Την υποβάθμιση του νοσοκομείου των Καλαβρύτων σε τραυματολογικό κέντρο εξετάζει το Υπουργείο Υγείας

καλαβρυτα νοσ.Την υποβάθμιση του νοσοκομείο των Καλαβρύτων σε τραυματολογικό κέντρο εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της αναδιάταξης των δομών υγείας που επιβάλλει η Τρόικα.

Στις σκέψεις λοιπόν των αρμοδίων είναι να κλείσει η κλινική του νοσοκομείου Καλαβρύτων και στη θέση της να δημιουργηθεί σύγχρονο τραυματολογικό κέντρο, το οποίο θα συνάδει με τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο τέλος του χρόνου μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δομών υγείας.

Πάντως, η έκθεση που έχει στα χέρια της η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για το μέλλον του νοσοκομείου Καλαβρύτων, καθώς βρίσκεται στο «κόκκινο»

Συγκεκριμένα η έκθεση αναφέρει:

Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καλαβρύτων: Διαθέτει 20 ανεπτυγμένες κλίνες. Οι εισαγωγές των ασθενών ανέρχονται στις 409, εκ των οποίων αντιστοιχούν 20 ανά οργανική κλίνη και 20 ανά λειτουργούσα κλίνη, ενώ αντιστοιχούν 37 εισαγωγές ανά 1.000 κατοίκους και 23 ασθενείς ανά κλίνη.

 

Οι νοσηλευθέντες ανέρχονται στους 466, καλύπτοντας 1.926 μέρες νοσηλείας με μέση διάρκεια νοσηλείας 4,13. Το ποσοστό κάλυψης των ανεπτυγμένων και των οργανικών κλινών ανέρχεται στο 52,62%, ενώ το διάστημα εναλλαγής των ασθενών ανέρχεται στο 3,72! Ο ρυθμός εισροής των ασθενών αγγίζει το 46,47%.

 

Η παραγωγικότητα ανέρχεται στις 4.647,27 και η αποδοτικότητά του ανέρχεται σε 1.753,69. Το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται είναι 53.

http://www.thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *