Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Συνδικαλιστές «φυλάκισαν» επιθεωρητές Υγείας στο νοσοκομείο

κερκυρα νοσοκΈνταση επικρατεί από το απόγευμα στον χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Κερκύρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, πήγε την Πέμπτη για να πραγματοποιήσει έλεγχο στο νοσοκομείο, όμως προπηλακίστηκε από συνδικαλιστές. Μάλιστα, πληροφορίες κάνουν λόγο ότι τους κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο, για να μην προχωρήσουν σε ελέγχους.

Ο Υπουργός Υγείας, ζήτησε να γίνει επείγουσα ΕΔΕ και όπως είπε “Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην παρεμπόδιση του ελέγχου, θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία, θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και θα φύγουν από το ΕΣΥ… Δεν τους χρειάζεται, δεν τους θέλει”!

Συναγερμός.

Επικίνδυνος ο αυταρχικός κατήφορος του υπουργού υγείας.

Πριν από λίγο ο Άδωνις απέλυσε από τηλεοράσεως (!!!) εκπροσώπους των γιατρών και των άλλων εργαζομένων του νοσοκομείου Κέρκυρας, γιατί είχαν αντιδράσει σε έναν από τους «προπαγανδιστικούς ελέγχους σόου» των «επιθεωρητών» του κ. Σαμπατακάκη. Σημειώνεται πως οι «έλεγχοι» αυτοί έτσι όπως γίνονται είναι ΑΚΡΑΙΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ασχετοσύνης και αμετροέπειας. Οι γιατροί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δικαίως ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ όταν οι «ελεγκτές» αδιαφορούν προκλητικά για τα τριτοκοσμικά χάλια και τις θανατηφόρες ελλείψεις και ασχολούνται μόνο με το να εφευρίσκουν υποτιθέμενες ευθύνες στο προσωπικό.Τα παραπάνω πριν λίγες μέρες ΕΚΤΕΘΗΚΑΝ στον υπουργό ομόφωνα και τεκμηριωμένα από την ΕΙΝΑΠ και τώρα κάνει πως δεν τα ξέρει. Πρέπει επειγόντως να φτιαχτεί ένα μαζικό, δυναμικό και αποφασιστικό κίνημα συμπαράστασης στους συναδέλφους της Κέρκυρας ώστε ο υπουργός ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ την εξαγγελία των απολύσεων. ΟΕΝΓΕ, ιατρικοί σύλλογοι, σωματεία, βουλευτές, ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ πρέπει να ξεσηκωθούν. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ

Κέρκυρα: Έλεγχος σε τυπικότητες άνευ ουσίας για τα μάτια του κόσμου σε ένα νοσοκομείο με τεράστιες ελλείψεις

 

νέοι γιατροί κινημα νέων γιατρών

Ήρθαν λέει να κάνουν έλεγχο 18 σημείων….

Τα σημεία

-του αξονικού που είναι χαλασμένος 1 μήνα τώρα με απώλειες χιλιάδων ευρώ για το νοσοκομείο προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια του νομού

-του ΤΕΠ που δεν έχει νοσηλευτές -των παράνομων εντέλλεσθε σε γιατρούς για εφημερίες εκτός αρμοδιοτήτων – των κλινικών που εφημερεύουν χωρίς γιατρούς σε ενεργό εφημερία ή χωρίς καθόλου γιατρούς (στον αυτόματο πιλότο δηλαδή…) – των ιδιωτών γιατρών που καλούνται στα ΤΕΠ να κάνουν διαγνώσεις σε επείγοντα περιστατικά όταν δεν εφημερεύουν ειδικοί αντίστοιχης ειδικότητας (με πληρωμή cash από την τσέπη των ασθενών και αποζημίωση στο άγνωστο..) -του ΕΚΑΒ που έχει μόνο ένα ασθενοφόρο όλο το βράδυ για όλο το νησί- των κλινικών που κλείνουν λόγω έλλειψης προσωπικού- των ωραρίων που καταπατούνται- των ρεπό που δεν δίνονται

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ..

Αρνήθηκαν ακόμα και να δεχτούν τις προφορικές καταγγελίες για όλα τα παραπάνω..

