Απάντηση του Υπ. Υγείας στα αιτήματα του ΕΟΠΥΥ Πύργου

εοπυυΓια την πρόθεση παράτασης των συμβάσεων ιατρών-οδοντιάτρων που έληξαν ή θα λήξουν εντός του 2013 ενημέρωσε τον Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργό Απασχόλησης Γιώργο Κοντογιάννη, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας.  Ο Υφυπουργός Υγείας, απαντώντας στην Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο Γιώργος Κοντογιάννης, με την οποία διαβίβασε την επιστολή του διευθυντή της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας ΕΟΠΥΥ Πύργου κ. Βασίλειου Στασινόπουλου σχετικά με τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΟΠΥΥ Πύργου, αναφέρει πως στόχος της παραπάνω ενέργειας είναι αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που δημιουργείται από τη λήξη των συμβάσεων με συνέπεια την αποδυνάμωση των δομών του ΕΟΠΥΥ.

Επίσης, ως προς το Μικροβιολογικό εργαστήριο που δεν λειτουργεί λόγω παλαιότητας, σύμφωνα με τον αρμόδιο Υφυπουργό, έχει προγραμματιστεί η αντικατάστασή του όταν αποδώσουν οι σχετικοί διαγωνισμοί και αφού στελεχωθεί το εργαστήριο με το κατάλληλο υγειονομικό προσωπικό.

Τέλος, το Υπουργείο Υγείας παραδέχεται τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στον ΕΟΠΥΥ, ωστόσο δεν είναι δυνατόν να προβεί προς το παρόν σε προσλήψεις, διότι δεν υπάρχει η σχετική έγκριση που να το επιτρέπει. Ωστόσο, σε περίπτωση έγκρισης προσλήψεων θα εξεταστεί η δυνατότητα για την στελέχωση όλων των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ, μεταξύ των οποίων και της ΝΜΥ Πύργου και των Ιατρείων της Αμαλιάδας, με ιατρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

http://www.ilialive.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *