H Ελλάς πτώχευσε επισήμως από την περασμένη δευτέρα 23/9/2013…

akadhmia Όταν καταρρέει επισήμως η δημόσια παιδεία και δη η ανωτάτη μετά το εθνικό σύστημα υγείας, όταν δηλαδή καταρρέουν οι δυο βασικοί πυλώνες της κοινωνικής ζωής, είναι σαφές ότι η πτώχευση του κράτους είναι πλήρης…! Η 23η Σεπτεμβρίου 2013, θα γραφτεί στις “σελίδες” της ιστορίας της χώρας με τα πιο μαύρα γράμματα, καθώς η Ελλάδα μπορεί να λέει ότι πτώχευσε και επίσημα. Υπέρ αυτού συνηγορεί η απόφαση των Συγκλήτων, για κλείσιμο των δύο μεγαλυτέρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας μας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, καθώς σε ανακοινώσεις τους αναφέρουν ότι με τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων τους δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν. Η απόφαση αυτή των Συγκλήτων, των δυο μεγαλύτερων και ιστορικότερων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, αποτελεί καίρια “μαχαιριά” στην πολιτική των μνημονίων που επέβαλαν οι δανειστές της χώρας και εφάρμοσαν λανθασμένα και χωρίς παρεκκλίσεις (διαπραγματεύσεις) οι ελληνικέςmetsobeion κυβερνήσεις από το 2010 έως και σήμερα. Έτσι φτάσαμε στο σήμερα, χωρίς χρόνο, χωρίς κάποιο διαπραγματευτικό χαρτί, χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε στις επιταγές της τρόϊκας που ζητά εξορθολογισμό τους κράτους σήμερα χωρίς κανένα ουσιαστικά κριτήριο. Η εφαρμογή της διαθεσιμότητας, σε όλο τον δημόσιο τομέα, γίνεται κυριολεκτικά στο “πάρα πέντε” χωρίς κανένα ουσιαστικά σχέδιο και – δυστυχώς – με κλειστά μάτια. Η κατάρρευση όμως της Δημόσιας Παιδείας, μετά και την κατάρρευση του Συστήματος της Δημόσιας Υγείας ουσιαστικά συνηγορούν υπέρ της πραγματικής και ουσιαστικής πτώχευσης του κράτους, με την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο να έχουν “εστιάσει” στο πλεόνασμα, αδιαφορώντας επί του παρόντος για οτιδήποτε άλλο… Και βεβαίως μέσα σε όλα αυτά το “τέρας” της ανεργίας συνεχίζει να καταβροχθίζει τους πολίτες, οι οποίοι μέσα σε αυτό το δυσοίωνο περιβάλλον επιλέγουν το εξωτερικό ως έσχατη λύση για τους ίδιους, αλλά και τις οικογένειες τους.

Κατά τα άλλα…ο Πρωθυπουργός ομιλεί περί success story!!!

Τι να πει κανείς; ΚΡΙΜΑ γιατί η Ελλάδα έχει όλες τις αντικειμενικές δυνατότητες να μην υφίστατο αυτόν τον εξευτελισμό…! ΚΡΙΜΑ!!!

Γεώργιος Τσόλας

παιδίατρος

 

 

 

 

 

 

 

 

One thought to “H Ελλάς πτώχευσε επισήμως από την περασμένη δευτέρα 23/9/2013…”

  1. Κε Τσολα μου ,ποσο εξω εχεις πεσει στις ημερομηνιες …

    Η Ελλας επτωχευσε κατι αιωνες πριν οταν ,την περιοδο που μεσουρανουσε και ειχε αναδειχτει ως ρυθμιστης της ιδιας της τυχης της ( μετα το θριαμβο επι των Περσων ) ,επιδωθηκε στο σπορ της αυτοκαταστροφης ,οπου και εκει επρωτευσε ,μετα επαινων !
    Αλληλοεξοντωθηκε λοιπον ,απο μονη της ,η πιο αμφιλεγομενη φυλη στην ιστορια της ανθρωποτητας .Και αν δεν επενεβαινε ο Μεγας Αλεξανδρος ,ουτε τη γλωσσα δεν θα ειχαμε σωσει !!!
    Η φυλη που απο τη μια γεννουσε οτι πιο ωραιο και καλο στα γραμματα ,στον πολιτισμο ,στην τεχνη ,στον αθλητισμο και την επιστημη και απο την αλλη ,μονιμως διαιρεμενη ,εκανε τα παντα για να εξαφανισει τον ιδιο της τον εαυτο ( περι της υπαρξεως πολεων-κρατων και Πελοπον/κου πολεμου ο λογος ) !!!
    Στον Ελλαδικο χωρο μετα την πτωση της αυτοκρατοριας του Μ.Αλεξανδρου και μετα την Ρωμαϊκη επικρατηση δεν εμεινε ουτε ιχνος Ελληνα !!!
    Εγιναν τοσες προσμιξεις σε αυτη τη φυλη που αναθεμα κι’ αν ξερει τι ειναι ,ποιος !
    Και ας μη μιλησουμε για την Ανατολικη Ρωμαϊκη Αυτοκρατορια ,που και καλα την ονομασαμε Βυζαντινη ! Γιατι ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ αυτοκρατορας δεν ειχε Ελληνικη καταγωγη !
    Και μετα καλεσαμε ( οι αξιοτιμοι ιερεις μας δηλαδη γιατι τα ‘χανε συμφωνησει ) και τους Τουρκους .
    Και ηρθε και εδεσε το …γλυκο και βολευτηκαμε για 500 χρονια .Εκει να δεις “ξυσιμο’ !!!

    Οταν λοιπον,με το καλο ,οι μεγαλες δυναμεις αποφασισαν να διαλυσουν την Οθωμανικη αυτοκρατορια τοτε σκαρφιστηκαν αυτο το ονομα ,ΕΛΛΑΣ ,αλλα μονο για την εσωτερικη καταναλωση των …προβατων που θα την κατοικουσαν .Το μιγμα Σλαβων ,Αρουμανων ,Βλαχων ,Τουρκαλβανων και ανεμομαζοματων και διαβολοσκορπισματων που θα κατοικουσαν το νεο κρατος δεν ειχε ιδεα τι σημαινει Ελληνας ,γι’ αυτο επονομαστηκαν Γραικοι ,Greci ,GREEKS !!!
    Εκτοτε ,το ανοητο αυτο συνωνθυλευμα ανθρωπων ,αγεται και φερεται οπου το φυσα ο ανεμος ,οπου βρισκει ενα χερι βοηθειας ,οπου του ταζουν περισσοτερα και ξανα απ’ την αρχη !!!
    Μια χωρα που βαυκαλιζεται οτι ειναι η ομορφοτερη ,η καλυτεροτερη ,η εξυπνοτερη ,η ανωτερη στα παντα και εχει στρογγυλοκαθισει στις δαφνες αυτων των εξαιρετων πλην αυτοκαταστροφικων υποτιθεμενων προγονων και απο τοτε ” τα ξυνει “αδιαλλειπτως !!!

    Αυτη ηταν και η στιγμη που χρεοκωπησαμε Κε Τσολα μου και φιλοι !!!

    Ολα τα αλλα ,περι τροϊκας ,ξενων ή εξωγηινων που μας επιβουλευονται ,που μας ψεκαζουν ,που θελουν να μας εξαφανισουν ,που θελουν να μας αγορασουν και λοιπες αηδιες που κυκλοφορουν ,ειναι απλως δικαιολογιες .

    Δεν τους εχουμε αναγκη ολους αυτους τους τσαρλατανους που μας παιδευουν τοσες δεκαετιες .

    Τα καταφεραμε μια χαρα μονοι μας !!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *