Βραβείο, Ευρωπαίου Πολίτη στο ΕΚΑΒ Κρήτης και στον αείμνηστο γιατρό Δημήτρη Βουρβαχάκη

ΒΟΥΡΒΑΧΑΚΗςΜε έκδηλη τη συγκίνηση για τον μεγάλο απόντα, τον αείμνηστο Δημήτρη Βουρβαχάκη πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου η εκδήλωση για την απονομή μεταλλίου στο ΕΚΑΒ Κρήτης, εθνικό νικητή του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη. Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης κ. Νίκος Γιαννακουδάκης.

Η υποψηφιότητα του ΕΚΑΒ Κρήτης προτάθηκε και υποστηρίχθηκε από τον Ευρωβουλευτή Σπύρο Δανέλλη και αφιερώθηκε στη μνήμη του αδικοχαμένου Διευθυντή του

Ο Σπύρος Δανέλλης, κατά την κεντρική ομιλία – παρουσίαση της υποψηφιότητας του ΕΚΑΒ Κρήτης, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο και την προσφορά του ΕΚΑΒ Κρήτης καθώς και στο πλούσιο έργο του Δημήτρη Βουρβαχάκη:

«Όραμα, επαγγελματισμός, καινοτομία, εθελοντισμός, προσφορά στο συνάνθρωπο είναι αξίες και αρχές που διαπνέουν το έργο του ΕΚΑΒ Κρήτης και σκιαγραφούν το πορτραίτο του ιδανικού Ευρωπαίου Πολίτη σήμερα. Το ότι αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται η προσπάθεια όλων των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Κρήτης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν είναι παρά μια πρόσκληση κινητοποίησης και ευαισθητοποίησης όλων μας και οφείλει να αποτελέσει τροφή για σκέψη και έμπνευση. Γιατί υπηρετεί τον πιο βασικό στόχο της κοινωνίας μας: την προστασία της ζωής και τη βελτίωση της συμβίωσής μας. Η αφιέρωση του βραβείου στη μνήμη του αδικοχαμένου Διευθυντή του Δημήτρη Βουρβαχάκη, στέλνει ακόμα πιο έντονα το μήνυμα της προσφοράς στο συνάνθρωπο και του σεβασμού στο υπέρτατο αγαθό της ζωής σε μία Ευρώπη που σήμερα το χρειάζεται περισσότερο από ποτέ».

 

Η εκδήλωση, εκτός από την απονομή του μεταλλίου, περιελάμβανε, επίσης, χαιρετισμό του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη, σύντομη παρουσίαση του θεσμού του Ευρωπαίου Πολίτη από τον εκπρόσωπο του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Αντώνη Καϊλή, ομιλία του Αντιπροέδρου του ΔΣ του ΕΚΑΒ κ. Αριστομένη Συγγελάκη και παρουσίαση του ΕΚΑΒ Κρήτης από τον Διευθυντή του κ. Νίκο Γιαννακουδάκη.

http://www.cretalive.gr/

https://www.isarkadias.gr/23582/news      Βουρβαχακης/ κλικ εδώ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *