Τρίπολη. Ημερίδα ενημέρωσης για καρκίνο μαστού

SAM_9548Σήμερα στα πλαίσια ενημέρωσης της ημερίδας για τον καρκίνο του μαστού στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, πέρα απ’ τα πολύ ενδιαφέροντα που ακούστηκαν ,50 γυναίκες είχαν την ευκαιρία να εξεταστούν δωρεάν από εγκεκριμένους επιστήμονες.

Μετά την εισήγηση της κας Ζαμπαθά, του κου Μπεντεβή καθώς και του αντιπροέδρου της εταιρείας πρόληψης μαστού κου Λαζάρου τον λόγο πήραν ο γιατρός κος Κατζάβελος, ο οποίος ενημέρωσε το κοινό σχετικά με τη διάγνωση, τις μεθόδους αλλά και τα βασικά αίτια εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Ιδιαίτερα σημαντική η ομιλία του χειρούργου γιατρού κου Κουφουδάκη, ο οποίος τόνισε τη σημασία της αυτοεξέτασης ήδη απ’ τις μικρές ηλικίες. Αναφέρθηκε, ότι η μαστογραφία πρέπει να πραγματοποιείται απ’ την ηλικία των 35 ετών και μετά τα 40 πρέπει να γίνεται έλεγχος τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Απαντάται ακόμα και στους άνδρες μικρό ποσοστό καρκίνου μαστού. Παρόλα αυτά οι γιατροί αισιοδοξούν ότι στο μέλλον ίσως και με ένα εμβόλιο να προλαμβάνεται «το τέρας του καρκίνου», όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο χειρούργος κος Κουφιουδάκης.

Εύα Π.
http://www.arcadiaportal.gr/n

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *