Καταγγελίες για τις αιμοδοσίες «μόνο για Έλληνες» της Χ.Α.

αιμοδοσια χ.α.Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον ιατρικό κόσμο η απόφαση της διευθύντριας του Δρακοπούλειου Κέντρου Αιμοδοσίας κυρίας Ελένης Πολυχρονάκη να προχωρήσει στην αιμοδοσία που έχει προγραμματιστεί από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός ζητούν να ακυρωθεί η «ρατσιστική», όπως την αποκαλούν, αιμοδοσία.

Οπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, «καταγγέλλουμε την Ελένη Πολυχρονάκη, διευθύντρια του Δρακοπούλειου Κέντρου Αιμοδοσίας του ΝΕΕΣ, η οποία ανέλαβε την πανελλαδική αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής. Η εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου νέου στο Κερατσίνι από τους φασίστες της ΧΑ αποδεικνύει ότι πρόκειται για μια εγκληματική συμμορία».

Κάθε εμφάνιση ή πολιτική δράση όπως οι ναζιστικής έμπνευσης αιμοδοσίες «μόνο για Ελληνες» των φασιστών της Χρυσής Αυγής είναι ανεπιθύμητη στα νοσοκομεία, τονίζουν και καλούν τη διοίκηση του νοσοκομείου όπου ανήκει το κέντρο και το υπουργείο Υγείας να ακυρώσουν άμεσα «τη συνεργασία της ντροπής».

Επικοινωνήσαμε με την κυρία Πολυχρονάκη, η οποία επιμένει στην απόφασή της να δώσει «πράσινο φως» στην αιμοδοσία. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει, είναι υποχρεωμένη από τον νόμο να κάνει δεκτό το αίτημα της Χρυσής Αυγής για αιμοδοσία, όπως θα έκανε με οποιονδήποτε σύλλογο ή πολιτικό κόμμα που είναι νόμιμο.

Η κυρία Πολυχρονάκη λέει ότι το αίτημα της Χρυσής Αυγής έγινε τον περασμένο Ιούνιο και ότι η αιμοδοσία θα γίνει κανονικά τον Νοέμβριο.

Στο επιχείρημα ότι η αποδοχή του αιτήματος νομιμοποιεί τη Χρυσή Αυγή αντιλέγει ότι αυτό είναι ζήτημα του ελληνικού κράτους που την έχει νομιμοποιήσει ως κόμμα και όχι του οποιουδήποτε κέντρου αιμοδοσίας.

Οσο για το ζήτημα του «μόνο για Ελληνες» που έχει προκαλέσει και τις αντιδράσεις, η κυρία Πολυχρονάκη λέει ότι ο νόμος ορίζει ότι το 70% του αίματος που συλλέγεται από έναν σύλλογο ή ένα κόμμα ανήκει στη διακριτική ευχέρεια του κόμματος όσον αφορά το πού θα διατεθεί, ενώ το 30% ανήκει στο κέντρο που κάνει την αιμοδοσία και μπορεί να το διαθέσει όπου υπάρχει ανάγκη.

«Από την ποσότητα που ορίζει το Δρακοπούλειο κανείς δεν θα μου πει να μη δώσω αίμα σε κάποιον αλλοδαπό. Από την άλλη, κανείς δεν θα μου πει να μην πάρω αίμα από χρυσαυγίτες» επισημαίνει.

Η κυρία Πολυχρονάκη σημειώνει ότι πολιτικά δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή. «Μπορώ να σας πω ότι ανήκω σε αντίθετο πολιτικά χώρο. Εχω όμως υποχρέωση προσωπικά να είμαι δημοκρατική ακόμη και με τους χρυσαυγίτες».

Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 26 Σεπτεμβρίου 2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *