Η Διοίκηση του Ι.Σ.Α. έχει φανερή ατζέντα, την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων του ιατρικού σώματος

ΙΣΑsmallΜε αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη Α.Ε.Γ. , που μετέχει στο Δ.Σ. του Ι.Σ.Α., σχολιάζοντας το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξεδόθη από τη Διοίκηση του Ι.Σ.Α. κι αφορά την παρουσία του Προέδρου του στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ., θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, η παράταξη Α.Ε.Γ. και ο επικεφαλής της κ. Ψυχάρης ενοχλήθηκαν, γιατί διαπίστωσαν ότι τη «φανερή ατζέντα» των ζητημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους μας , την έχει επιβάλλει η σημερινή Διοίκηση του ΙΣΑ και ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα τα ζητήματα αυτά να αναδεικνύονται ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Είναι φανερό πως ενοχλούνται γιατί δρομολογούνται λύσεις σε χρόνια προβλήματα του κλάδου μας, όπως η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η ενίσχυση της διαφάνειας στη λειτουργία του συστήματος υγείας, κλπ.

Δεύτερον, η σημερινή Διοίκηση του Ι.Σ.Α. δεν έχει στόχο να αποτελεί το καλό παιδί της Κυβέρνησης. Έχει θέσει εδώ και καιρό τις «κόκκινες γραμμές» απέναντι στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά και στους τεχνοκράτες της τρόικας , και δεν σκοπεύει να κάνει πίσω. Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες, απαιτούμε

να σταματήσει άμεσα η αδικαιολόγητη συκοφάντηση του ιατρικού κόσμου

να μην απολυθεί ούτε ένας συνάδελφος Ιατρός

να γίνει πράξη η εντολή του Πρωθυπουργού για την άμεση αποπληρωμή των χρημάτων που μας οφείλονται

να διασφαλιστεί ότι κάθε ασθενής θα έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στην κατάλληλη θεραπεία, στο αποτελεσματικό και ταυτόχρονα σε χαμηλότερη τιμή φάρμακο

να προχωρήσει άμεσα η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας στην αλλαγή του Νόμου Λοβέρδου και να διασφαλιστεί το δικαίωμα του ιατρού να έχει αυτός την αποκλειστική επιστημονική ευθύνη για τη θεραπεία του ασθενή του, παρέχοντας του το δικαίωμα να συνταγογραφεί με την εμπορική ονομασία το φάρμακο που θεωρεί καταλληλότερο.

Η σημερινή Διοίκηση του Ι.Σ.Α. επιλέγει το δρόμο της ενεργούς συμμετοχής και παρουσίας στα Κέντρα λήψης των αποφάσεων, γιατί θεωρούμε ότι αυτή η επιλογή εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των συναδέλφων.

Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη λογική της στείρας καταγγελίας των πάντων και της αποχής από κάθε διαδικασία διαλόγου, όπως προτείνει σταθερά η παράταξη Α.Ε.Γ. Η επιλογή αυτή εξυπηρετεί μόνον μικροκομματικές και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες και μακροπρόθεσμα βλάπτει τα συμφέροντα του ιατρικού κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *