Επιτροπή αγώνα για την σωτηρία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

λαρισαΗ συγκρότηση επιτροπής αγώνα των Λαρισαίων πολιτών για τη σωτηρία του Γενικού Νοσοκομείου, αποφασίστηκε σε σύσκεψη φορέων που έγινε την περασμένη Πέμπτη στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

* Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο κάλεσμα της Πέμπτης ανταποκρίθηκαν πολίτες της Λάρισας και εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων του νομού, με κεντρικό θέμα συζήτησης: τη φθίνουσα κατάσταση στην οποία συστηματικά οδηγείται το νοσοκομείο των Λαρισαίων, την προοπτική λειτουργίας του και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία στο σύνολό της.

Από την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παρευρισκόμενων, διαπιστώθηκε ως κοινή πεποίθηση ότι:

* Η λειτουργία του νοσοκομείου βρίσκεται σε οριακό σημείο λόγω της μεθοδευμένης υποστελέχωσής του, της συνεχιζόμενης από ετών υποχρηματοδότησής του και τις τεράστιες – και πλέον επικίνδυνες για τη ζωή – ελλείψεις σε υλικά πρώτης γραμμής, αντιδραστήρια και λοιπό εξοπλισμό

* Η προσπάθεια υποβάθμισης του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας εντείνεται με προφανή σκοπό την πλήρη λειτουργική κατάρρευσή του και ουσιαστικά το κλείσιμο τόσο του Νοσοκομείου όσο και δύο τουλάχιστον από τα Κέντρα Υγείας του νομού…

* Στην προσπάθειά τους να δικαιολογηθούν στην κοινή γνώμη οι θεσμικοί (και εξωθεσμικοί) αυτουργοί, χρησιμοποιούν επιλεκτικά ή κατασκευασμένα στοιχεία και δείκτες!

* Η δημόσια υγεία βάλλεται στο σύνολό της. Αντιμετωπίζεται πια ως αγοραίο εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό που πρέπει να προσφέρεται δωρεάν και σε υψηλό επίπεδο σ’όλους τους ανθρώπους. Ήδη καμιά παροχή υγείας δεν προσφέρεται σε περισσότερους από 3.000.000 ανασφάλιστους συνανθρώπους μας!

Αποφασίστηκε:

Η δημιουργία Επιτροπής Αγώνα των Λαρισαίων Πολιτών με κεντρικούς στόχους:

* Τη σωτηρία, την ουσιαστική αναβάθμιση και τη λειτουργική αυτονομία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Δεν γίνεται αποδεκτή καμιά απόλυση ή κινητικότητα του προσωπικού, κανένα κλείσιμο κλινικής και καμιά μείωση κλινών! Διεκδικούμε την αναγκαία χρηματοδότηση και την κάλυψη με μόνιμες προσλήψεις των τεράστιων αναγκών σε προσωπικό, σε σύγχρονο εξοπλισμό και τις αναγκαίες προμήθειες σε υλικά, αντιδραστήρια και φάρμακα.

* Την υπεράσπιση και διεκδίκηση της λειτουργικής αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας, των Περιφερικών Ιατρείων και των υπόλοιπων δομών της δημόσιας υγείας της περιοχής μας.

* Την ελεύθερη πρόσβαση όλων των συνανθρώπων μας – ασφαλισμένων και μη – στο δημόσιο σύστημα υγείας.

* Τη διεύρυνση της Επιτροπής με εκπροσώπους από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, την ΑΔΕΔΥ, τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, τις συλλογικότητες και τους υπόλοιπους φορείς του νομού μας.

 

* Διεκδικούμε άμεσα έκτακτες ειδικές συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων όλων των δήμων του νομού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας με κεντρικό ζήτημα «Το μέλλον του νοσοκομείου μας».

 

* Προσκαλούμε όλους τους πολίτες του νομού μας να ενημερωθούν σφαιρικά και αντικειμενικά και να συμμετέχουν ενεργά με τακτικές συναντήσεις μαζί μας για κοινή δράση και αντίσταση – στις επικίνδυνες για την υγεία όλων μας – πρακτικές της κυβερνητικής πολιτικής και των διορισμένων οργάνων της.

 

* Ανοιχτή συγκέντρωση πληροφόρησης και συμπαράστασης για το Νοσοκομείο του Νομού μας, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας την Τρίτη 1 Οκτώβρη 2013 και ώρα 8 το βράδυ.

 

–Στη σύσκεψη μετείχαν οι παρακάτω οργανώσεις και σύλλογοι Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων και Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ), Σωματείο Εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Λάρισας, Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, Σύλλογος Καρδιοπαθών Ν. Λάρισας, Σύλλογος Νεφροπαθών Ν. Λάρισας, Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Λάρισας, Σύλλογος Γονέων και Φίλων των Παιδιών με Σύνδρομο Down, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αυτισμό, Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία, Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο Λαρίσης (ΤΕΕ), Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Λαρίσης, Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Λάρισας «Τόπος Αλληλεγγύης», Ομάδα Νέων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 «The Diabetistas», Εταιρεία Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών, Δημοτική Παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία».

http://www.eleftheria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *