Σε μία δεκαετία, οι γυναίκες γιατροί θα είναι περισσότερες από τους άνδρες συναδέλφους τους.

female-doctor-happyΈως το 2017, οι γυναίκες γιατροί θα είναι περισσότερες από τους άνδρες συναδέλφους τους στο Ην. Βασίλειο. Το γεγονός αυτό θα οδηγήσει σε έλλειψη γιατρών σε σημαντικές ειδικότητες, καθώς οι περισσότερες γυναίκες γιατροί προτιμούν την part-time εργασία, σύμφωνα με μελέτη του Βασιλικού Κολεγίου Ιατρών.

Σήμερα, οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 40% του συνόλου των ιατρών, το 42% των γενικών ιατρών (GP) και το 28% των συμβούλων ιατρών στο Ην. Βασίλειο.

Στα νοσοκομεία, 8% των ανδρών και 21% των γυναικών εργάζονται σε βάση part-time, ενώ στα γραφεία ιατρικών συμβούλων 30% των γυναικών εργάζονται part-time.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ορισμένοι τομείς της ιατρικής μπορεί να αντιμετωπίσουν έλλειψη προσωπικού, καθώς οι γυναίκες προτιμούν συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως η μαιευτική και γυναικολογία, η παιδιατρική και η δημόσια υγεία. Σήμερα, μόνο 8,4% των συμβούλων χειρουργών είναι γυναίκες και μόνο το ένα τέταρτο των γιατρών που επιλέγουν να ειδικευτούν στη χειρουργική είναι γυναίκες.

Είναι σημαντικό για την κυβέρνηση και το εθνικό σύστημα υγείας να γνωρίζουν το γεγονός ότι οι γυναίκες γιατροί τείνουν να προτιμούν τα ευέλικτα μοντέλα εργασίας και συγκεκριμένες ειδικότητες, διότι αυτό θα τους επιτρέψει να κάνουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να εξασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα των ιατρικών υπηρεσιών, σχολιάζει η Καθηγήτρια Jane Dacre, επικεφαλής της ομάδας εργασίας που εκπόνησε τη μελέτη. Αν οι σημερινές τάσεις συνεχιστούν, μπορεί να χρειάζονται περισσότεροι γιατροί για να διατηρηθεί το ίδιο επίπεδο ιατρικής κάλυψης.

Πηγή:

Telegraph

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *