Εγκαίνια από τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του νέου συστήματος στερεοτακτικής βιοψίας μαστού στο Νοσοκομείο «Μεταξά».

266497_23-10-2013, PHOTO Μεταξά  O Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, εγκαινίασε σήμερα το σύστημα αναίμακτης στερεοτακτικής βιοψίας βλαβών μαστού (γνωστού ως B.L.E.S.), δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά». Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ τέλεσε αγιασμό. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Πειραιά, κ. Παν. Μελάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, κ. Στ. Χρήστου, ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Β. Μιχαλολιάκος και η λειτουργική διευθύντρια του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», κα. Έλλη Ανδριανοπούλου.

Ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε θερμά το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τη δωρεά του καινοτόμου μηχανήματος στο νοσοκομείde6ee1_23-10-2013, Εγκαίνια-Μεταξά2ο «Μεταξά». Αναγνωρίζοντας πόσο μεγάλες είναι οι ανάγκες και πόσο δύσκολος ο αγώνας κατά του καρκίνου, ανακοίνωσε την απόφασή του να προμηθευτεί το νοσοκομείο αξονικό τομογράφο. Τόνισε μάλιστα ότι η επένδυση στην τεχνολογία, παρά τους μειούμενους προϋπολογισμούς, είναι προτεραιότητα. «Αυτό επιβάλλει η Στρατηγική για την Υγεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ακούστηκε με έμφαση στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας στη Λιθουανία αλλά αυτό επιβάλλει και η κοινή λογική, διότι δίνοντας σύγχρονα εργαλεία στους ιατρούς προάγεται η υγεία και τελικά η ευημερία του συνόλου», ανέφερε ο Υπουργός Υγείας.

 

«Στόχος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είναι να συνδράμει τις δημόσιες δομές υγείας, χωρίς βέβαια να αντικαθιστά το ρόλο που η Πολιτεία οφείλει να έχει» σημείωσε η εκρόσωπος του Ιδρύματος Έλλη Ανδριανοπούλου και πρόσθεσε: «Το Ίδρυμα έχει προχωρήσει σε δωρεές 40 εκατομμυρίων στον κλάδο της Υγείας ενώ παράλληλα έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα αξίας 100 εκατομμυρίων (77 εκατομμύρια εκ των οποίων έχει εκταμιευθεί) για την ανακούφιση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από τα αποτελέσματα της κρίσης. Επιπλέον, σχεδιάζει πρόγραμμα στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας ύψους 100 εκατ., πέρα από την κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, ύψους 566 εκατ. ευρώ (Εθνική Λυρική Σκηνή, Εθνική Βιβλιοθήκη, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος) στο Δέλτα Φαλήρου».

 

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς δήλωσε ότι «στο ογκολογικό νοσοκομείο καθημερινά δίνεται μάχη κατά του καρκίνου, που βιώνεται με πόνο και αγωνία. Η Εκκλησία είναι κοντά στους ασθενείς και αρωγός στις προσπάθειες των ιατρών, των νοσηλευτών, των λοιπών εργαζομένων και της Διοίκησης».

«Είναι βέβαιο ότι χιλιάδες γυναίκες θα ευεργετηθούν διαχρονικά. Απομένει οι γιατροί και οι νοσηλευτές να αγκαλιάσουν τη νέα αυτή δομή και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές του» τόνισε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελένη Μαραγκάκη, σημειώνοντας ότι «στο νοσοκομείο εισάγονται ετησίως περίπου 28.500 ασθενείς και από αυτούς οι 4.200 είναι γυναίκες, που χειρουργούνται για βλάβες του μαστού. Εξ αυτών των βλαβών το 35 με 40% αποδεικνύονται καλοήθης, με συνέπεια να υπάρχει η δυνατότητα αποφυγής χειρουργείου για αξιοσημείωτο αριθμό περιστατικών. Σε σχέση με τις περιπτώσεις κακοήθειας, το όφελος από τη βιοψία με το σύστημα B.L.E.S. είναι σημαντικό, διότι χάρη στα πλεονεκτήματά του οι γυναίκες ξεπερνούν το φόβο της επίσκεψης στο γιατρό και της διερεύνησης των ύποπτων σημείων, επιτυγχάνοντας έτσι έγκαιρη διάγνωση, η οποία αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες ίασης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *