Συρία. Χειρουργός.”Γιατρός χωρίς Σύνορα” δολοφονήθηκε από ισλαμιστές

Islamistes Syria_0Σύρος χειρουργός, μέλος του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, σκοτώθηκε από μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, σύμφωνα με το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Ο 29χρονος Μοχάμεντ Αγιάντ είχε πέσει θύμα απαγωγής στην επαρχία του Χαλεπίου και η σορός του εντοπίστηκε την Τρίτη.

«Σύμφωνα με τους [συνεργαζόμενους] γιατρούς με το Παρατηρητήριο, είναι ο Ισλαμικός Στρατός εκείνος που δολοφόνησε τον νεαρό ειδικευόμενο Μοχάμεντ Άγιαντ, μετά την απαγωγή του τα ξημερώματα της Δευτέρας από τον τόπο εργασίας του στην κοινότητα Σέζου» ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είχαν ανακοινώσει την Πέμπτη πως ο 29χρονος χειρουργός σκοτώθηκε κάτω από «αδιευκρίνιστες» συνθήκες και καταδίκασαν «αυτήν την επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον ενός χειρουργού, ο οποίος εργαζόταν ασταμάτητα για να βελτιώσει την τρομακτική ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή, την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο».

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο αντλεί πληροφορίες από ένα δίκτυο μαχητών και γιατρών σε όλη τη Συρία, το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε επίσης την Πέμπτη τον Μοχάμεντ αλ Χαμάντα, λαϊκό ποιητή και αντίπαλο της κυβέρνησης της Δαμασκού.

Ο Αλ-Χαμάντα μετέβαινε στο Κφαρ Ζίτα, κοντά στη Χάμα της κεντρικής Συρίας για να ερευνήσει για την τύχη του γιου του που αγνοείται. Υπήρξε μία λογομαχία με στελέχη του Ισλαμικού Κράτους, τα οποία τον σκότωσαν με δύο πυροβολισμούς.

Το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε ισοπέδωσε επίσης την Πέμπτη ένα από τα πιο πολυσύχναστα σιιτικά τεμένη, στην περιοχή Χασάκα (βορειοανατολικά), παρά τα επίμονα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής να το μετατρέψουν σε πολιτιστικό κέντρο, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως έχει καταγράψει τους τελευταίους πέντε μήνες εκατοντάδες απαγωγές, για τις οποίες ευθύνεται το Ισλαμικό Κράτος, με θύματα στελέχη της αντιπολίτευσης, χριστιανούς ιερείς και πολυάριθμους Κούρδους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.