Κοντά στους Νέους Γιατρούς το ΔΣ του ΙΣΑ

6_10_2013_neoi_giatroi_isa_2Δέσμευση μας η αυτοκάθαρση ως πρώτη προτεραιότητα. Είμαστε απέναντι σε κάθε μορφή βίας, αδικίας ή απρεπούς συμπεριφοράς από γιατρό προς γιατρό και θέτουμε ως πρώτιστο μέλημα των πειθαρχικών μας οργάνων την εξέταση των καταγγελιών που αφορούν βιαιοπραγίες μεταξύ συναδέλφων, τόνισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ.Πατούλης στη συγκέντρωση του Κινηματος Νέων Ιιατρών (ΚΙΝΙ) που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Ο κ. Πατούλης δήλωσε ξεκάθαρα ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνων αποτελεί θεματοφύλακα της δημόσιας Υγείας και καταδικάζει κάθε πράξη βίας, λεκτικής ή σωματικής που ασκείται σε ασθενή ή σε γιατρό.

Οι γιατροί ασκούν το πιο ιερό ανθρωπιστικό λειτούργημα και πρέπει να διέπονται πρώτα από όλα από αγάπη στην Αρρωστο κ6_10_2013_neoi_giatroi_isa_3αι από Σεβασμό στο συνάδελφο. Καλούμε όλους τους γιατρούς μέλη μας που έχουν πέσει θύματα βιαοπραγούς ή ανάρμοστης συμπεριφοράς από συναδέλφους να το καταγγείλουν και δεσμευόμαστε να ελέγξουμε στα πειθαρχικά μας όργανα αυτές τις περιπτώσεις ως πρώτη προτεραιότητα. Δεν είναι δυνατό οι ελάχιστοι επίορκοι να αμαυρώνουν το όνομα χιλιάδων λειτουργών της υγείας που αγωνίζονται καθημερινά για τη ζωή του αρρώστου»

Με αφορμή δε σημερινά δημοσιεύματα που και πάλι κατηγορούν το ιατρικό σώμα μιλώντας για «Πάρτι Παραπεμπτικών» μετά την «Υπερσυνταγογράφηση σε Νεκρούς» , ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δε θα ανεχθεί άλλο την άδικη στοχοποίηση και τη διαπόμπευση των 27.000 χιλιάδων μελών του για το 0,000016% που κατηγορείται για υπερπαραπεμπτικογραφία και υπερσυνταγογράφηση. Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, τόνισε για ακόμη μία φορά ότι περιμένει ονόματα και διευθύνσεις για να δρομολογήσει την παραπομπή και εξέτασή τους από τα Πειθαρχικά του Όργανα. «Είναι λυπηρό που η ιατρική επιστήμη και η ιατρική πράξη έχει μετατραπεί σε υπερθέαμα των ΜΜΕ από κάποιους που δε μπορούν ούτε να ερμηνεύσουν ούτε να αξιολογήσουν τη Συνταγογραφία και την Παραπεμπτικογραφία , διότι δε γνωρίζουν ούτε Ιατρική ούτε και Στατιστική. Ζητήσαμε τους επίορκους για να τους παραπέμψουμε στα πειθαρχικά μας όργανα αλλά δε μας δόθηκε κανένα όνομα Και δυστυχώς η λάσπη κατά του ιατρικού σώματος συνεχίζει και επεκτείνεται και στα παραπεμτικά εκτός από τις συνταγές….με γενικόλογα δημοσιεύματα περί των ανήθικων ειδικοτήτων»

Ο ΙΣΑ έχει ήδη δηλώσει ότι αν συνεχιστεί η λασπολογία αυτή, θα προσφύγει σε κάθε νόμιμο ένδικο μέσο κατά παντός υπευθύνου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ώστε να αποδοθεί η δικαιοσύνη βασισμένη σε τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα.

Κατά την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε 1) στις θέσεις του συλλόγου για ίση μεταχείριση όλων των υγειονομικών λειτουργών κι τον αγώνα που κάνει για την αποπληρωμή των εφημεριών των ειδικευομένων, 2) στην αναγκαιότητα παροχής κινήτρων για εγκατάσταση εξειδικευμένων γιατρών σε άγονες και παραμεθόριες περιοχές, 3) στο δικαίωμα πρόσβασης όλων των νέων γιατρών στην πρωτοβάθμια Περίθαλψη ώστε να μη φεύγουν μετανάστες στο εξωτερικό, 4) στο διαχωρισμό της πρωτοβάθμιας περίθαλψης από την δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια ώστε να επιτευχθεί η σωστή και έγκαιρη ΔΙΑΛΟΓΗ που θα σώσει ζωές και 5) στην ελεύθερη πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων πολιτών, άπορων και άστεγων πολιτών στην Περίθαλψη

Τέλος ο κ. Πατούλης δήλωσε ότι ο ΙΣΑ είναι το σπίτι του νέου γιατρού και κάλεσε όλους τους νέους γιατρούς να συμμετέχουν στη διαδικτυακή τηλεόραση WEBTVπου δημιουργεί ο σύλλογος για να καταθέτουν τις απόψεις, τις θέσεις και τα προβλήματά τους.

 

Στη συγκέντρωση του ΚΙΝΙ παρευρέθησαν επίσης, η Πρόεδρος του ΙΣ Πειραιά Β.Ανεμοδουρά, ο γεν γραμματεας του ΙΣΑ Σ.Τσούκαλος και το Μέλος ΔΣ του ΙΣΑ Σ.Καλιαμπάκος.

 

Για το ΔΣ του ΙΣΑ

 

Ο Πρόεδρος Ο Γεν Γραμματέας

 

Γ.Πατούλης Στ.Τσούκαλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *