Απελευθερώνονται οι άδειες για Αξονικούς και Μαγνητικούς Τομογράφους

αξονικοςΑπελευθερώνεται η αγορά των Αξονικών και Μαγνητικών Τομογράφων, με υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνης Γεωργιάδης.

Η απόφαση καταργεί τα πληθυσμιακά κριτήρια που ίσχυαν για τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα προκειμένου να λαμβάνουν τις σχετικές άδειες.

Ο υπουργός Υγείας τονίζει ότι με την εν λόγω απόφαση εξορθολογίζεται και εξυγιαίνεται η σχετική αγορά και ότι δεν επιβαρύνεται σε καμία περίπτωση ο ΕΟΠΥΥ καθώς ο Οργανισμός θα λειτουργεί πλέον με κλειστούς προϋπολογισμούς και επομένως, δεν θα μπορεί να γίνεται υπέρβαση της δαπάνης.

Σε ό,τι αφορά τον ιδιωτικό κλάδο, οι εκπρόσωποί του εμφανίζονται μάλλον διχασμένοι. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η απόφαση δίνει ώθηση στην επιχειρηματικότητα, και ιδίως σε νέους επιχειρηματίες.

Άλλοι παραδέχονται μεν ότι ξαναμοιράζεται με αυτόν τον τρόπο η σχετική πίτα αλλά αναρωτιούνται πως αυτή θα στηριχθεί με δεδομένο τον δραστικό περιορισμό των σχετικών εξετάσεων που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους του αλλά και τα ισχνά οικονομικά μεγάλης μερίδας Ελλήνων.

 

Σημειώνεται ότι το 96% των Μαγνητικών Τομογράφων, το 82% των Αξονικών Τομογράφων και το 74% των Σπινθηρογράφων (γ-Cameras) της χώρας είναι ιδιωτικοί.

Παναγιώτα Καρλατήρα

http://www.protothema.gr

One thought to “Απελευθερώνονται οι άδειες για Αξονικούς και Μαγνητικούς Τομογράφους”

  1. H ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΘΙΓΕΙ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΓΙΑΤΙ ΝΕΟΙ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΠΕΙΝΑΣ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΔΙΕΞΟΔΟΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.