Ιατρικός Σύλλογος Καστοριάς. Σχετικά με την αντιμετώπιση από ιδιώτες γιατρούς επειγόντων περιστατικών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο

καστοριαΠΡΟΣ

ΔΙΟΚΗΤΗ ΓΝ.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Μετά την από 9/9/13 συνάντηση των παιδιάτρων ελεύθερων επαγγελματιών παρουσία του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς αποφασίστηκε η κάλυψη αποκλειστικά και μόνον επειγόντων περιστατικών (πραγματικών) και όχι με δόλο προκαλουμένων Βασική προϋπόθεση για να κληθεί ιδιώτης ιατρός είναι να έχει κληθεί πρώτα ιατρός που υπηρετεί στο νοσοκομείο ο οποίος ή δεν βρέθηκε ή αρνήθηκε (παιδίατρος ή γενικός ιατρός).

Η έννοια του επείγοντος και εφόσον ζητείται η συνδρομή ιδιωτών επιβάλει πρώτα να εξαντληθούν τα ίδια μέσα ανεξαρτήτως εφημερίας ιατρού υπηρετούντος στο νοσοκομείο.

Τα ανωτέρω απεφασίσθησαν βάσει των κάτωθι

1) ΑΝ 1565/1939 άρθρο 19 παράγραφος 5

2) ΒΔ 25 5/6.7 55 άρθρο 13-17-21-26-46-47

3) ΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ – Ν.Π.Δ.Δ Αστικός Κώδικας

Άρθρο 71

4) Εισαγωγικός Νόμος Αστικού Κώδικα άρθρο 104

άρθρο 27 παράγραφος 1

5) Διακήρυξη της Λισαβόνας

Διακήρυξη των δικαιωμάτων του ασθενούς.

6) Διακήρυξη της παγκόσμιας οργάνωσης υγείας

Για την προαγωγή των δικαιωμάτων των ασθενών στην Ευρώπη

Η κλήση του ελεύθερου επαγγελματία θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τον γενικό εφημερεύοντα του νοσοκομείου και θα υπάρχει πλήρες ιστορικό του ασθενούς.

Μεταξύ των άλλων θα πρέπει να είναι διαθέσιμη η ώρα προσέλευσης ή η ώρα εισαγωγής της ασθενούς (επί επιτόκου).

Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλισθεί η πραγματικότητα του επείγοντος ή αντίθετα η πρόκληση με δόλο επείγοντος περιστατικού, για να αποδοθούν στην συνέχεια ευθύνες.

Βάσει του εγγράφου που εστάλη στον Ιατρικό Σύλλογο Καστοριάς ο διοικητής και υπεύθυνος λειτουργίας του νοσοκομείου κατά παράβαση όλων των κανόνων νομιμότητας θεωρεί ως επείγοντα μόνο τα περιστατικά της μαιευτικής κλινικής

Γι αυτόν ένα παιδί με δύσπνοια ή οξεία κοιλία ή οποιοδήποτε άλλο επείγον παιδιατρικό περιστατικό δεν αξιολογείται ως επείγον και απαξιώνει το δικαίωμα αξιοπρεπούς νοσηλείας και αντιμετώπισής του.

Η δίκιά μας ιατρική δεοντολογία λέει ότι οποιοσδήποτε πολίτης (παιδί – μεσήλικας -ηλικιωμένος χρήζει βάσει συντάγματος υποχρεωτικής και νόμιμης νοσηλείας – αντιμετώπισης.

Σε τέτοιου είδους διακρίσεις εμείς δεν συμφωνούμε και απαιτούμε την άμεση νομική συμμόρφωση του υπευθύνου λειτουργίας του νοσοκομείου.Το ανωτέρω έγγραφο που απεστάλη στον Ιατρικό Σύλλογο Καστοριάς τίθεται στη διάθεση του εισαγγελέως για κάθε νόμιμη ενέργεια.

Γιά το ΔΣ  Ο πρόεδρος

ΠΛΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

38829  Κλικ εδώ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *