Μυρίζει μπαρούτι η Υγεία! Τριήμερο μπλόκο από γιατρούς- εργαζόμενους

απεργιαΕβδομάδα των Παθών ξεκινά για τους ασθενείς καθώς για αρκετές ημέρες θα μείνουν χωρίς γιατρούς και εργαζόμενους οι οποίοι προχωρούν σε απεργίες.

Θα νεκρώσουν χωρίς γιατρούς για τρείς ημέρες οι δημόσιες μονάδες υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ) καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν να κατέλθουν σε τριήμερη απεργία στις 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου, δηλώνοντας την κατηγορηματική τους αντίθεση στη διάλυση του ΕΣΥ, τις εκκενώσεις Νοσοκομείων, τις διαθεσιμότητες, τις ελλείψεις υλικών και τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ «που σημαίνουν εκατοντάδες θανάτους συνανθρώπων μας» όπως αναφέρουν.

Μάλιστα οινοσοκομείακοί γιατροί σκοπεύουν να συστρατευτούν με τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στο τέλος της εβδομάδας θα συναντηθούν μαζί τους ώστε να συνεκτιμήσουν την κατάσταση και να χαράξουν την τακτική τους για κινητοποίηση διαρκείας.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας απαντά και στις κατά καιρούς τοποθετήσεις του υπουργού Υγείας ότι η συμμετοχή στις απεργίες είναι μικρή.

 

Όπως εξηγεί ο κ.Βαρνάβας στις απεργίες λόγω της έλλειψης προσωπικού πολλοί γιατροί εφημερεύουν: «Επειδή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιδίδεται και πάλι σε διαστρεβλωτικές δηλώσεις σχετικά με το ποσοστό συμμετοχής των γιατρών στην απεργία θα επαναλάβουμε τα εξής προφανή:

 

Μετά τρία χρόνια μνημονίων τα Νοσοκομεία έχουν αποψιλωθεί από ιατρικό δυναμικό. Τα κενά σήμερα ξεπερνούν τις 6500, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες Τμήματα που έχουν μείνει πλέον με έναν ή δύο γιατρούς. Αυτοί οι γιατροί, εκτός του καθημερινού έργου, πρέπει να εφημερεύουν μέχρι και 11 φορές το μήνα προκειμένου να καλύπτουν τα επείγοντα περιστατικά.

Είναι προφανές πως οι γιατροί εφόσον εφημερεύουν είναι αδύνατον να απεργούν».

 

Από την άλλη οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, την Πρόνοια αλλά και το ΕΚΑΒ (ΠΟΕΔΗΝ) θα πραγματοποιήσουν 48ωρη πανελλαδική απεργία (Τετάρτη-Πέμπτη) συμμετέχοντας σε αυτήν που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

 

Το συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου αναμένεται αμέσως μετά από αυτόν τον κύκλο των κινητοποιήσεων να συνεδριάσει ώστε να αποφασίσει κλιμάκωση του αγώνα. Οι εργαζόμενοι ζητούν μεταξύ άλλων να μη μπει λουκέτο σε κανέναν νοσοκομείο, να απορροφηθούν άμεσα όσοι μπήκαν σε διαθεσιμότητα αλλά και να ενισχυθεί το ΕΣΥ αντί να αποδυναμώνεται συνεχώς.

 

Στο μεταξύ σήμερα οι εργαζόμενοι της Πολυκλινικής και του Ευαγγελισμού θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο τμήμα επειγόντων περιστατικών ζητώντας τον άμεσο διορισμό όσων βγήκαν σε διαθεσιμότητα και την άμεση επαναλειτουργία της Πολυκλινικής η οποία αναμένεται να μετατραπεί σε κέντρο υγείας αστικού τύπου για τα επείγοντα.

iatropedia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *