Οι διαχρονικές προτάσεις του ΙΣΑ ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα του Πρωθυπουργού

7_9_2013_ΔΕΘ_1Στα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ που τέλεσε ο Πρωθυπουργός Α.Σαμαράς     παρέστη ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης. Την έναρξη της έκθεσης ευλόγησε ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος, παρουσία πλήθους υπουργών, βουλευτών και άλλων εκπροσώπων επιχειρηματικών φορέων, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θ.Καράογλου και ο Πρόεδρος της ΔΕΘ Α.Τζίκας.

7_9_2013_ΔΕΘ_2Κατά την ομιλία του ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι επιστρέφουν τα ληξιπρόθεσμα στους ελευθεροεπαγγελματίες (γιατρούς κλπ), λέγοντας ότι επί 4 χρόνια το Δημόσιο δεν πληρώνει τους ελευθεροεπαγγελματίες, αλλά ζητούσε από αυτούς να πληρώνεται!!!

Επίσης ο κ. Σαμαράς μίλησε για ενίσχυση του δείκτη κοινωνικής προστασίας λέγοντας ότι με τα νέα ΕΣΠΑ θα προβλεφτούν οι προοπτικές για την ασφαλιστική κάλυψη στην Υγεία 2 εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών από τη χώρα μας.

7_9_2013_ΔΕΘ_1α«Για πρώτη φορά, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα. Η Ανάπτυξη βασίζεται τώρα στην ασφάλεια και σταθερότητα» δήλωσε ο Πρωθυπουργός ο οποίος κατά την ομιλία του μίλησε για μια νέα Ελλάδα σταθερότητας και σταθεροποίησης, αναφερόμενος στην αναβάθμιση της Αλεξάνδρειας Ζώνης με επίκεντρο της ελληνικής καινοτομίας τη Θεσσαλονίκη, στην ανακεφαλοποίηση του εθνικού τραπεζικού συστήματος και τα εργαλεία ρευστότητας, στη Δημόσια Ασφάλεια και τους μαζικούς επαναπατρισμούς, στη Διεύρυνση φορολογικής βάσης με απλή φορολογία, στην άνοδο του δείκτη μεταποίησης7_9_2013_ΔΕΘ_3, στην επιβράδυνση της ανεργίας, στο ρεκόρ του φετινού τουρισμού, στην επιδότηση 45.000 άνεργων νέων και στις μετρήσεις της ΕΛΣΤΑΤ που δηλώνουν με κάθε τρόπο ότι πλησιάζει επιτέλους η ανάκαμψη. Παράλληλα, συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό για τον αγώνα αυταπάρνησης που κάνουν στην προσπάθεια της ασφάλειας και της ανάπτυξης της χώρας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών χαιρέτισε τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του κυβερνητικού έργου και αφορούν 1) την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, για τις οποίες όλος ο ιατρικός κόσμος αγωνιά, 2) την απομάκρυνση των επιόρκων από το Δημόσιο και 3) την τάξη στα Δημόσια Νοσοκομεία, μέσα από ελεγκτικούς μηχανισμούς στις προμήθειες των υλικών των νοσοκομείων, ζητήματα για τα οποία ο ΙΣΑ εδώ και πολλά χρόνια αγωνίζεται. Και θα συνεχίσει να αγωνίζεται πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων μέχρι ο κάθε αγώνας των γιατρών να αποδώσει τους αναμενόμενους καρπούς για τους λειτουργούς υγείας, αλλά και για όλους τους πολίτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *