Λάρισα. 2o Σεμινάριο Ιατρικών Δεξιοτήτων στην Ιατρική Σχολή

viewimg.aspΜε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο το 2o Σεμινάριο Ιατρικών Δεξιοτήτων στην Ιατρική Σχολή υπό την επίβλεψη του καθηγητού ανατομίας Δημητρίου Αρβανίτη και υπεύθυνο διοργάνωσης τον επίκουρο καθηγητή Αριστείδη Ζιμπή.

Εκατό φοιτητές χωρισμένοι σε ομάδες εκπαιδεύτηκαν σε βασικές τεχνικές συρραφής δέρματος. Ο μεγάλος αριθμός των εθελοντών εκπαιδευτών, οι εξαιρετικές υποδομές του εργαστηρίου Ανατομίας και τα πολύ καλής ποιότητας παρασκευάσματα έκαναν τους φοιτητές να συμμετάσχουν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στη διοργάνωση. Κεντρικός προσκεκλημένος ομιλητής του σεμιναρίου ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής ορθοπεδικής Σωκράτης Βαρυτιμίδης που ανέπτυξε το θέμα της Διαχείρισης των Ακρωτηριαστικών Τραυμάτων των Άκρων.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι φοιτητές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν το σεμινάριο αυτό ήταν πολύ περισσότεροι από τις διαθέσιμες θέσεις εκπαίδευσης, οι οποίοι μάλιστα ζητούν να γίνει πολύ σύντομα το τρίτο σεμινάριο ιατρικών δεξιοτήτων. Έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή παρουσίασαν επίσης και φοιτητές των ιατρικών σχολών Αλεξανδρούπολης και Θεσσαλονίκης. Τα ανωτέρω δημιουργούν υποχρέωση στους διοργανωτές για συνέχεια, ώστε το σεμινάριο αυτό να καθιερωθεί ως θεσμός πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς έρχεται να καλύψει μια ιδιαίτερη ανάγκη των φοιτητών για ανάπτυξη ιατρικών τεχνικών και δεξιοτήτων.

http://www.eleftheria.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.