Υεμένη: 8χρονη πέθανε από εσωτερική αιμορραγία μετά την πρώτη νύχτα γάμου της

yemeni Μία 8χρονη ανήλικη έχασε τη ζωή της στην Υεμένη από εσωτερική αιμορραγία που υπέστη μετά την πρώτη νύχτα του γάμου της.

Σύμφωνα με ακτιβιστές από οργανώσεις που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, το ανήλικο κορίτσι αναγκάστηκε να παντρευτεί έναν άντρα πέντε φορές μεγαλύτερό της σε ηλικία.

Η μικρή Rawan πέθανε στην περιοχή της φυλής Hardh που βρίσκεται στη βορειοδυτική Υεμένη κοντά στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία.

Οι ακτιβιστές ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για το θάνατό της στο γαμπρό ενώ τονίζουν ότι πρέπει να συλληφθεί και η οικογένειά της και όλοι να έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Υποστηρίζουν ότι οι συλλήψεις και η καταδίκη των ενόχων θα δώσουν ένα τέλος στην πρακτική του γάμου ανήλικων κοριτσιών με μεγάλους άντρες στη φτωχή αυτή περιοχή.

 

Πάνω από το ένα τέταρτο των κοριτσιών που γεννιούνται στην Υεμένη παντρεύονται προτού φτάσουν τα 15, σύμφωνα με επίσημα κρατικά στοιχεία του 2010.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με τις παραδόσεις των φυλών της περιοχής, μια νύφη νεαρής ηλικίας καλείται να μεταμορφωθεί σε μια πολύ υπάκουη σύζυγο, να φέρει στον κόσμο πολλά παιδιά και να κρατηθεί μακριά από κάθε πειρασμό.

 

Το Σεπτέμβριο του 2010, μια 12χρονη νύφη από την Υεμένη πέθανε μετά από τρεις ημέρες προσπαθώντας να γεννήσει, ανέφεραν ακτιβιστικές οργανώσεις.

 

Πηγή: Dailymail

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.