Τους ένοιαξε όμως που ήταν κλειστό ένα γραφείο χειρουργού στις 3 παρά πέντε…

Μονόφθαλμος έλεγχος…Αυτονόητη οργή προσωπικού, ιατρών και ασθενών….

Ήρθαν 4 τζιπάκια της ΕΛΑΣ να τους προστατεύσουν για να πάνε όροφο όροφο να ελέγξουν.. Έφυγαν επιθεωρητές και αστυνομικοί, παρέα με τα τζιπάκια της αστυνομίας..

Ο Άδωνης τώρα λέει θα κάνει ΕΔΕ….ζητώντας να μάθει ποιοι παρεμπόδισαν τον έλεγχο…

Και απέλυσε προκαταβολικά τους συνδικαλιστές, μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ που διέταξε Ποιοι δεν έκαναν τον έλεγχο που πρέπει ουσιαστικά να γίνεται στα νοσοκομεία από τους επιθεωρητές υγείας δε μας είπε, ούτε τον νοιάζει…Όλα για το φαίνεσθε…

και τώρα μετά τους επιθεωρητές η ζωή συνεχίζεται.. Με τις ίδιες ελλείψεις και με όσους μιλάνε να απειλούνται με απόλυση… Σε αργία οι συνδικαλιστές που «φυλάκισαν» τους επιθεωρητές Υγείας

Ένταση επικράτησε την Πέμπτη στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Κερκύρας, όταν κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, πήγε να πραγματοποιήσει έλεγχο εφημερίας, αλλά προπηλακίστηκε από συνδικαλιστές που έφτασαν μάλιστα στο σημείο να τους εγκλωβίσουν σε χώρο του κτηρίου.

 Το πρωτοφανές περιστατικό εξόργισε τον υπουργό Υγείας ο οποίος είπε πως θα διενεργηθεί επείγουσα ΕΔΕ και αμέσως μετά οι εμπλεκόμενοι θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία.

 «Αυτό το απίστευτο γεγονός με αναγκάζει να έχω διατάξει ήδη επείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση και δηλώνω από τώρα ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην παράνομη παρεμπόδιση του ελέγχου θα τεθούν από εμένα, αμέσως μετά την ενέργεια της ένορκης διοικητικής εξετάσεως, σε αυτοδίκαιη αργία», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 «Θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν χρειάζεται τέτοιους εργαζομένους. Το κράτος θα επιβάλλει τους νόμους σε όλους. Οι νόμοι είναι κοινοί για όλους και δεν εξαιρείται κανείς, ούτε οι συνδικαλιστές», πρόσθεσε.

 Όλα ξεκίνησαν, όπως δημοσιεύει το protothema.gr, λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι της Πέμπτης όταν δύο ελεγκτές του υπουργείου Υγείας θέλησαν να κάνουν τον καθιερωμένο έλεγχο για την παρουσία του προσωπικού κατά τη διάρκεια της εφημερίας.

 Τότε βρέθηκαν αντιμέτωποι με την οργή τον συνδικαλιστών και με φωνές και ύβρεις διώχτηκαν κακήν κακώς. Μάλιστα, πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι συνδικαλιστές προσπάθησαν να τους κλείσουν σε ένα δωμάτιο, για να μην προχωρήσουν σε ελέγχους, ενώ τους χαρακτήρισαν «ανεπιθύμητους» και τους είπαν ότι αυτό που κάνουν «δεν είναι σωστό ηθικά».

 «Δε μας άφησαν να κάνουμε τον έλεγχο στο πλαίσιο των εντολών που έχουμε από τον γενικό επιθεωρητή. Δε μας άφηναν να μπούμε μέσα», είπε νωρίτερα μιλώντας στο Mega, η Ρέα Μεσολογγίτου, επόπτης του υπουργείου Υγείας.

 Τελικά, ο έλεγχος ξεκίνησε έπειτα από αρκετές ώρες με την παρουσία εισαγγελέα και αστυνομικής δύναμης κάτω από τις αποδοκιμασίες των συνδικαλιστών εργαζομένων.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *