Νέα από Αρκαδία. Θα ζεσταθούμε ποτέ;

ARKADIA18-150x15017Όλα έχουν τα όριά τους και η κυβερνητική κοροϊδία με το επίδομα θέρμανσης, ακόμα περισσότερο. Το οικονομικό επιτελείο, πιεσμένο ασφυκτικά από τις δαγκάνες της τρόϊκας, απέδειξε ότι δεν έχει ούτε τη δύναμη αλλά ούτε και τη διάθεση να βελτιώσει έστω και για λίγο τα πράγματα. Πολλώ μάλλον να διαπραγματευτεί σοβαρά και υπεύθυνα με τους δανειστές μας και σε περίπτωση άρνησή τους να εφαρμόσει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο, που θα είχε εκπονήσει ώστε να μην ξεπαγιάσει ο κόσμος. Το περσινό πείραμα με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, που εξισώθηκε με αυτήν του πετρελαίου κίνησης, για την πάταξη της φοροδιαφυγής, απέτυχε παταγωδώς. Όπως αποτυχία θεωρείται και το γεγονός ότι από τα προβλεπόμενα κονδύλια για το επίδομα θέρμανσης απορροφήθηκαν τελικά ελάχιστα χρήματα, γεγονός που σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι είτε αδιαφόρησαν για το επίδομα-κοροϊδία είτε δεν έβαλαν καθόλου πετρέλαιο, όπερ και το πιθανότερο, λόγω αδυναμίας.

 

Αποτέλεσμα, από την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης με αυτό της θέρμανσης, διπλασιάστηκε η τιμή του τελευταίου, με αρνητικά αποτελέσματα για τη θέρμανση των κατοίκων αλλά και για την αύξηση των προβλεπομένων κρατικών εσόδων, λόγω μείωσης της κατανάλωσης.

 

Και ενώ θα περίμενε κανείς κάποιες σοβαρές διορθωτικές κινήσεις για την επίλυση του προβλήματος προς όφελος των καταναλωτών, ερχόμαστε ένα χρόνο μετά και ακόμη ψαχνόμαστε με ημίμετρα. Με τον χειμώνα προ των πυλών. Και με χιλιάδες ανθρώπινες υπάρξεις να μην έχουν που την κεφαλή κλίναι.

 

Η θέρμανση του πληθυσμού, σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, δεν μπορεί να επαφίεται στις διαθέσεις του καιρού. Δεν είναι δυνατό να παρακαλάμε να κάνει ήπιο χειμώνα και φέτος για να ζεσταθούμε υποτυπωδώς, με θερμαντικά σώματα που παραπέμπουν στην προ πεντηκονταετίας εποχή, όπου τα τζάκια, τα μαγκάλια και οι ξυλόσομπες, αποτελούσαν το ισχύον θερμαντικό σύστημα των πολιτών. Και από την μερική χρήση των οποίων η ατμόσφαιρα τον περασμένο χειμώνα στις μεγάλες πόλεις επιβαρύνθηκε με επικίνδυνα για την υγεία μικροσωματίδια, από τα ακατάλληλα υλικά που έκαιγαν οι πολίτες για να ζεσταθούν. Η τιμή αγοράς πετρελαίου πρέπει να καταστεί προσιτή σε όλες τις οικογένειες. Τα αστεία τελείωσαν. Ήδη, στις περισσότερες πολυκατοικίες οι ένοικοι διαμηνύουν ότι δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για πετρέλαιο.

 

Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί σε συνθήκες ασφυξίας να εξασφαλίσει τα βασικά στους πολίτες της, τότε γιατί υπάρχει;.

 

 

 

 

 

Τιμητική διάκριση

 

Τον Λεωνίδα Νασιάκο, της γνωστής οινοποιίας «Νασιάκος» δέχθηκε στο γραφείο του και συνεχάρη ο δήμαρχος κ. Σμυρνιώτης για το κρασί Semeli Μαντινεία Νασιάκος 2012, που σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο κατατάσσεται στα δέκα κορυφαία κρασιά του κόσμου. Μάλιστα, οι «ειδικοί» το χαρακτηρίζουν ως «εξαιρετικό», ενώ έχει λάβει τρία στα τρία αστέρια. Η επιλογή των κρασιών έγινε από δημοσιογράφους οίνου που αρθρογραφούν στις μεγαλύτερες εφημερίδες της Αμερικής και οι οποίες περιλαμβάνουν στην ύλη τους σελίδες για το κρασί και τη γεύση.

 

Νέο ΔΣ στο Παναρκαδικό νοσοκομείο

 

Τα πρόσωπα που απαρτίζουν το νέο ΔΣ του Παναρκαδικού νοσοκομείου, όπως δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ είναι τα παρακάτω:

α. Χρόνης Νικόλαος του Κωνσταντίνου, Πρόεδρος. β. Παπασταύρου Χαράλαμπος του Ιωάννη Αξιωματικός Ε.Α, Αντιπρόεδρος, με αναπληρωτή τον Χρονόπουλο Δημήτριο του Ηλία, οικονομολόγο − λογιστή. γ. Καραφωτιάς Παναγιώτης του Ιωασάφ, καθηγητής Α.Ε.Ι., με αναπληρωτή τον Λουκά Δημήτριο του Γεωργίου, ελεύθερο επαγγελματία. δ. Δήμας Αναστάσιος του Παναγιώτη ιατρός κλάδου ΕΣΥ, Επιμελητής Α΄ Ορθοπεδικής ως εκπρόσωπος των ιατρών. ε. Σαραντοπούλου Αδαμαντία του Αριστείδη, κλάδου ΔΕ Αδερφών Νοσοκόμων με αναπληρώτρια τη Λουκά Γεωργία − Ελένη του Θεοδώρου κλάδου ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού, που υπηρετούν και οι δύο στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι διετής.

 

Απορριμματοφόρο για ανακύκλωση

 

Με ένα ακόμη νέο απορριμματοφόρο για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών ενισχύεται το δυναμικό του δήμου Τρίπολης από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης παράλληλα με επί πλέον 200 μπλε κάδους. Ταυτόχρονα θα τοποθετηθούν άλλοι οχτώ υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στη πόλη της Τρίπολης , οι οποίοι σε συνδυασμό με τους 20 καινούργιους οχταμηνίτες υπαλλήλους, που θα εργαστούν στον τομέα της καθαριότητας, αναμένεται να αμβλύνουν το πρόβλημα αυτό.

 

Μουσείο πόλης

 

Ο Δήμος Τρίπολης, με αφορμή τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία Μουσείου Πόλης της Τρίπολης, προσκαλεί συλλόγους και σωματεία που δραστηριοποιούνται στον τομέα πολιτισμού, λαογραφίας, περιβάλλοντος καθώς και άλλους φορείς του ίδιου αντικειμένου, που δραστηριοποιούνται στην Τρίπολη, στην εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ιστορία και Μουσεία Πόλεων», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013, και ώρα 17.00, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του παλαιού Δημαρχείου Τρίπολης. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν με μικρές εισηγήσεις οι: Χριστίνα Αγριαντώνη, Καθηγήτρια Νεότερης Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Μάρλεν Μούλιου, Λέκτορας Μουσειολογίας, Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών. Χρήστος Χρυσανθόπουλος, Υπ. Διδ. Νεότερης Ιστορίας Παν. Αθηνών, Συνεργάτης Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών/Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

 

Αντίδραση για Παλαιόχουνη

 

«Δυστυχώς μετά τον περίφημο «διεθνή διαγωνισμό» της Περιφέρειας Πελ/σου (ΤΑΤΟΥΛΗ – ΤΕΡΝΑ), αποκαλύφθηκε το περίφημο Ελληνικό μοντέλο Τατούλη -Σμυρνιώτη, που δεν είναι τίποτε άλλο, παρά το ότι ο μεγαλύτερος όγκος των σκουπιδιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου (το 55 % σε πρώτη φάση) θα έρχονται για “επεξεργασία” στη Παλαιόχουνη». Με αυτά τα λόγια οι τοπικός ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον Περιφερειάρχη αλλά και το δήμαρχο Τρίπολης ως υπεύθυνους για τις «πρωτόγνωρες εξελίξεις», στο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών στον τόπο μας, καθώς « οδηγούν τα πράγματα στο να γίνει ο Δήμος Τρίπολης η χωματερή της Περιφέρειας Πελ/σου. Γιατί υπάρχει και συνέχεια την οποία αποκρύπτουν επιμελώς, ή κάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα, που φυσικά είναι η καύση». Γι αυτό και καλούν « τους πολίτες να μην επιτρέψουν να γίνει ο Δήμος Τρίπολης η χωματερή της Περιφέρειας Πελοποννήσου γιατί θα υπάρχουν τραγικές συνέπειες στην υγεία των πολιτών στο περιβάλλον και φυσικά στις τσέπες μας λόγω του υψηλού κόστους».

 

Χαμογελάτε

 

Ο Θαλής ο Μιλήσιος, ήταν ένας από τούς 7 σοφούς της αρχαίας Ελλάδας. Προείπε εκλείψεις ηλίου, καθόρισε τα ηλιοστάσια και πρώτος είπε ότι η ψυχή είναι αθάνατη. Βρήκε τις εποχές τού έτους και διαίρεσε το έτος σε 365 μέρες. Όταν τον ρωτούσαν γιατί δεν παντρεύεται έλεγε ” ουδέπω καιρός ” ( δεν ήρθε ο καιρός), ενώ όταν πέρασαν τα χρόνια και τον προέτρεπαν, επίσης, να παντρευτεί, απαντούσε ” ουκέτι καιρός ” ( πάει, πέρασε ο καιρός).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *