Έπαιρναν άδεια… περιόδου και οι άνδρες. Μια ρύθμιση στο Δημόσιο για γέλια και για κλάματα

ginaika_nixtikoΟρισμένα δεν μπορεις να τα πιστέψεις ακόμη και αν γνωρίζεις ότι τα πράγματα ειναι σοβαρά! Ιδού τι γράφει ο Δημήτρης Βενιέρης και βγάλτε μόνοι τα συμπεράσματά σας:

Πριν απο λίγα χρονια και αφού πολλές φορές είχα ακούσει τον όρο “εχει παρει ΣΣΕ”, ρώτησα συνάδελφο τι ακριβώς σημαίνει.

Η απάντηση του ήταν πως είναι μια άδεια 12 ημερών το χρόνο, πλέον των βασικών ημερών άδειας, που χορηγείται σε εργαζόμενους, ακόμη και αν ζητηθει τη τελευταία στιγμή, πχ το πρωί στις 8.00, απο το τηλεφωνο. Ως …ανήσυχο πνεύμα, έψαξα να βρω τις ρίζες αυτής της άδειας.

Έτσι έμαθα ότι πριν απο πολλα χρονια οι γυναίκες, μέλη του πληρώματος της Ολυμπιακής αεροπορίας, είχαν απαιτήσει και κάθε μήνα είχαν μια μέρα άδεια για την πρωτη μερα της περιόδου τους. Επειδή είχαν αιμορραγία ή επειδή είχαν πόνους, κλπ κλπ…

Στο πλαίσιο της ισονομίας το ίδιο δικαίωμα απαίτησαν κι έλαβαν ΚΑΙ…οι άνδρες εργαζόμενοι μέλη του πληρώματος στην ολυμπιακη. Και μετα το απαιτησε και το πηρε, το σύνολο των εργαζομένων. Και φυσικά μετα αυτο …διολίσθησε σε πολλές ΔΕΚΟ. Κι όχι μόνο αυτο, αλλα σταδιακα μετατράπηκε σε τεσσερα τριήμερα το χρόνο, που με σαββατοκύριακο γινόταν ολόκληρες άδειες. Δεν θα πω πως φταίνε οι εργαζόμενοι, αλλα μια ξεφτίλα τη νιώθεις! Άκου να παίρνει ο άνδρας άδεια για…περίοδο!

Αυτά για να θυμόμαστε όλοι, όσα “κρυβαμε” κάτω απο το χαλί μέχρι σημερα και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να σωθεί ο τόπος και οι πολίτες του φυσικά.

ΥΓ : χωρίς αυτό να έχει σημασία, προσωπικά δεν έκανα χρήση αυτής της άδειας ούτε μια φορά.

ΠΗΓΗ. http://www.cretalive.gr/isawihear/view/epairnan-adeia…-periodou-kai-oi-andres/106511

 

6 thoughts to “Έπαιρναν άδεια… περιόδου και οι άνδρες. Μια ρύθμιση στο Δημόσιο για γέλια και για κλάματα”

  1. Και μετα περιμενετε να πιστεψει κανεις τις στατιστικες που δημοσιευονται οτι ,ταχα ,ο Ελληνας συγκαταλεγεται αναμεσα στους πιο σκληρα εργαζομενους της Ευρωπαϊκης ηπειρου !

    Τα βλεπουν αυτα οι …κουτοφραγκοι και κατουριουνται απο τα γελια !!!

    Τωρα βεβαια καταλαβαινει κανεις τι εννοουμε οταν λεμε οτι εμεις ειμαστε πιο εξυπνοι απο τους αλλους λαους της δυτικης και βορειας Ευρωπης (γιατι ανατολικοτερα και νοτια εχουμε ισαξιους ή και καλυτερους αντιπαλους … ) .

    Εννοουμε στη ρεμουλα ,την κοροϊδια και την ψευτοαπατεωνια .
    Μην ακουσω οτι ο Γερμανος ή ο Αγγλος δουλευει λιγοτερο γιατι θα μου ‘ρθει αναγουλα !!!
    Μπορει να φαινεται οτι δουλευουμε τις ιδιες ή παραπανω ωρες αλλα η διαφορα εγκειται στο οτι εκεινοι ΞΕΡΟΥΝ πως δουλευουν !

    Δεν βουτανε ενα χαρτι και περιφερονται στους διαδρομους για να τον βλεπουν οι αλλοι και να νομισουν οτι δουλευει !!! (Αυτο μου ειχε προτεινει αρχαιοτερος στην ιεραρχια να κανω οταν διοριστηκα στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ !!!!!!!!!!! )

    Αυτο ειναι το αποστημα που πρεπει να σπασει στη χωρα !
    Και οσο παραμενει τοσα πιο πολλα δεινα θα υποφερουμε !

    Οσο για το αν φταινε ή δεν φταινε οι εργαζομενοι που ζητουσαν αδεια …
    Τους διδαξε κανεις τι παει να πει αξιοπρεπεια ,το γνωστο φιλοτιμο που ,ταχαμου ,διαθετει ο Ελληνας και καμμια αλλη φυλη στην οικουμενη ;

    Φιλοτιμο λεει ο αλλος !
    Και ειναι και λεξη που δεν μεταφραζεται ,υπερηφανευομαστε ολοι !!

    Αισχος !!!

  2. Γι’ αυτό οι “αδικημένοι” του Δημοσίου ήταν μόνιμα σε άδεια. Μια άδεια περιόδου (γιατί οι υπόλοιπες γυναίκες του ιδιωτικού τομέα προφανώς δεν έχουν πόνους περιόδου), μια άδεια Η/Υ (γιατί οι υπόλοιποι δεν είμαστε 12 με 14 ώρες μπροστά σε έναν υπολογιστή), μια άδειες αναρρωτικές χωρίς κανείς να ελέγχει αν όντως ήταν ασθενείς, μια άδειες μητρότητας λες και γεννούσε η κάθε μία από 3 και όχι 1 παιδί και… και…. και……
    Και αυτά μόνο για τις άδειες, γιατί αν πιάσουμε μισθούς και επιδόματα άστα να πάνε…..
    Τι να πει κανείς………

  3. Να πει ,Mary , να πει .
    Εχουμε πολλα να πουμε !!!

    Αλλα οταν ειπε ο παχουλος οτι ” μαζι τα φαγαμε “,πεσανε να τον φανε !!!

    Δεν καταλαβε ,κανενα γομαρι απο αυτα ,οτι με τις κομπινες αυτες ετρωγε λεφτα που ΔΕΝ του ανηκαν και τα ετρωγε απο το κοινο ταμειο ολων των υπολοιπων !!!
    Υποκριτες !!!
    Ειναι σαν τις κυρουλες που ξημεροβραδυαζονται και παθαινουν εξαρθρωση απο το πολυ σταυροκοπημα ,τις ταχα μου θεουσες ,οι οποιες οταν βρουν ευκαιρια …

    Αλλα ,κατα τα αλλα ,μαζευομαστε και μουτζωνουμε τους αλλους …

  4. Δεν κατάλαβα,τις άδειες περιόδου τις έπαιρνε από μόνος του ο δημόσιος υπάλληλος; Τον μισθό μόνος του;Πήγαινε δηλαδή στο ταμείο και έλεγε θέλω 1500.1800.2000 και ο ταμίας του τα έδινε; Mήπως του τα έδινε ο ………παχουλός γιά να τον έχει ψηφοφόρο και υποχείριό του εσαεί; Μήπως το προαναφερθέν παχύδερμο (επιεικής ο όρος) μέσω της γνωστής δήλωσης -ομολογίας του θα έπρεπε ήδη να ήταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου γιά διασπάθιση δημοσίου χρήματος και όχι να μας το παίζει -ο εκ των πρωταιτίων της κατάρρευσης της χώρας- κριτής των πάντων;
    Μήπως θα έπρεπε να είναι ήδη στην φυλακή ο κάτοχος 100 και πλέον ακινήτων σύμφωνα με το δημοσιευμένο πόθεν έσχες του;Kαι να μην μας παριστάνει τον τιμητή των πάντων;Λίγη τσίπα δεν έχει πάνω του ο ξεδιάντροπος;

  5. Μονος κανεις δεν επαιρνε το μισθο αλλα κανενας δεν ειχε την αξιοπρεπεια να βγει και να καταγγειλει ολες αυτες τις αλητειες !
    Ολοι βολευοντουσαν !

    Και αυτο ,Κωστη ,λεγεται ΣΥΝΕΝΟΧΗ !!!

    Για να πανε φυλακη ,λοιπον και για να ξεκαθαρισει αυτη η χωρα απο ολα αυτα τα μιασματα σημαινει οτι υπαρχει υγιες κομματι που καταλαβαινει την αλητεια που εχει εξαπλωθει στη χωρα και ειναι αποφασισμενο να την χτυπησει .

    Ειδες πουθενα καμμια τετοια κινηση !;!;!

    Ολοκληρη η χωρα ψαχνει τον επομενο που θα τους δωσει το μισθο που θελουν και τα προνομια που εχασαν …

  6. Πολύ καφρίλα, τεμπελιά, ψευτοπατριωτισμός,ψευτοπαληκαριά αλλά και μιζέρια είναι η πάθηση του νεοέλληνα. Για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι έ; Δεν φταίνε οι ιδιωτικοί και όσοι ιδιωτεύουν ούτε στο ελάχιστο ,ποτέ δεν έκλεψαν ο ένας τον άλλο ,ποτέ δεν έκλεψαν το κράτος εισπράτοντας μαύρα …Οι δημόσιοι είναι όλοι τεμπέληδες ενώ εσείς ….εργατικοί….Κούνια που σας κούναγε . Σας αξίζει αυτή η κατάντια γιατί βλέπετε μόνο ότι σας δείχνουν και ότι σας βολεύει.Κρίμα σε όλους μας γιατί μαζί θα πάμε στο ίδιο νοσοκομείο (αν υπαρχει) και τα παιδιά μας στο ίδιο σχολείο (αν έχει δασκάλους) και αντί να εργαζόμαδτε να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που παρέχουν προσπαθούμε να τα κλείσουμε.. Καλή, άριστη η επιλογή σας. Ενας καθηγητής που αγωνίστηκε για τα παιδιά του στα δημόσια σχολεία και δεν μετάνιωσε ποτέ γιαυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *