Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από το Δήμο Χανίων

εξετασειςΜία ακόμη δράση πρόληψης της δημόσιας υγείας αναπτύσσει ο Δήμος Χανίων και ειδικότερα το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, καλύπτοντας τις δαπάνες ιατρικών εξετάσεων, τις οποίες πολίτες αδυνατούν να πραγματοποιήσουν, λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Όπως επισημάνθηκε σήμερα Δευτέρα 21/10/2013, το πρωί, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν στην Αίθουσα Τύπου του Δημοτικού Καταστήματος Χανίων, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, και η αρμόδια Αντιδήμαρχος, σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη, το πρόγραμμα απευθύνεται:

Α) Σε ασφαλισμένους, που έχουν Βιβλιάριο Ανασφαλίστων και οικονομικά αδύναμων (Βιβλιάριο Πρόνοιας), οι οποίοι μπορούν να υποβληθούν σε μαγνητικές τομογραφίες.

Β) Σε ανασφάλιστους-κατόχους εισιτήριου ελεύθερης πρόσβασης Α΄ Βάθμιας Φροντίδας Υγείας (παρέχεται από τα Κ.Ε.Π.), οι οποίοι μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε εξέταση -εξαιρουμένων: βιοχημικού ελέγχου, αιματολογικού ελέγχου, ακτινογραφίας απλής (κλασσική) Α’ θώρακος και ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ), που παρέχονται δωρεάν από το εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης Α ‘ /Βάθμιας Φροντίδας Υγείας.

“Στο επίκεντρο των δράσεων μας ως Δήμος έχουμε τοποθετήσει τον άνθρωπο και την εξυπηρέτηση των αναγκών του, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι βρισκόμαστε δίπλα στους δημότες μας με πολιτικές αλληλεγγύης”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων, αναφερόμενος στο πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι το 2013 είναι για τον Δήμο Χανίων έτος αλληλεγγύης, καθώς προτεραιότητα της δημοτικής αρχής αποτελεί η αντιμετώπιση των αναγκών συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν οικονομική δυσχέρεια.

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο κ. Σκουλάκης ενδεικτικό της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας είναι το γεγονός ότι ήδη για το τρέχον έτος έχουν εκδοθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου 1.200 βιβλιάρια ανασφαλίστων και οικονομικά αδύναμων (Βιβλιάρια Πρόνοιας).

Από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος, Χρυσούλα Χατζηδάκη, επεσήμανε ότι η παροχή των εν λόγω ιατρικών εξετάσεων εντάσσεται στον συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Χανίων για την προώθηση προγραμμάτων προστασίας της δημόσιας υγείας. “Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής αναπτύσσει μία ακόμη δράση πρόληψης της υγείας, παρέχοντας δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε συμπολίτες μας. Για τη συμμετοχή μάλιστα στο πρόγραμμα θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, ενώ έχει διασφαλιστεί και το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων, που θα συγκεντρωθούν”, ανέφερε η κα. Χατζηδάκη.

Σημειώνεται ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι, που πληρούν τις προϋποθέσεις, θα πρέπει να απευθύνονται στο Δήμο Χανίων (Γραφείο Πρόληψης & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, Κυδωνίας 29 – α΄ όροφος), προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ενώ οι δικαιούχοι θα προμηθευτούν ειδική κάρτα υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα:

· Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Χανίων: 28213 41691

· Γραφείο Πρόληψης και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας: 28213 41692, 28213 41696

Επισυνάπτονται τα δικαιολογητικά, που απαιτούνται για την πραγματοποίηση των εξετάσεων:

 

Α) Ασφαλισμένοι με Βιβλιάριο Ανασφαλίστων και οικονομικά αδύναμων (Βιβλιάριο Πρόνοιας), οι οποίοι μπορούν να υποβληθούν σε μαγνητικές τομογραφίες:

 

Απαραίτητα Δικαιολογητικά :

 

· Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου πρόνοιας σε ισχύ

 

· Γνωμάτευση ιατρού από κρατικό φορέα, στην οποία να αποδεικνύεται ότι χρήζουν άμεσα μαγνητικής εξέτασης.

 

· Βεβαίωση κατοικίας, που να αποδεικνύεται με οποιοδήποτε τρόπο ότι είναι κάτοικοι Δήμου Χανίων.

 

Β) Ανασφάλιστοι-κάτοχοι εισιτήριου ελεύθερης πρόσβασης Α’ Βάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι οποίοι μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε εξέταση εξαιρουμένων: βιοχημικού ελέγχου, αιματολογικού ελέγχου, ακτινογραφίας απλής (κλασσική) Α’ θώρακος και ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) τα οποία τα παρέχει δωρεάν το εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης Α ‘ /Βάθμιας Φροντίδας Υγείας.

 

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

 

· Φωτοαντίγραφο εισιτήριου ελεύθερης πρόσβασης Α’/ Βάθμιας Φροντίδας Υγείας (παρέχεται από τα ΚΕΠ)

 

· Βεβαίωση κρατικού φορέα ή συμβεβλημένου ιατρού ΕΟΠΠΥ, στην οποία να αναφέρεται η αναγκαιότητα άμεσης εξέτασης.

 

· Βεβαίωση κατοικίας, που να αποδεικνύεται με οποιοδήποτε τρόπο ότι είναι κάτοικοι Δήμου Χανίων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *