Ιατρικός Σύλλογος Θηβών. Επιστολή προς το Γ.Ν.Θηβών

θηβαΘεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε το Θήβαϊκό Λαό για τα

τεκταινόμενα στο χώρο της υγείας (Γ.Ν.Θηβών) και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.

Προς

Γ.Ν.ΘΗΒΩΝ

Υπ΄όψινς κας Αναπληρωτή Διοικητή

Θήβα 21 Οκτωβρίου 2013

Αρ.Πρωτ.2205

Θέμα:

Με την από 24/09/2013 αιτησή μας ζητήσαμε από το Νοσοκομείο Θηβών να μας χορηγήσει αντίγραφο του σχετικού εγγράφου δυνάμει του οποίου περιελήφθησαν τα στοιχεία κόστους λειτουργίας του Νοσοκομείου Θηβών στην έκθεση που υπέβαλε το Υπουργείο στην Τρόϊκα, τον προϋπολογισμό του 2013 καθώς και τους προϋπολογισμούς και απολογισμούς των ετών 2011 και 2012.

Επί της αιτήσεως αυτής λάβαμε την υπ΄αριθμ. 5197/04-10-2013 απάντηση του Νοσοκομείου Θηβών, που υπογράφεται από την Αναπληρωτή Διοικητή κα Λιακοπούλου Αικατερίνη, η οποία μας πληροφορεί για τα κάτωθι:

1) Κανένα σχετικό έγγραφο δεν εστάλη από το Νοσοκομείο προς το Υπουργείο, πλην όμως το Νοσοκομείο μέσω του δικτύου ΕΣΥΝΕΤ ενημερώνει μηνιαία την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος και το Υπουργείο Υγείας για όλα τα οικονομικά και λειτουργικά του στοιχεία.

2) Ο προϋπολογισμός 2013που έχει καταρτισθεί με βάσει αυστηρές οδηγίες, προφανώς του Υπουργείου και καταφανώς της Τρόϊκα, υπολείπεται κατά πολύ του ύψους που απαιτείται για τη στοιχειώδη λειτουργία του Νοσοκομείου. Κατά τα λοιπά μας παραπέμπει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ για να προμηθευτούμε αντίγραφο.

3) Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους προϋπολογισμούς και απολογισμούς 2011 και 2012.

4) Η λειτουργία και διαχείριση του Νοσοκομείου ελέγχεται από ορκωτούς λογιστές και εσωτερικό ελεγκτή και ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία ο απολογισμός του 2012 ήταν σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2011 μειωμένος κατά 44% και εκτιμάται ότι το 2013 η μείωση θα είναι πολύ μεγαλύτερη.

5) Κατά τα λοιπά καταλήγει το έγγραφο της κας Αναπληρωτή Διοικητή στην πεποίθηση ότι όλοι αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Θηβών και ευελπιστεί στη συνεργασία μας στον κοινό σκοπό.

Το συγκεκριμένο έγγραφο, το οποίο μας αποκαλύπτει την μέχρι τώρα κοινή αίσθηση ότι το Νοσοκομείο μας είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα κλείσει και μάλιστα η Διοίκηση του Νοσοκομείου προσπαθεί με κάθε τρόπο γι’ αυτό.

Σε αυτό τον σκοπό και φυσικά δεν θα συστρατευθούμε αλλά θα αντιταχθούμε πιστεύοντας ότι το ίδιο θα πράξουν όλοι οι Θηβαίοι πολίτες.

Διότι, κι αν ακόμη αγνοήσουμε το γεγονός ότι θα ήταν «βαρύ φορτίο» ενδεχομένως για τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να μας χορηγήσει αντίγραφο του προϋπολογισμού του 2013 καθώς και των απολογισμών και προϋπολογισμών 2011 και 2012, οπότε μας παραπέμπει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, εν τούτοις δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε το γεγονός ότι οι μειώσεις που αναφέρει η κα Αναπληρωτής Διοικητής τελικώς θα φτάσουν πάνω από 50% σε σχέσει με το 2011, δηλαδή μέσα σε 2 χρόνια το Νοσοκομείο έχασε πάνω από τους μισούς πόρους, διότι έτσι επέβαλε η Τρόϊκα και εκτελούν πιστά οι Διοικήσεις του.

Και αυτή η πολιτική ονομάζεται από την κα Αναπληρωτή Διοκητή «κοινός σκοπός» και προσπάθεια για τη διατήρηση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου!!!

Εμείς την ονομάζουμε κατάρρευση εκ των έσω και παράδοση άνευ όρων του βασικού φορέα παροχής υγειονομικών υπηρεσιών στην περιοχή μας στην αδηφάγο Τρόικα.

Είναι εξοργιστικό όμως το γεγονός ότι αυτή την πολιτική στηρίζουν και εκτελούν πιστά οι Διοικήσεις του Νοσοκομείου, και αυτή την πολιτική την ονομάζουν προσπάθεια για τη διατήρηση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου.

Επιπλέον μας ξενίζει το γεγονός ότι ουδέν ουσιαστικό σχόλιο έγινε για τα στοιχεία που ζητήσαμε τα οποία εμφάνιζαν εξωπραγματικά έξοδα λειτουργίας του Νοσοκομείου Θηβών και ασφαλώς σε οποιονδήποτε τα αντίκριζε θα τον οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι αυτό το Νοσοκομείο δεν είναι δυνατό να συνεχίσει να λειτουργεί και πρέπει να κλείσει.

Τα περιθώρια όμως που μας δίδει το ίδιο το απαντητικό έγγραφο της κας Αναπληρωτή Διοικητή είναι ότι εφόσον το Νοσοκομείο σε μηνιαία βάση αποστέλλει στοιχεία στο Υπουργείο και στην 5η ΥΠΕ, περιττεύει η αναζήτηση εγγράφου, επιβάλλεται όμως να ερευνηθεί η ορθότητα και η αξιοπιστία των στοιχείων αυτών καθώς είναι εξωπραγματικά και απίστευτα.

Ίσως πάλι τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να τύχουν δικαστικής έρευνας, καθώς είτε είναι αναληθή, άρα ποινικώς αξιολογούμενα, είτε είναι αληθή, άρα από κακοδιαχείριση γενόμενα.

Σε αυτή την προσπάθεια αναρωτιόμαστε πλέον εάν θα βρούμε σύμμαχο την κα Αναπληρωτή Διοικητή , έτσι ώστε να αποκαλύψουμε ποιοι θέλουν και επιδιώκουν το οριστικό κλείσιμο του Νοσοκομείου Θηβών.

Ιδού η Ρόδος.

Καλούμε λοιπόν τους Βουλευτές του νομού να ερευνήσουν το ζήτημα στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου των Υπουργείων.

Το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβουν θέση.

Τους φορείς της πόλης να αντιδράσουν

Τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών να ερευνήσει τα τυχόν τελούμενα ποινικά αδικήματα.

Για τον Ι.Σ.Θηβών

Η Πρόεδρος

Φιλιώ Πρωτόπαπα

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *