Γεωργιάδης: Το κράτος σπατάλησε λεφτά δίνοντας σύνταξη σε 50άρηδες. «Η τρόικα θα πάρει μαζεμένα τα λεφτά της του Αγίου Φούφουτου»

γεωργιαδης11Την άποψη ότι το κράτος κατασπατάλησε τα λεφτά των ταμείων δίνοντας συντάξεις «σε πενηντάρηδες» διατύπωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ήταν αποκαλυπτικός και όπως πάντα παραστατικός και γλαφυρός.

«Στην τρόικα δεν δίνουμε ούτε ένα ευρώ. Δεν έχουμε κεράσει την τρόικα ούτε μία τσίχλα» είπε μεταξύ άλλων ο Αδωνις Γεωργιάδης προσπαθώντας να εξηγήσει ότι όσο καιρό η Ελλάδα είχε έλλειμμα και έκανε περικοπές με αυτές δεν αποπλήρωνε τους δανειστές της.

«Να πούμε στον συνταξιούχο που μας βλέπει ότι η κομμένη του σύνταξη πηγαίνει στον Τόμσεν; Δεν πηγαίνει στον Τόμσεν. Πηγαίνει στον ΕΟΠΥΥ για να πάρει φάρμακα, η κομμένη του σύνταξη πηγαίνει στα λεωφορεία για να έχει αστικές συγκοινωνίες, η κομμένη του σύνταξη πηγαίνει στα ταμεία για να έχει… σύνταξη» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπ. Υγείας για να προσθέσει πως η τρόικα θα πάρει μαζεμένα τα λεφτά της… «του Αγίου Φούφουτου»!

Αλλα ο υπ. Υγείας δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Αφού ξεκαθάρισε ότι «νέο κούρεμα μισθών και συντάξεων δεν πρόκειται να υπάρξει» αναφέρθηκε στις περικοπές στο ΕΚΑΣ και στις ηλικίες συνταξιοδότησης λέγοντας: «Κάτω από 65 κανονικά δεν έπρεπε να υπάρχει σύνταξη. Δεν έπρεπε να δίνουμε σύνταξη κάτω των 65 σε κανέναν. Αν δεν δίναμε σε κανέναν κάτω των 65, θα μπορούσαμε να δίνουμε στους ανάπηρους αυτό που έπρεπε να τους δίνουμε», είπε.

Και πρόσθεσε: «Αφού τόσα χρόνια το κράτος έδινε στους 50άρηδες, προφανώς τελείωσαν τα λεφτά».

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=534873

3 thoughts to “Γεωργιάδης: Το κράτος σπατάλησε λεφτά δίνοντας σύνταξη σε 50άρηδες. «Η τρόικα θα πάρει μαζεμένα τα λεφτά της του Αγίου Φούφουτου»”

  1. Μπορώ να δώσω τα συνχαρτήρια στον κ υπουργό. Αλλά οι 50 ριδες δεν κλέψανε την σύνταξη τους την έδωσαν…Αυτοί που δεν έκαναν καλό κουμάντο δεν έχουν ευθύνη; Αυτοί που έκλεψα; Αυτοί έβγαλαν τα λεφτά τους έξω δουλεμένα και κλεμμένα δεν εχουν διαπράξει ατιμωτική πράξη. Πότε αυτοί θα τιμωρηθούν και θα δημευτεί η περιουσία του; Ο φτωχός λαός, ο εργάτης φταίει που κάνει ότι του λένε οι διευθυντάδες του ;Αυτοί φταίνε που δεν είναι άξιοι ούτε….

  2. Την σύνταξη στους πενηντάρηδες την έδωσε αυτός και τα κόμματα που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια.Αν το έλεγε και παραδεχόταν τις ευθύνες του θα έπρεπε αυτοδικαίως να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή και αυτός αλλά και όλοι οι άχρηστοι που κυβέρνησαν επί 40 χρόνια την πατρίδα μας.
    Από την άλλη ας αφήσει τα επικοινωνιακά κόλπα και ας μας πεί γιά τα 14000 Ε /μηνιαίως που αμείβονται σήμερα οι βουλευτές(7000/μισθός + έξοδα επιτροπών+ατέλειες+παροχές σε είδος+ αφορολόγητο 75%!!!! του μισθού τους).Και ας μας εξηγήσει ο δήθεν αδιάφθορος γιατί αυτός και οι συνάδελφοί του συνταξιοδοτούνται μετά από 2 τετραετίες βουλευτικής παρουσίας ενώ ο κοσμάκης δουλεύει 40 χρόνια!!
    Αλλά ποιός να του θέσει αυτά τα ερωτήματα; Οι κολλητοί του δημοσιογράφοι(του συστήματος) που τον χαιδεύουν και τον έχουν καλεσμένο ως μαιντανό καθημερινά στα δελτία και στις εκπομπές τους!

  3. Και συνεχιζοντας τον προβληματισμο σου, Κωστα :

    ” … ή ο κοσμακης που δεν μιλα και δεν εξεγειρεται γιατι περιμενει οτι θα βγουν οι αλλοι ( η αριστερα ) και θα καρπωθει εκεινος τα σημερινα προνομια ” .

    Η αθενεια ειναι χρονια, Κωστα, και οπως ξερεις ( υποθετω οτι εισαι συναδελφος ), για να θεραπευσεις ενα χρονιο νοσημα χρειαζεται κοπο και τα αποτελεσματα ειναι αμφιβολα …

    Γιατι αν δεν συνειδητοποιησουμε τι λαθη εχουμε κανει τοσα χρονια, που οι μισοι εποφθαλμιουσαν τα προνομια των αλλων μισων και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν σκεφτοταν τι ζημια γινοταν στην αυλη του ( γιατι αυλη μας ειναι ολοκληρη η χωρα ) θα συνεχισουμε να ειμαστε μεταξυ φθορας και αφθαρσιας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *