστηκε και ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Κάτω Ιταλία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To CyberKnife® είναι ένα καινούργιο και εντελώς πρωτοποριακό σύστημα ρομποτικής ιατρικής.

Δημιουργήθηκε για τη θεραπευτική αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων τόσο στο κεφάλι όσο και στο υπόλοιπο σώμα του ανθρώπου χρησιμοποιώντας Ρομποτική Τεχνολογία που καλείται “Στερεοτακτική Ακτινοχειρουργική υπό Απεικονιστική Καθοδήγηση” (Image-Guided Stereotactic Radiosurgery).

Αυτή η νέα τεχνολογία διαθέτει αρκετά πλεονεκτήματα έναντι των υπαρχουσών θεραπειών και σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί τη μοναδική διαθέσιμη λύση.

THE DYNAMIC 4D IMAGE-GUIDE RADIOSURGERY SUITE

To CyberKnife® δίνει τη δυνατότητα στερεοτακτικής ακτινοχειρουργικής σε ενδοκρανιακές παθήσεις (αγγειακές δυσπλασίες, μηνιγγειώματα, ακουστικά νευρινώματα, νευραλγίες τριδύμου, κακοήθεις και καλοήθεις όγκους, αδενώματα υποφύσεως κ.α.) χωρίς τη χρήση μεταλλικού πλαισίου ακινητοποίησης.

Επιπρόσθετα έχουν ενσωματωθεί νέες επαναστατικές τεχνικές, καθιστώντας δυνατή την αντιμετώπιση προβλημάτων που χρειάζονται ακτινοβολία στη σπονδυλική στήλη, πνεύμονα, πάγκρεας, ήπαρ, προστάτη κ.α. κατευθύνοντας τη δέσμη των ακτίνων με στερεοτακτική ακρίβεια προς το στόχο – πρόβλημα.

Παπασταμ.Γεώργ.

cyberknife

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *