Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ψήφισμα αλληλεγγύης στον καθηγητή της Ιατρικής Κων. Κάππα

θεσσαλια πανεπιστ.Ο Φοιτητικός Σύλλογος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας σε ψήφισμα αλληλεγγύης προς τον καθηγητή Ιατρικής Κων. Κάππα, σημειώνει τα εξής: «Έπειτα και από ενυπόγραφη απόφαση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, ο καθηγητής ακτινοφυσικής Κ. Κάππας τίθεται εκτός καθηκόντων ως καθηγητής στο παραπάνω αντικείμενο με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Ως φοιτητικός σύλλογος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, καταδικάζουμε την απόφαση αυτή του δικαστηρίου αλλά και του Υπουργείου Παιδείας που αποτελεί ξεκάθαρα μια προσπάθεια του αστικού κράτους να ποινικοποιήσει την επιστημονική γνώση, θέλοντας να ελέγχει το εκπαιδευτικό προσωπικό, το περιεχόμενο της εκπαίδευσης , την έρευνα και την λειτουργία των πανεπιστημίων. Με τον τρόπο αυτό εξυπηρετούνται ακόμα καλύτερα τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, που έχουν μπει για τα καλά στις σχολές και είναι σαφώς ένα ηχηρό μήνυμα για το ποιος τελικά θα κάνει κουμάντο μέσα στα ιδρύματα.

 

Επιπλέον, συνιστά εκφοβισμό για όσους σηκώνουν κεφάλι και θέτουν την επιστήμη στην υπηρεσία του ανθρώπου όπως ο κ. Κάππας που παρά τις συγχωνεύσεις, μειώσεις μισθών, κερδοσκοπίες των φαρμακοβιομηχανιών έχει συμβάλλει καθοριστικά στη λειτουργία του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου και στη θεραπεία χιλιάδων καρκινοπαθών.

 

Κανένα αστικό μείγμα αστικής διαχείρισης δεν πάει κόντρα σε αυτή τη σάπια πολιτική, αντίθετα την προάγει και κάθε άλλο παρά νοιάζεται για την μόρφωση μας και την εξέλιξη της επιστήμης με βάση τα λαϊκά συμφέροντα.

 

Φοιτητές, σπουδαστές, πανεπιστημιακοί αλλά και ολόκληρος ο λαός επιβάλλεται να αγωνιστούν ενάντια στην εφαρμογή των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων με όποιον τρόπο και αν αυτές επιβάλλονται είτε με το καρότο είτε με το μαστίγιο. Γιατί τα επιστημονικά προσόντα δεν κρίνονται σε κανένα δικαστήριο και η αλήθεια δεν μπαίνει σε καλούπια. Στο πλαίσιο αυτό επομένως δηλώνουμε την στήριξη και την αλληλεγγύη προς τον καθηγητή Κ. Κάππα» καταλήγει το ψήφισμα.

http://www.eleftheria.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *