421 εξετάσεις και εμβολιασμοί σε 5 νησιά της άγονης γραμμής από εθελοντές γιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής

21_9_limeniko Εθελοντές γιατροί του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών έκαναν εξετάσεις παιδιατρικές, καρδιολογικές, ορθοπαιδικές και μικροβιολογικές στους κατοίκους της άγονης γραμμής σε Θηρασιά, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο, και Αμοργό.

Στα 5 νησιά συνολικά εξετάστηκαν 84 ηλικιωμένοι και 238 φτωχα ανασφάλιστα παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου για τις σχολικές τους βεβαιώσεις, ενώ παράλληλα διενεργήθηκαν σε 53 κατοίκους εξειδικευμένες εργαστηριακές εξετάσεις και 46 εμβολιασμοί, στα πλαίσια του 17ου Οδοιπορικού Υγείας του ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γ.Πατούλης και ο Διευθυντής της Αποστολής κ. Κ.Δήμτσας παρέδωσαν φάρμακα και υγε19_9_thirasia ιονομικό υλικό στους κατοίκους της άγονης γραμμής, ενώ παράλληλα, σε συνεργασία με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, πραγματοποιήθηκε και συλλογή φαρμάκων στην Ίο, και το Δήμο Ιητών, στα πλαίσια της δράσης «Όλοι μαζί μπορούμε και στην υγεία». Συνολικά παραδόθηκαν 56 κιβώτια με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, ενώ στην Ίο, από τη συλλογή φαρμάκων που συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες, συγκεντρώθηκαν 10 μεγάλες σακούλες με φάρμακα που θα διατεθούν από τους γιατρούς της Ίου στις ευπαθείς ομάδες του δήμου.

 

Η δράση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων και την Περιφερειακή Ενότητα Θήρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στηρίχθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, την Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού και Νήσων και τους Δήμους Φολέγανδρου, Σικίνου, Ίητών και Αμοργού, στα πλαίσια των Οδοιπορικών Υγείας που ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για τη στήριξη των νησιών και τη δημιουργί21_9_amorgosα Κοινωνικών Φαρμακείων σε όλη την Ελλάδα.

 

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή υπήρξαν ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ενότητας Θήρας Νοτίου Αιγαίου Η.Μάινας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων Ε.Πανοηλίας, ο Δήμαρχος Αμοργού Ν.Ρούσσος, ο Δήμαρχος Σικίνου, Γ.Συρίγος, ο Δημαρχος Ίου Μ.Πετρόπουλος και ο Δήμαρχος Φολεγάνδρου Λ.Βενιο, χωρίς τη συμβολή των οποίων δε θα ήταν δυνατή η υλοποίηση του Οδοιπορικού.

20_9_sikinos

Τέλος, ευχαριστούμε τους υποστηρικτές του Οδοιπορικού, το συνεταιρισμό Βιοπαθολόγων MEDISYNκαι την Ιατρική Διάγνωση Κερατσινίου για τις εργαστηριακές εξετάσεις που προσέφεραν, και κυρίως το Λιμενικό Σώμα, που διαχρονικά στηρίζει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, καθώς και τους Λεμβούχους της Θήρας των οποίων η συμμετοχή είναι κάθε φορά καθοριστική για την πραγματοποίηση των οδοιπορικών Υγείας.

One thought to “421 εξετάσεις και εμβολιασμοί σε 5 νησιά της άγονης γραμμής από εθελοντές γιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής”

  1. Τα θερμα μου συγχαρητήρια. Αλοίμονο όμως σε μια χωρα που εφτασε που κατάντησε . το δικαιωμα στην ζωή – υγεία να “μπαλώνεται” απο τέτοιες αποστολές – εθελοντικές κινήσεις.
    Είναι η υποχρέωση του κράτους να τα παρέχει και μαλιστα χωρις να φείδεται οικονομικού κόστους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *