Μεταμόσχευση καρδιάς σε 63χρονο που περίμενε σχεδόν τέσσερα χρόνια

μεταμοσχευσηΠερίμενε περίπου τέσσερα χρόνια. Ένας 63χρονος ασθενής ανέμενε το κατάλληλο μόσχευμα 47 μήνες, καθώς έφερε αμφικοιλιακό σύστημα υποστήριξης της καρδιάς από τον Οκτώβριο του 2009. Η δωρεά μοσχεύματος καρδιάς του έδωσε ζωή.

Πρόκειται για την έκτη μεταμόσχευση καρδιάς που πραγματοποιήθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο εντός του τρέχοντος έτους.

Ο ασθενής δέχθηκε μόσχευμα καρδιάς την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, από δότη που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με επικεφαλής τον υπεύθυνο της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Πέτρο Σφυράκη και η πορεία της υγείας του λήπτη κρίνεται απολύτως ικανοποιητική.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 117 μεταμοσχεύσεις καρδιάς. Αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε αναμονή 28 άτομα εκ των οποίων 13 φέρουν συστήματα υποστήριξης της καρδιάς.

http://www.cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.