Αχιλλοπούλειο.Οι επικουρικοί δεν αρκούν

αχιλοπουλειοΗ πρόσληψη ορισμένων επικουρικών γιατρών δεν καθιστά ένα τμήμα ή μία Κλινική λειτουργική, σύμφωνα με τους Νοσοκομειακούς γιατρούς. Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών μετά το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τα προβλήματα που υπάρχουν σε αρκετές νευραλγικές κλινικές του Αχιλλοπούλειου και τα οποία συνεχίζουν να προκαλούν δυσλειτουργίες στην παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς, έρχεται να τα επιβεβαιώσει πλήρως, καλώντας μάλιστα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να μην «παρουσιάζει το «τίποτα» ως «τα πάντα» γιατί -όπως τονίζει- δεν είναι διασκεδαστικό, είναι τραγικό».

Σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, η οφθαλμιατρική κλινική και το γαστρεντερολογικό τμήμα είναι χωρίς ειδικό ιατρό, ενώ το ογκολογικό και το αιματολογικό συνεχίζουν με έναν γιατρό. Παράλληλα σε περίοδο 2,5 – 3 ετών η δύναμη των ιατρών του νομού μας στο δημόσιο τομέα, έχει συρρικνωθεί στο 50 – 55% περίπου, διότι οι πρωτοείσακτοι, οι οποίοι στελέχωσαν το ΕΣΥ, έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Οσον αφορά εξάλλου την Παιδιατρική Κλινική, όπως επισημαίνει η ΕΙΝΚΥΜ , σε 2 – 3 μήνες η Κλινική που ήταν πλήρως στελεχωμένη με διψήφιο αριθμό επιμελητών ιατρών, θα μείνει με μόλις δυο γιατρούς.

 

«Τα προβλήματα ζωτικής σημασίας για την κοινωνία, όπως είναι η στελέχωση του επιστημονικού προσωπικού (ιατροί), δεν επιλύονται με σπασμωδικές και παροδικές κινήσεις, επικουρικών συναδέλφων, κύριοι υπεύθυνοι του υπουργείου, οι οποίοι παρά τη θέληση που διαθέτουν δεν καθιστούν ένα τμήμα ή μία κλινική λειτουργική», σημειώνει η ΕΙΝΚΥΜ αν και αναγνωρίζει ότι με την αλλαγή της διοίκησης στο Αχιλλοπούλειο «άρχισαν να επιλύονται κάποια προβλήματα, τόσο οικονομικής φύσεως όσο και συνεργασίας σε επίπεδο λειτουργίας και ότι το κλίμα «τρομοκρατίας» έχει εκλείψει και τουλάχιστον ψυχολογικά, οι γιατροί είναι σε θέση να επιτελέσουμε το έργο τους πιο ήρεμα συντονισμένα και απερίσπαστα.

 

Οι επικουρικοί γιατροί, όπως σημειώνει η Ένωση, είναι ετήσιας σύμβασης, με τελείως αβέβαιο το μέλλον τους για το τι τους επιφυλάσσει το υπουργείο τον επόμενο χρόνο και παρά τις θυσίες τους και τις ικανότητές τους, δεν είναι εφικτό να αναλάβουν ευθύνες σε ιδιαίτερα περιστατικά, χωρίς τη συνδρομή μόνιμων, ειδικών επιμελητών.

 

«Το υπουργείο εμπαίζει την κοινωνία, αφού ούτε καν ο κανόνας, πέντε αποχωρήσεις μία πρόσληψη, δεν ισχύει. Ουδείς αντικαθίσταται! Ναι! Δεν κλείνουν τα δημόσια νοσοκομεία, άλλωστε αυτό έχει τεράστιο πολιτικό κόστος, απλά τα αφήνουν να «σβήσουν» από μόνα τους και με εργασιακά «μπαλώματα», επιχειρούν να παρουσιάσουν έργο. Τουλάχιστον ας έχουν το σθένος πολιτικών ανδρών, να δηλώσουν δημόσια, «αυτό μας επιτρέπουν μόνο, αυτό κάνουμε». Το να παρουσιάζεις το «τίποτα» ως «τα πάντα» δεν είναι διασκεδαστικό, είναι τραγικό».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

http://taxydromos.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *