Άλλοι δύο γιατροί στη… «φάκα» της Εφορίας!

σδοεΜια ολόκληρη “φάμπρικα” φαίνεται πως είχαν στήσει γιατροί και διαγνωστικά κέντρα σ΄όλη την Ελλάδα, που δια μέσω των εξετάσεων και των παροχών υγείας των ξένων τουριστών στη χώρα μας, είχαν βρει έναν ασφαλή τρόπο να κλέβουν την εφορία!

Όπως αποκάλυψε ήδη το cretalive συνεργείο του ΣΔΟΕ Κρήτης, την περασμένη εβδομάδα, ήλεγξε γιατρό των Χανίων, με πάνω από 6.000(!) παραβάσεις και του επέβαλε πρόστιμο που προσεγγίζει τις 900.000 ευρώ.

Φαίνεται όμως πως δεν είναι ο μόνος. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, άλλοι δύο γιατροί των Χανίων, βρίσκονται στο στόχαστρο της Εφορίας, αφού φαίνεται πως είχαν ακολουθήσει τον ίδιο τρόπο για να κρύβουν τα έσοδα που τους κατέβαλαν οι ασφαλιστικές εταιρείες του εξωτερικού.

Το σύστημα, όπως αποκαλύπτουμε, δούλευε, ως εξής: ο ξένος επισκέπτης – τουρίστας στη χώρα μας και δη στην Κρήτη, όταν υπήρχε η ανάγκη για γιατρό,ή διαφόρου τύπου εξετάσεις, πήγαινε στους συγκεκριμένους γιατρούς, που είχαν συμβληθεί με συγκεκριμένη Κυπριακών συμφερόντων εταιρεία, η οποία ήταν θυγατρική σκανδιναβικής εταιρείας και η οποία λειτουργούσε ως διαμεσολαβητής των ασφαλιστικών εταιρειών.

Ο γιατρός και το διαγνωστικό κέντρο εισέπραττε την επίσκεψη από τον ασθενή, τη δήλωνε κανονικά στην Εφορία, ωστόσο τις ιδιαίτερα δαπανηρές και ακριβές εξετάσεις που χρέωνε στον ξένο επισκέπτη δεν τις εμφάνιζε πουθενά στα βιβλία του.

Μάλιστα για να είναι καλυμμένος στις απαιτήσεις των ξένων, έστελνε στο εξωτερικό αθεώρητα τιμολόγια προκειμένου να περνάνε οι ξένοι συνεργάτες τους στα βιβλία τους τα ποσά που εκείνοι χρέωναν.Το κουβάρι της φοροδιαφυγής άρχισε να ξετυλίγει όταν στα χέρια του Υπουργείου Οικονομικών βρέθηκε η λίστα των Ελλήνων γιατρών και των διαγνωστικών κέντρων που συνεργάζονταν με την Κυπριακή Εταιρεία και έτσι σιγά- σιγά, δια μέσου των τοπικών Ελεγκτικών Κέντρων του Υπουργείου Οικονομικών καλούνται οι εμπλεκόμενοι να δικαιολογήσουν τα…αδικαιολόγητα!

Ήδη η πρώτη καμπάνα έπεσε, όπως ήδη αποκαλύψαμε, και όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος και στους άλλους δύο γιατρούς, θα ακολουθηθεί παρόμοια διαδικασία. Προφανώς ανάλογος έλεγχος θα γίνει και σε γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα της υπόλοιπης Κρήτης, που …υποδέχονται τουρίστες και τους παρέχουν υπηρεσίες υγείας!

http://www.cretalive.gr

https://www.isarkadias.gr/35647/news/epikairotita/6-000- παραβάσεις ΚΛΙΚ  εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *