“Απολογία” Jumbo για τον δημόσιο εξευτελισμό του άνεργου πατέρα

JumboΣτα δικαστήρια έστειλε η εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία Jumbo έναν άνεργο πατέρα ο οποίος συνελήφθη να κλέβει μαρκαδόρους αξίας ελάχιστων ευρώ από το κατάστημα του Βόλου και εν συνεχεία καταδικάστηκε, προκαλώντας οργή στα social media.

Τώρα η εταιρεία επανέρχεται με ανακοίνωσή της στην οποία προσπαθεί να δικαιολογήσει την ενέργειά τους.

Αρκετοί χρήστες του facebook, μπήκαν στη σελίδα του καταστήματος και εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για το συμβάν, με το Jumbo να εκδίδει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο άνδρας που συνελήφθη έχει αφαιρέσει επαλειμμένα προϊόντα από το κατάστημα.

Η ανακοίνωση του Jumbo στο facebook (την δημοσιεύσαμε και χθες αλλά τώρα επανερχόμαστε):

«Αγαπητοί μας φίλοι, διαβάσαμε όλα τα σχόλιά σας και τα δημοσιεύματα που μιλούν για το συμβάν στο κατάστημα Jumbo Βόλου. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω κύριος αφαίρεσε κάποιο προϊόν. Έχει εντοπιστεί επανειλημμένα να αφαιρεί προϊόντα, σε βάθος χρόνου, πράγμα που και ο ίδιος παραδέχτηκε. Δυστυχώς, δεν έχουμε να κάνουμε με μια παρορμητική και αδιέξοδη συμπεριφορά, αλλά με μια εξακολουθητική, συνειδητή πράξη. Ο καθένας θα μπορούσε εύκολα να δικαιολογηθεί μέσα από μια συναισθηματική ιστορία και μια συγγνώμη, που όλους μας φέρνει σε αμηχανία. Όμως, πώς υπερασπίζεται κανείς τα συναισθήματα και την τίμια συμπεριφορά χιλιάδων Ελλήνων που βρίσκονται πιθανόν σε χειρότερο αδιέξοδο, αλλά δεν ψάχνουν αυτή την «εύκολη λύση»;

Εμείς να συστήσουμε στους ιδιοκτήτες του Jumbo να διαβάσουν τους “Άθλιους” του Βίκτωρος Ουγκώ μήπως και καταλάβουν τι σημαίνει να μην έχεις να φας….

Και να έρθουν στην θέση του άνεργου πατέρα που ντρέπεται το ίδιο του το παιδί επειδή δεν ήταν ικανός να του πάρει αυτούς τους – ευτελούς αξίας – μαρκαδόρους.

Διέπραξε παράνομη πράξη; Ναι, κατά τον γραπτό νόμο. Όχι, κατά τον άγραφο νόμο που λέει ότι η ανθρώπινη ανάγκη υπερτερεί και επικρατεί του νόμου.

Kαι ο άγραφος νόμος είναι πιο ισχυρός από τον γραπτό. Διαβάστε και την “Αντιγόνη” του Σοφοκλή μαζί με τους “Άθλιους” και θα βγείτε σοφότεροι, κύριοι του Jumbo.

Άν είχατε ψυχή – και μυαλό – έπρεπε να τον παραλάβει o υπεύθυνος του καταστήματος, να του χαρίσει πέντε κουτιά μαρκαδόρους σε ένδειξη αναγνώρισης της ανάγκης του παιδιού να έχει την “λίστα” που διαφημίζουν και εν συνεχεία πολύ ευγενικά να του ζητήσει να μην ξαναπατήσει το πόδι του στο μαγαζί τους αφού φυσικά ουδείς μπορεί να δεχθεί τέτοιες συμπεριφορές στην ιδιοκτησία του. Και μέχρι εκεί.

Σε τελική ανάλυση στo Jumbo πηγαίνουν κυρίως πελάτες χαμηλού εισοδήματος για να αγοράσουν παιχνίδια, σχολικά κλπ κάνοντας συμβιβασμό ως προς την παρεχόμενη ποιότητα των υλικών. Αν είχαν λεφτά θα πήγαιναν σε άλλα παιχνιδάδικα με άλλης ποιότητας προϊόντα…

Όχι να τον εξευτελίσουν στα μάτια του παιδιού του…

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Ο πατέρας
Δικάσθηκε 20 μέρες φυλακή με τριετή αναστολή καί πρόστιμο 80 ευρώ

One thought to ““Απολογία” Jumbo για τον δημόσιο εξευτελισμό του άνεργου πατέρα”

  1. Και τι απαντατε ,εσεις που εχετε διαβασει την “Αντιγονη” και τους “Αθλιους” στα λεγομενα του JUMBO οτι ο εν λογω πατερας το εκανε κατ’εξακολουθηση !;!;!

    Γιατι δεν πιστευω οτι το JUMBO πασχει απο ενα κουτι μαρκαδορους .Ανετα θα μπορουσε να του δωσει 3-4 κουτια .
    Ουτε οτι βρισκει μια τετοια φτηνη δικαιολογια για να διασκεδασει τις εντυπωσεις …

    Και επειδη υπαρχει και η παροιμια “οπου ακους πολλα κερασια ,κρατα και μικρο καλαθι “,ας δουμε τι θα αποφανθει η δικαιοσυνη πρωτα και μετα γινομαστε βασιλικοτεροι του βασιλεως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *