Καστοριά. Χορήγηση άδειας ίδρυσης σε Κέντρο Ημέρας για παιδιά, εφήβους και νέους στην .

μακρήΗ Υφυπουργός Υγείας κα Ζέττα Μ. Μακρή, με την υπ. αριθ. Y5β/Γ.Π.5896/20-8-2013 απόφαση, χορήγησε άδεια ίδρυσης στο Κέντρο Ημέρας για παιδιά, εφήβους και νέους με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος του φορέα «Εταιρία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Νομού Καστοριάς», κατόπιν της τήρησης όλων των νόμιμων διαδικασιών και κατ’ εφαρμογή των σχετικών κείμενων διατάξεων.

Το πρόγραμμα του Κέντρου Ημέρας απευθύνεται σε περίπου δεκαπέντε (15) άτομα (παιδιά, εφήβους και νέους) με διαταραχές αυτιστικού τύπου και τις οικογένειές τους. Επιπλέον, οι υπηρεσίες του Κέντρου Ημέρας παρέχονται και σε σημαντικό αριθμό άλλων αυτιστικών ατόμων που δεν θα παρακολουθεί εντατικά το πρόγραμμα του Κέντρου Ημέρας.

Βασικοί στόχοι της λειτουργίας του κέντρου ημέρας είναι η διασφάλιση της συνέχειας της θεραπευτικής φροντίδας των εξυπηρετούμενων στην κοινότητα, η αντιμετώπιση των παθολογικών συμπεριφορών και των προβλημάτων της λειτουργικότητάς τους και η ενίσχυση της σταδιακής ψυχοκοινωνικής τους αποκατάστασης και της κοινωνικής προσαρμογής και ένταξής τους ή επανένταξής τους σε σχολικό ή άλλο εκπαιδευτικό πλαίσιο καθώς και η στήριξη των οικογενειών τους.

 

Οι δαπάνες λειτουργίας του συγκεκριμένου κέντρου ημέρας καλύπτονται για τα δύο πρώτα έτη λειτουργίας του από το Τομεακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (Τ.Ε.Π.Α.Ν.Α.Δ.) του ΕΣΠΑ 2007- 2013 με έναρξη της συγχρηματοδότησης τον Νοέμβριο του 2012.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *