Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας. Απαράδεκτο το αυταρχικό ύφος του υπουργού Υγείας

ισ λαρισαςΣχετικά με τις τελευταίες προκλητικές τηλεοπτικές εμφανίσεις του υπουργού Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας επισημαίνει τα ακόλουθα:

1. Αυτή τη στιγμή η Χώρα μας και ιδιαίτερα ο ευαίσθητος τομέας της Υγείας, δεν έχει ανάγκη από τις κραυγές παρωχυμένων «δικτατορίσκων της δεκάρας», αλλά από νοήμονες ανθρώπους που έχουν την δυνατότητα μέσα από διάλογο να προσφέρουν λύσεις.

2. Το αυταρχικό ύφος που επιδεικνύει ο υπ. Υγείας σε κάθε του εμφάνιση, η απαξίωση προς το ιατρικό σώμα και η εκτόξευση ποικίλων συνεδριών απειλών προς όλους τους εργαζομένους στο χώρο της Υγείας, αποδεικνύουν πως έχει ξεφύγει παντελώς από την δέουσα για την θέση του συμπεριφορά.

3. Μας εκπλήσσουν ιδιαίτερα οι κατά συρροή απειλές του προς όλους τους απλήρωτους παρόχους υγείας, πως δεν θα πρέπει να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, γιατί θα χάσουν την δουλειά τους!

Και οι γιατροί της χώρας, που επί σειρά ετών παραμένουν απλήρωτοι έχοντας άτοκα χρηματοδοτήσει με 1.5 δις ευρώ την υγεία των Ελλήνων μέσω των ληξιπρόθεσμων, αλλά και με την δημιουργία της νέας γενιάς οφειλών του ΕΟΠΥΥ που ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ, θα πρέπει να «βουλώσουν το στόμα» κατά Άδωνι!!!

4. Προφανώς, «ψευτοτσαμπουκαλεύεται» εκεί που τον παίρνει, ενώ στην ουσία αποτελεί κι αυτός ένα θρασύδειλο πρόσωπο του συστήματος, που τοποθετήθηκε σ’ αυτήν την θέση για να διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να στείλει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς και τα μικρά εργαστήρια, προς όφελος των μεγάλων εμπόρων υγείας.

5. Όσον αφορά δε τις δημοκρατικές αρχές και αντιλήψεις, μάλλον δεν πρέπει να τις έχει διδαχθεί, καθόσον στα πολιτικά σχολεία στα οποία φοίτησε στο παρελθόν το μάθημα αυτό δεν διδάσκονταν!

Τέλος, επειδή πιστεύουμε πως τα προβλήματα στην Υγεία λύνονται με συνεργασία και όχι με συκοφαντίες, απειλές και αυταρχικές συμπεριφορές, καλούμε τον Πρωθυπουργό της Χώρας, αν δεν τον αντικαταστήσει, τουλάχιστον να τον συμμαζέψει.

Για τον ΙΣΛ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                            ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *