Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Νέα έργα ολοκληρώνονται και παραδίδονται

νοσοκ. καλαματαςΜετά την λειτουργία του σημαντικού έργου της ηλιοθερμίας στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας την προηγούμενη εβδομάδα, νέα έργα ολοκληρώνονται και παραδίδονται έως τα τέλη του Σεπτέμβρη.

Ειδικότερα πρόκειται για την προμήθεια και εγκατάσταση νέου ιατροτεχνολογικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού που έρχονται να αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Έτσι λοιπό μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν παραληφθεί:

1. Ένα νέο ακτινολογικό ψηφιακό συγκρότημα τύπου Β΄ προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, που θα διασφαλίζει την ψηφιακή επεξεργασία των εικόνων σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι λήψεις λαμβάνονται με την μικρότερη δόση ακτινοβολίας και πάντα με υψηλή διακριτική ικανότητα.

2. Ένα ND YAG Laser για οφθαλμολογική χρήση προϋπολογισμού 28.000 ευρώ που θα χρησιμοποιείται στις χειρουργικές οφθαλμολογικές επεμβάσεις

 

 

3. Ένα Laser λιθοτριψίας προϋπολογισμού 50.000 ευρώ το οποίο θα προσφέρει πλήθος σημαντικών ιατρικών υπηρεσιών στην λειτουργία της Ουρολογικής κλινικής

4. Τρία νέα συστήματα υπερήχων γενικής χρήσης προϋπολογισμού 180.000 ευρώ

5. Ένα νέο τηλεφωνικό κέντρο προϋπολογισμού 100.000 ευρώ που θα προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες επικοινωνίας

6. Ένας νέος μηχανισμός εισόδου-εξόδου με διπλή υαλόπορτα προϋπολογισμού 24.000 ευρώ

7. Ατμογεννήτρια 1500 (Kgr/H) προϋπολογισμού 80.000 ευρώ

 

8. Λέβητας θέρμανσης 1.500.000 (Kcal/H) προϋπολογισμού 90.000€

 

Ταυτόχρονα σημειώνεται ότι την άλλη εβδομάδα υπογράφεται από τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη η υπουργική απόφαση σκοπιμότητας της νέας πρότασης για ένταξη στο ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 1.750.000 ευρώ, υποέργο της οποίας αποτελεί η προμήθεια και η εγκατάσταση δύο (2) συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης στο προαύλιο του Νοσοκομείου εξοικονομώντας σε ετήσια βάση το ποσό των 350.000 ευρώ που απαιτείται για την αγορά του.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *