Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας για την δωρεάν παροχή φαρμάκων σε ανασφάλιστους πολίτες.

Υπεγράeb0b7d_PHOTO SFEEφη σήμερα ανάμεσα στον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ως εκπρόσωπο της «Αποστολής», Αρχιμανδρίτη π. Μάξιμο Παπαγιάννη, την Πρόεδρο του ΕΟΦ, κ. Μαρία Σκουρολιάκου, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιώργο Πατούλη, τον Πρόεδρο του ΣΦΕΕ, κ. Κωνσταντίνο Φρουζή και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Φαρμακαποθηκών, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, σύμφωνο συνεργασίας για την δωρεάν παροχή φαρμάκων σε πολίτες οι οποίοι έχουν απολέσει την ασφαλιστική ικανότητα.

Ακολουθούν οι τοποθετήσεις των υπογραφόντων την ανωτέρω συμφωνία:

 

Κος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:

Οι εποχές οι οποίες ζούμε και η κρίση την οποία διανύουμε επιβάλλουν να σκεφτόμαστε και άλλες λύσεις που σε άλλες εποχές θα εθεωρούντο περισσότερο ανορθόδοξες για να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα των ανθρώπων.

Όπως ξέρετε, πριν από λίγες μέρες ανακοινώσαμε το voucher υγείας, το εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης για όσους έχουν χάσει την ασφαλιστική τους κάλυψη, ένα πράγμα που ήδη πηγαίνει πάρα πολύ καλά καθόσον μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί περίπου 10.600 εισιτήρια και οι συμπολίτες μας ήδη κάνουν εξετάσεις για τη διαπίστωση της κατάστασης της υγείας τους.

Ένα από τα μειονεκτήματα του voucher είναι και αδυναμία του να καλύψει τη φαρμακευτική αγωγή όσων εξετάζονται. Όχι μόνο αυτών που είναι κάτοχοι του εισιτηρίου αλλά και γενικά των ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται σήμερα σε αδυναμία. Ξέρετε ότι διάφοροι φορείς του ιδιωτικού τομέα έχουν προχωρήσει σε πρωτοβουλίες για τη συλλογή φαρμάκων, έτσι ώστε να μπορούν να βοηθήσουν τους ευρισκομένους σε αδυναμία συμπολίτες μας.

Στα πλαίσια αυτά το Υπουργείο Υγείας με πολύ μεγάλη χαρά θέτει την αιγίδα του και την βοήθειά του, θα σας εξηγήσω στη συνέχεια σε τι συνίσταται, στην πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ο οποίος σε συνεργασία με την «Αποστολή» της Εκκλησίας της Ελλάδος ήδη έχουν δημιουργήσει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για να βοηθούν τους πιο αδύναμους από τους συμπολίτες μας όλο αυτό το διάστημα, και δημοσίως θερμότατα τους ευχαριστώ.

 

Θέτουμε λοιπόν, την αρωγή μας και την αιγίδα μας στη συμφωνία με τον ΣΦΕΕ, ενώ θέτουμε στην υπηρεσία τους και τον ΕΟΦ για να μπορεί να έχει την πιστοποίηση της ποιότητας και της ασφαλείας των φαρμάκων που πρόκειται να δώσουμε στους πολίτες, με προτεραιότητα σε όσους είναι κάτοχοι του εισιτηρίου της ελευθέρας προσβάσεως στην υγεία, του λεγομένου voucher υγείας, φάρμακα δωρεάν, ασφαλή, πιστοποιημένα από τον ΕΟΦ, αρκετούς μήνες πριν από τη λήξη της ισχύος τους έτσι ώστε σε αυτές τις κρίσιμες ώρες να βοηθήσουμε στο μέγιστο δυνατό επίπεδο εκείνους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

 

Δεν αφήνουμε την προσπάθεια μόνο στους ιδιωτικούς φορείς, τους οποίους ευχαριστούμε, αλλά ερχόμαστε και εμείς ως κράτος και θέτουμε τις δυνάμεις μας στη διάθεσή τους για να οργανωθεί όλη αυτή η προσπάθεια καλύτερα και οι άνθρωποι που έχουν πραγματικά ανάγκη να πάρουν φάρμακα που δεν μπορούν να πληρώσουν να έχουν πρόσβαση σε αυτά.

 

Στα πλαίσια αυτά θα ήθελα να δώσω το λόγο στον κύριο Πατούλη, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος έχει αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία μαζί με την Αποστολή, για να μας ενημερώσει για τις λεπτομέρειες.

 

Κος ΠΑΤΟΥΛΗΣ:

 

Ευχαριστώ, κύριε Υπουργέ. Ευχαριστώ όλους ουσιαστικά παρευρισκομένους και τον Πατέρα Μάξιμο από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών αλλά και όλους τους υπόλοιπους.

 

Πράγματι ήθελα να πω ότι στη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αξίζει ένα μπράβο από τη στιγμή που αντιλήφθηκε την προσπάθεια την οποία είχαμε ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος χορήγησης θεραπείας μέσα από φαρμακευτικά σκευάσματα στους ανασφάλιστους πολίτες.

 

Και το λέω διότι η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αντιλήφθηκε αμέσως και μέσα από το voucher, που δίνει τη δυνατότητα της διάγνωσης, συνδέοντας με αυτή την προσπάθεια που είχαμε κάνει με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και συγκεκριμένα την «Αποστολή», την δυνατότητα, όπως είπε ο Υπουργός, της θεραπείας εφ’ όσον βγει η διάγνωση.

 

Είναι γνωστό ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εδώ και 1,5 χρόνο έχει δημιουργήσει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με την Αποστολή της Αρχιεπισκοπής και με τους εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και που μέσα από ένα πρόγραμμα «Όλοι Μαζί Μπορούμε», παίρναμε φάρμακα από τους συμπολίτες μας και διαθέταμε για θεραπεία, όσο ήταν δυνατόν, σε αυτούς που το είχαν ανάγκη ή ήταν ανασφάλιστοι.

 

Σήμερα αυτή η προσπάθεια θα έλεγε κανείς ενηλικιώνεται. Αποκτά ακόμα καλύτερα εχέγγυα στη σταθερότητα και στη χρονιότητα των ασθενών και των ασθενειών. Σήμερα έρχεται η ίδια η Πολιτεία μέσα από την αιγίδα τού Υπουργείου Υγείας, μέσα από τον έλεγχο του ΕΟΦ, αλλά και μέσα από τη σωστή διαχείρισή τού Συνδέσμου Φαρμακοβιομηχανιών Ελλάδος, το ΣΦΕΕ, να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

 

Και έτσι λοιπόν σε όσους το έχουν ανάγκη και αυτό βγαίνει μέσα από τον θεράποντα γιατρό που θα έχει σχετικό ιατρικό σημείωμα, είτε από τους εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του ιατρείου κοινωνικής αποστολής και των παραρτημάτων τους.

 

Θα μπορέσουμε να δούμε ποια είναι η χρόνια θεραπεία την οποία παίρνουν μέσα από αυτό το σημείωμα. Θα έχουμε το σημείωμα του κοινωνικού λειτουργού ή του ενορίτη της ενορίας, για αυτόν ο οποίος προκύπτει ότι είναι ανασφάλιστος ή και μέσα από το Voucher που είπε ο Υπουργός, ώστε η καταγραφή αυτή και σε συνδυασμό με το ΣΦΕΕE, να μπορέσουμε να καταγράψουμε και να κατηγοριοποιήσουμε αυτά τα φάρμακα και να τα παίρνει κάθε μήνα ο ανασφάλιστος συμπολίτης μας.

 

Είναι ένα μεγαλόπνοο έργο. Είναι μία προσπάθεια που χρειάζεται πολλούς συνδυασμούς. Συνδυασμούς για την ασφάλεια, συνδυασμούς για τη ποιότητα, συνδυασμούς για το ότι θα δίνεται δωρεάν, συνδυασμούς για να μπορέσουμε να βρούμε ποιοι πραγματικά έχουν αυτήν την ανάγκη, για να μπορέσουμε να δώσουμε το φάρμακό τους.

 

Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω, εκτός από τον Υπουργό και την ηγεσία, βλέπω και την Υφυπουργό την κυρία Μακρή, η οποία είναι υπεύθυνη για τη δημόσια υγεία γενικότερα και την ψυχική υγεία, αλλά θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρόεδρο του ΣΦΕE, τον κύριο Φρουζή. Σήμερα έρχεται η ώρα της υλοποίησης μέσα από την Υπουργεία του κυρίου Γεωργιάδη.

 

Ευχαριστώ ιδιαίτερα και τη κυρία Τουμπανάκη, την υπεύθυνη Διευθύντρια σχέσεων του ΣΦEΕ, η οποία ξέρουμε με έναν εργώδη τρόπο προσπάθησε για τη σημερινή μέρα.

 

Τις φαρμακαποθήκες οι οποίες θα συμβάλλουν στη προσπάθεια αυτή και νομίζω ότι κάποιοι εκπρόσωποι και μάλιστα έχουμε έναν εκπρόσωπο κοντά μας, ο οποίος νομίζω ότι κάποιες κουβέντες θα μπορέσει να μας πει ο ίδιος.

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κυρία Σκουρολιάκου, η οποία δίνει τη πιστότητα της προσπάθειας στη ποιότητά της μέσα από τον ΕΟΦ και βεβαίως θα μου επιτρέψετε, τους συνοδοιπόρους που έχει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, όλους αυτούς τους μήνες, όλα αυτά τα χρόνια.

 

Συνοδοιπόρος είναι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και συγκεκριμένα η «Αποστολή», που σήμερα εκπροσωπείται από τον Πατέρα Μάξιμο και πιστεύω ότι θα δώσει την ευλογία και του Αρχιεπισκόπου όταν πάρει το λόγο.

 

Και κύριε Υπουργέ, νομίζω ότι δεν χρειάζονται πλέον περισσότερα λόγια. Χρειάζονται οι πράξεις. Να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε το κράτος, όμως σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, σε μία πολύ δύσκολή καμπή, την οποία οφείλουμε όλοι να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ο εθελοντισμός, η συνεύρεση της επιστήμης με τη προσφορά, η συνεύρεση των επιχειρήσεων μέσα από το κοινωνικό της πρόσωπο, η ίδια η Πολιτεία που ευλογεί αυτή τη προσπάθεια, μέχρι να μπορέσει να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου αυτή τη προσπάθεια, έδωσε τη σημερινή μέρα και από αύριο αρχίζει δουλειά, για να ολοκληρώσουμε αυτό το μεγαλόπνοο και πολύ σημαντικό έργο.

 

ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΞΙΜΟΣ:

 

Να σας ευχαριστήσω για τη συνέργεια και για την πρόσκληση και τον κύριο Υπουργό και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου αλλά βεβαίως και τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος. Να μεταφέρω τις ευλογίες του Μακαριοτάτου ο οποίος γνωρίζετε καλά ότι στηρίζει κάθε προσπάθεια ανακούφισης των ανθρώπων οι οποίοι είναι εμπερίστατοι και βρίσκονται σε ανάγκη.

 

Εν προκειμένω ομιλούμε για την ανακούφιση εκείνων που είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα περίθαλψης και παροχής φαρμακευτικής βοήθειας.

 

Το πρόβλημα της ανεργίας είναι τεράστιο. Δυστυχώς το πρόγραμμα των αστέγων μεγαλώνει και ασφαλώς η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών υποστηρίζει σε κάθε περίπτωση ότι θα πρέπει να βρούμε πιο μόνιμες λύσεις. Δεν χαίρεται που υπάρχουν αυτές οι ανάγκες. Λυπάται μάλλον που υπάρχουν αυτές οι ανάγκες αλλά έχουμε συνείδηση ότι όσο υπάρχουν αυτές οι ανάγκες δεν μπορούμε να γυρίζουμε το κεφάλι μας και να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε.

 

Θα πρέπει όλοι οι άνθρωποι από τη θέση που βρίσκονται, από το χώρο ευθύνης τους να αναλαμβάνουν όποια δυνατή προσπάθεια να ανακουφίζουν εκείνους που έχουν ανάγκη. Είτε πρόκειται για τρόφιμα, είτε πρόκειται εν προκειμένω για φάρμακα και ιατρική περίθαλψη.

 

Με αυτό το σκεπτικό, λοιπόν, ευλογεί ο Μακαριότατος και αυτή την προσπάθεια η οποία έρχεται να συνεχίσει την προσπάθεια των κοινωνικών ιατρείων η οποία επεκτείνεται όχι μόνο στην Αθήνα και την Αττική αλλά και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ιδιαίτερα τις παραμεθόριες περιοχές, με την υποστήριξη, την επιστημονική υποστήριξη και την οργανωτική υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

 

Και ελπίζουμε ότι με αυτή τη συνέργεια θα βοηθήσει η Εκκλησία με το εκτεταμένο δίκτυο των ενοριών και των εθελοντών των ενοριών έτσι ώστε να μπορούμε να εντοπίσουμε τους ανθρώπους που είναι σε ένδεια, που έχουν ανάγκη και να τους οδηγήσουμε στο κοινωνικό ιατρείο όπου θα μπορούν να πάρουν και τη γνωμάτευση του ιατρού αλλά θα μπορούν να πάρουν και τη φαρμακευτική περίθαλψη και βοήθεια που χρειάζονται.

 

Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για όλες τις κοινωνικές προσπάθειες. Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους που συμμετείχαν στο «όλοι μαζί μπορούμε» και για τα φάρμακα μια προσπάθεια που πήγε εξαιρετικά καλά.

 

Και βεβαίως να ευχαριστήσουμε και το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος αλλά και τις φαρμακαποθήκες που δέχτηκαν να ενισχύσουν αυτό το πρόγραμμα έτσι ώστε να καταστεί δυνατό να παρέχουμε βοήθεια σε εκείνους που δεν έχουν πρόσβαση στο φάρμακο.

 

Και όλοι θα πρέπει να έχουμε συνείδηση ότι στο χώρο μας υπάρχουν άνθρωποι εμπερίστατοι, δεν πρέπει να τους αφήνουμε μόνους. Οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να φτάσει είτε στην ενορία είτε στον Ιατρικό Σύλλογο είτε σε οποιονδήποτε φορέα που βοηθά σε αυτή την κοινωνική υποστήριξη θα πρέπει να την παρέχουμε έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην μείνουν μόνοι και να μην νιώθουν μόνοι. Αλλά να νιώθουν ότι υπάρχει πάντοτε κάποιος ο οποίος ενδιαφέρεται και θα τους στηρίξει όταν θα βρεθούν σε ανάγκη.

 

Πολλές ευχαριστίες και επαναλαμβάνω, πάντοτε με την ευλογία και την υποστήριξη του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

 

Κος ΦΡΟΥΖΗΣ:

 

Δεν είμαστε εδώ για να μην δίνουμε φάρμακα πάντως στην Ελλάδα, είμαστε εδώ για να δίνουμε φάρμακα. Παρόλα αυτά να σας πω το εξής: δεν αισθανόμαστε ότι κάνουμε κάτι το εξαιρετικό σε αυτό το τραπέζι όσον αφορά τις εταιρίες.

 

Είναι δουλειά μας, είναι συνεισφορά μας σε αυτή τη χώρα από τη στιγμή που έχουμε αποφασίσει να υπάρχουμε και να ζούμε εδώ είτε ελληνικές εταιρίες, είτε πολυεθνικές, να βοηθούμε τους άπορους, τους ανασφάλιστους συμπατριώτες μας. Και αυτό πολύ γρήγορα όλες οι εταιρίες του Συνδέσμου αποφάσισαν να το κάνουν και αυτές εκπροσωπώ εγώ σήμερα.

 

Τα νούμερα δυστυχώς είναι αμείλικτα στην Ελλάδα. Υπάρχουν πάρα πολλοί άποροι, το 1/3 περίπου του πληθυσμού είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, η ανεργία ξεπερνάει γρήγορα το 30%, οι νέοι έχουν τεράστιο πρόβλημα, αυτοί που δεν έχουν πρόσβαση στην υγεία και στην κοινωνική ασφάλιση όλο και περισσότερο πληθαίνουν.

 

Άρα αποφασίσαμε πολύ σύντομα ως Σύνδεσμος, ως Διοικητικό Συμβούλιο, να κάνουμε μία τράπεζα φαρμάκων σε συνεργασία με τους συναδέλφους εδώ και να πούμε ότι θα υπάρχουν φάρμακα προς δωρεάν διάθεση στους άπορους και τους ανασφάλιστους στο επόμενο διάστημα μέσα στα πλαίσια του δυνατού, φάρμακα όλων των ειδών και όλων των κατηγοριών και θεραπειών.

 

Ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους, και τον κύριο Πατούλη με τον ενθουσιασμό που τρέχει αυτή την δραστηριότητα, και τον Άγιο Πατέρα και την Αρχιεπισκοπή και τους φαρμακέμπορους και αφήνω τελευταία και τον κύριο Μαρινόπουλο της ΦΑΜΑΡ που παίζει ένα πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτή την διακίνηση των φαρμάκων και ιδιαίτερα το Υπουργείο, θα έλεγα, γιατί με τις γρήγορες αποφάσεις του μας δίνει την δυνατότητα να τρέξουμε γρήγορα και να καλύψουμε όσο μπορούμε, τα κενά αυτά στους άπορους και ανασφάλιστους.

 

Και πάλι λέω ότι δεν θα είναι αυτή η μοναδική ενέργεια που θα σώσει τους άπορους και τους ανασφάλιστους στην Ελλάδα. Όλοι θα πρέπει από το μετερίζι τους να συνεισφέρουν.

 

Κος ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ:

 

Για όσους δεν με ξέρετε είμαι ο Θόδωρος ο Σκυλακάκης, εκπροσωπώ τις φαρμακαποθήκες και μάλιστα συγκεκριμένα τις ιδιωτικές φαρμακαποθήκες της Ελλάδας. Εμείς είμαστε αυτοί οι οποίοι φροντίζουμε και μεριμνούμε να φτάνουν τα προϊόντα στα φαρμακεία από τη βιομηχανία και τελικά στους ασθενείς. Και ουσιαστικά αυτό θα κάνουμε.

 

Απλώς αυτή τη αφορά το κίνητρο δεν θα είναι το κέρδος, το κίνητρο θα είναι η ανάγκη για προσφορά και η πεποίθηση ότι το μεγαλύτερο έλλειμμα που έχει δημιουργήσει, κατά την άποψη τη δική μας, κλαδικά, αυτή η κρίση στη χώρα είναι ένα έλλειμμα εμπιστοσύνης.

 

Είναι ένα έλλειμμα εμπιστοσύνης απέναντι σε ανθρώπους, εταιρείες, θεσμούς, σε οτιδήποτε και εμείς θεωρούμε ότι αυτή η πρωτοβουλία, υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής και του Υπουργείου Υγείας, του Ιατρικού Συλλόγου και του ΣΦΕΕ, θα βοηθήσει στο να αρχίσουμε σιγά-σιγά να αποκτούμε ξανά ο ένας προς τον άλλο εμπιστοσύνη. Και όταν λέω ο ένας προς τον άλλο εννοώ και οι συνάνθρωποί μας προς εμάς αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι στον κλάδο του φαρμάκου και της συνταγογράφησης γιατί και σε εμάς υπάρχουν ελλείμματα εμπιστοσύνης ένθεν κακείθεν.

 

Θέλω να πω ότι σαν φαρμακαποθήκη θα στηρίξουμε με όλη μας τη δύναμη αυτή την προσπάθεια και θέλω να σας πω ότι αυτή η πρωτοβουλία, εφ’ όσον γίνεται από τον πρώτο κρίκο της αλυσίδας μας, τη βιομηχανία, μας δημιουργεί και ένα επιπλέον κίνητρο, ένα κίνητρο ευγενούς άμιλλας να κάτσουμε να σκεφτούμε τι άλλα πράγματα στο ίδιο, όμως, μοντέλο, στο μοντέλο της προσφοράς, μπορούμε να οργανώσουμε και εμείς. Δεσμευόμαστε ότι θα το κάνουμε πολύ γρήγορα.

 

Ξανά ευχαριστώ τον ΣΦΕΕ και το Υπουργείο Υγείας που μας προσκάλεσαν εδώ. Σας είπα, έχουμε συνηθίσει να βρισκόμαστε στο περιθώριο. Και πραγματικά σας λέω από καρδιάς ότι εμείς πιστεύουμε ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει στον κλάδο της υγείας και ότι δεν μπορεί να είναι τυχαίες οι αλλαγές.

 

Κα ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΥ:

 

Εγώ δύο λόγια να πω μόνο γιατί με έχετε καλύψει, ότι ο ΕΟΦ είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΙΣΑ σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή και το ΣΦΕΕ, καθώς επίσης και στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας με κάθε πρόσφορο αλλά και ασφαλή τρόπο. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε έτσι ώστε οι συνάνθρωποι που δεν μπορούν να έχουν το φάρμακο να το βρουν με αυτό τον τρόπο από αυτή την οργάνωση. Ο ΕΟΦ στηρίζει αυτή την προσπάθεια όπως και κάθε άλλη προσπάθεια που ωφελεί το κοινωνικό σύνολο στους δύσκολους αυτούς καιρούς που περνάμε.

 

Κος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:

 

Λοιπόν, πριν περάσουμε στις ερωτήσεις, να πω το εξής κλείνοντας για την παρουσίαση αυτής της προσπάθειας. Υπάρχουν δύο δρόμοι στο σημείο που είμαστε. Απλώς να καθόμαστε στο πλάι και να γκρινιάζουμε και να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον, και να επιζητούμε το ιδανικό.

 

Γιατί σας το λέω ευθέως, το ιδανικό θα ήταν να μπορούσε το κράτος να δίνει δωρεάν φάρμακο σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα και σε κάθε άνθρωπο που το έχει ανάγκη. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει και υπάρχει ο δεύτερος δρόμος, να συνεργαζόμαστε για να βρίσκουμε τις βέλτιστες λύσεις για να λύνουμε στον πραγματικό κόσμο τα πραγματικά προβλήματα, πραγματικών ανθρώπων.

 

Σήμερα είμαστε εδώ, γιατί μία τέτοια λύση που σίγουρα θα ανακουφίσει χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα, παίρνει σάρκα και οστά. Και παίρνει σάρκα και οστά με τον πιο επίσημο θεσμικό και ασφαλή τρόπο για τους πολίτες, γιατί όπως διαπιστώσατε δεν έχουμε απλώς τη προσφορά της βιομηχανίας σε υλικό, αλλά έχουμε τον έλεγχο του κράτους, τον ΕΟΦ με την ποιότητά του και τον επιστημονικό έλεγχο των γιατρών δια του Ιατρικού Συλλόγου στην απόδοσή του.

 

Συνδέουμε λοιπόν με αυτή τη προσπάθεια, με το εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης στην υγεία, το Voucher της υγείας, το όποιο συμπληρώνουμε με αυτόν τον τρόπο. Οι κάτοχοι του Voucher θα μπορούν να απευθύνονται στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και στην «Αποστολή» στην Εκκλησία της Ελλάδος, για να ζητούν τα φάρμακα τα οποία οι γιατροί τους γράφουν και η βιομηχανία αναλαμβάνει να τους εξασφαλίσει δωρεάν.

10-9-2013, ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (1)κλικεδω

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *