Κ.Υ. Αλμυρού.Ψάχνουν παιδίατρο με το κιάλι

αλμυρο κυΜόνο δύο φορές την εβδομάδα υπάρχει παιδίατρος στο Κ.Υ. Αλμυρού

Με το… κιάλι ψάχνουν παιδίατρο στον Αλμυρό, γονείς μικρών παιδιών. Ο ένας παιδίατρος που απέμεινε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, δέχεται επισκέψεις, μόνο για δύο φορές την εβδομάδα και πάλι μόνο πρωινές ώρες, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας κάνει εφημερία στην Παιδιατρική Κλινική του Αχιλλοπουλείου Νοσοκομείου Βόλου.

Με τις παιδικές ιώσεις να παρουσιάζουν έξαρση αυτή την περίοδο, οι γονείς βρίσκονται πραγματικά σε αδιέξοδο, ενώ δεν λείπουν οι αντιδράσεις και διαμαρτυρίες. Ήδη μάλιστα υπήρξε παρέμβαση προς την Υφυπουργό Υγείας, Ζέττα Μακρή, από την οποία η διεύθυνση του Κέντρου ζητά την άμεση κάλυψη της ειδικότητας.

Το Κέντρο Υγείας της περιοχής, που καλύπτει πληθυσμό άνω των 30.000 κατοίκων, έχει μείνει ουσιαστικά χωρίς παιδίατρο. Ακόμη και για τα πιστοποιητικά υγείας που ζητούν τα σχολεία προκειμένου οι μαθητές να συμμετάσχουν σε αθλήματα, οι γονείς αναγκάζονται είτε να απευθύνονται σε ιδιώτη παιδίατρο της περιοχής τους είτε να μεταβαίνουν στο Βόλο.

Σε διαφορετική περίπτωση, μπαίνουν σε σειρά προτεραιότητας, περιμένοντας ραντεβού με το γιατρό τις ημέρες και ώρες που θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας. Τα έκτακτα δε περιστατικά άρρωστων παιδιών εξυπηρετούνται από τους γενικούς γιατρούς του Κέντρου.

 

Το πρόβλημα προέκυψε όταν η μία παιδίατρος του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, συνταξιοδοτήθηκε πριν από ένα μήνα περίπου και απέμεινε μόνο ένας γιατρός για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών της περιοχής. Και πάλι όμως, ο συγκεκριμένος γιατρός, προσφέρει τις υπηρεσίες του κάνοντας εφημερίες στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου και κάνει ιατρείο δύο φορές την εβδομάδα στον Αλμυρό. Από τα τέλη Νοεμβρίου και μετά, οπότε και ο γιατρός βγαίνει στη σύνταξη, ο Αλμυρός δεν θα έχει ούτε έναν παιδίατρο, ούτε καν για κάποιες ημέρες την εβδομάδα.

Οπως ανέφερε ο Διοικητής του Αχιλλοπουλείου, Κ. Καραμπάτσας, προτεραιότητα αποτελεί να παραμένει ανοιχτή 30 ημέρες κάθε μήνα η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου. «Φυσικά χρειάζεται και ο Αλμυρός παιδίατρο και θα επιχειρηθεί να καλυφθεί το κενό, δίνουμε όμως προτεραιότητα στις ανάγκες του Νοσοκομείου, όπου πρέπει καθημερινά να εφημερεύει πάση θυσία παιδίατρος για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων περιστατικών», σημείωσε ο ίδιος.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *