Φυσική προστασία τα γένια για τους άνδρες!

man-beard-Μπορεί τις γυναίκες να τις ενοχλούν στο άγγιγμα, τα γένια όμως για τους άνδρες αποδεικνύονται φυσική προστασία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στο παρελθόν η γενειάδα αποτελούσε σημείο ανδρισμού και σοφίας.

Ομως πλέον τα μούσια και τα γένια μπήκαν στο μικροσκόπιο των επιστημόνων και βρέθηκε ότι χαρίζουν περισσότερα χρόνια ζωής στους άνδρες. Μελέτη που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο του Southern Queensland και η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Radiation Protection Dosimetry» απέδειξε ότι τα γένια αποκλείουν το 90% με 95% των ηλιακών ακτίνων, επιβραδύνοντας με τον τρόπο αυτό τη διαδικασία γήρανσης και μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Εκτός αυτού όμως, σταματούν και τις αλλεργίες για τους άνδρες που παρουσιάζουν άσθμα ή είναι αλλεργικοί στη γύρη ή τη σκόνη. Το μουστάκι επίσης μπορεί να λειτουργήσει ως φίλτρο και να εμποδίσει τους αλλεργιογόνους παράγοντες να εισέλθουν στον ανθρώπινο οργανισμό και να προκαλέσουν άσθμα ή διάφορες αλλεργίες.

 

Ταυτόχρονα επιβραδύνει τη γήρανση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα γένια μειώνουν και τα σημάδια της γήρανσης, καθώς οι τρίχες κρατούν το δέρμα ενυδατωμένο. Ειδικά για τους νεότερους αποδείχθηκε ότι τα γένια βοηθούν στην πρόληψη της ακμής, καθώς εμποδίζουν την ανάπτυξη στιγμάτων στο πρόσωπο.

http://www.enet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *