Νέα από Αρκαδία. Ελέγχονται όσοι απουσιάζουν;

ARKADIA18-150x1501Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που διερχόμαστε με τις περικοπές μισθών και επιδομάτων, τις διαθεσιμότητες που επικρέμονται επί δικαίων και αδίκων, δημιουργεί καθημερινά και νέα δεδομένα για όλους. Με τους δημοσίους υπαλλήλους, ωστόσο, να  έχουν πληγεί λιγότερο από την κρίση σε σχέση με  άλλους συμπολίτες τους που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.
Εξίσου όμως δεδομένο είναι ότι ένα καθόλου αμελητέο κομμάτι αυτών των  υπαλλήλων ελάχιστες έως μηδαμινές υπηρεσίες προσέφερε, σε σχέση με τις αμοιβές του και την ασφάλεια της εργασίας του. Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι η κρίση θα κινητοποιούσε κι εκείνο το τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων που μέχρι τώρα περί άλλα ετύρβαζε… Εις μάτην. Κάποιοι φαίνεται πως  επιμένουν, όπως έδειξε ο έλεγχος που έγινε,  στις ίδιες παλιές νοοτροπίες που μας οδήγησαν ως εδώ και φροντίζουν εντέχνως να απουσιάζουν συστηματικά από την εργασία τους ή  να μην τηρούν τουλάχιστον το ωράριο τους.

Βέβαια,  το πρόβλημα δεν είναι δικό τους – ή μάλλον μόνο δικό τους, αφού  σε κανένα μέρος του κόσμου μια επιχείρηση, δημόσια ή ιδιωτική, δεν βασίζεται στην επαγγελματική ευσυνειδησία των ανθρώπων της για να λειτουργήσει σωστά, αλλά έχει τους μηχανισμούς ελέγχου τους. Εν προκειμένω, υπάρχουν τέτοιοι μηχανισμοί ελέγχου των κοπανατζήδων; Και αν ναι, κάνουν σωστά τη δουλειά τους;

Όσο συντηρείται το καθεστώς της ανοχής και της αναξιοκρατίας, τόσο απαξιώνεται το σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών αλλά και την πληρώνουν δυστυχώς όσοι σέβονται τις υποχρεώσεις τους, όπως γίνεται τώρα, με το καθεστώς της διαθεσιμότητας.
Είναι, λοιπόν,  ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών να επιβάλλουν επιτέλους ένα καθεστώς αξιοκρατίας, να επιλέξουν με διαφανή και ορθολογικά κριτήρια τους πιο άξιους να διοικούν και να ελέγχουν τις υπηρεσίες τους. Οι κομματικοί παρατρεχάμενοι, οι ρουσφετολόγοι που συντηρούν αυτό το φαύλο καθεστώς δεν μπορεί να έχουν θέση σε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό δημόσιο τομέα που θα σέβεται τον εαυτό του και δεν θα ταλαιπωρεί τους πολίτες. Αρκετά πληρώσαμε – και πληρώνουμε ακόμα – την κομματοκρατία και τη ρουσφετολογία των ημετέρων. Κι αυτό δεν είναι καμιά απαίτηση της τρόικας και του ΔΝΤ. Είναι απαίτηση των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων και βαρέως φορολογούμενων πολιτών….

 

 

 

Ένταση για τα σκουπίδια

Το κόστος  της διαχείρισης των απορριμμάτων, ευθύς ως αυτή περιέλθει στον ανάδοχο του διεθνούς διαγωνισμού, εν προκειμένω την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, βασανίζει τους δημάρχους της Περιφέρειας. Αυτό κατέστη εμφανές στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ, όπου οι δήμαρχοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το ποσό που πρέπει να αναγραφεί στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, ζητώντας συγκεκριμένα στοιχεία από την Περιφέρεια.  Γι αυτό και όλοι συμφώνησαν  να υπάρχει κανάλι επικοινωνίας  με την Περιφέρεια ώστε να έχουν άμεση άποψη για το θέμα ενώ παράλληλα να προβούν στην  αγορά  μηχανημάτων κομποστοποίησης ώστε να μειωθεί ο παραγόμενος όγκος των απορριμμάτων.

Αναρριχητικό Πάρκο

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας, με ανακοίνωσή του προωθεί τη δημιουργία επίσημου αναρριχητικού πάρκου στο Λεωνίδιο, στηρίζοντας παράλληλα με πολλούς τρόπους τη διάνοιξη αναρριχητικών διαδρομών από προσφερόμενους εθελοντικά έλληνες και ευρωπαίους αναρριχητές. Με τον αριθμό των διαδρομών που ανοίγονται κάθε χρόνο και τη σχετική διαφήμιση υπολογίζεται ότι το Λεωνίδιο, ακολουθώντας το παράδειγμα της Καλύμνου, μπορεί ν’ αποτελέσει σύντομα έναν από τους γνωστότερους και χρηστικότερους αναρριχητικούς προορισμούς της Ευρώπης.
Γι αυτό και  ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας – κάτοικοι του Λεωνιδίου και γνωστοί έλληνες και ευρωπαίοι αναρριχητές, σύμφωνα με την ανακοίνωση,  προσφέρονται να αναλάβουν  πρωτοβουλία διοργάνωσης μιας διεθνούς συνάντησης – γιορτής αναρριχητισμού στο Λεωνίδιο, την περίοδο των Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς, με σκοπό να γίνει ευρύτερα γνωστός ο τόπος τους ως νέος ευρωπαϊκός αναρριχητικός προορισμός.  Προς τούτο καλούν τους  περί τον τουρισμό επαγγελματίες του Λεωνιδίου να συμμετέχουν σε συνάντηση εργασίας με θέμα «ΛΕΩΝΙΔΙΟ: Νέος ευρωπαϊκός αναρριχητικός προορισμός [1η διεθνής συνάντηση – γιορτή αναρριχητισμού Πρασσιών (Κήπου Διονύσου)]», την 29η Σεπτεμβρίου 2013 στη Βιβλιοθήκη του Δημαρχείου (Λεωνίδιο).
Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Στη ΔΕΘ για άλλη μια φορά τα Συνδικάτα κινητοποιούνται. Διοργανώνουν πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 7 Σεπτέμβρη 2013 στη Θεσσαλονίκη στις 6 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Το συνδ. κίνημα της Αρκαδίας, δια του Εργατικού  του Κέντρου δηλώνει «παρών» και θα συμμετάσχει στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 7 Σεπτέμβρη 2013 στη Θεσσαλονίκη στις 6 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου . Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας θα δρομολογήσει λεωφορείο για την Θεσ/κη. Και καλεί  τους εργαζόμενους να δηλώσουν την συμμετοχή τους στα Σωματεία και στο Εργατικό Κέντρο.   Αναχώρηση: Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στις 7:15 το πρωί από Μεγ/λη και στις 8:00 το πρωί από Τρίπολη.     Επιστροφή:  Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου το πρωί από  Θεσ/κη.

Συνέλευση ΕΛΜΕ

Το Δ.Σ. της  ΕΛΜΕ καλεί τα μέλη του σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 5/9, ώρα 18:00 στο 4ο ΓΕΛ Τρίπολης προκειμένου να ενημερωθούν,  να εκτιμήσουν  την κατάσταση και να προχωρήσουν σε αποφάσεις. Τούτο γιατί, σύμφωνα με την πρόσκληση, «τίποτα στη φετινή χρονιά δεν μοιάζει με την περσινή ούτε στα εργασιακά ούτε στα εκπαιδευτικά και πάνω από όλα στον αριθμό των συναδέλφων. Οι απολύσεις συναδέλφων έφτασαν τις 2200, ανακοίνωσαν και άλλες που δεν έχουν υλοποιηθεί. Πολλοί μαθητές ξεκινάνε την χρονιά με όλους τους καθηγητές τους απολυμένους. 3500 συνάδελφοι αναγκάστηκαν σε μετατάξεις με αδιαφανείς διαδικασίες. Η χρονιά ξεκινάει και το νομοσχέδιο που ρυθμίζει την λειτουργία των σχολείων δεν έχει ψηφισθεί ακόμα. Επειδή αυτά που μας  «υπόσχονται» είναι χειρότερα,  πρέπει να σταθούμε και να συλλογιστούμε που οδηγεί αυτή η κατάσταση».

Εισιτήριο Υγείας

Το «Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης» σε Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι γεγονός και σήμερα έγινε η επίσημη έναρξη με κάθε τιμή. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ωστόσο για άλλη μια φορά έδωσε το δικό του στίγμα στη πρεμιέρα του προγράμματος σημειώνοντας το πνεύμα συνεργασίας τόσο στο υπουργείο, όσο και με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Για το λόγο αυτό δεν ξέχασε να ευχαριστήσει και τον προκάτοχό του, Ανδρέα Λυκουρέντζο, καθώς η προσπάθεια και η ιδέα ξεκίνησε από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Πηγή:Parapolitika.gr

Λουκέτο σε επιχειρήσεις

Νέο 48ωρο λουκέτο σε τέσσερις επιχειρήσεις για μη έκδοση αποδείξεων επέβαλε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Πελοποννήσου , στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποίησε το 3ήμερο 30 Αυγούστου με 1η Σεπτεμβρίου.  Οι επιχειρήσεις είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος και είχαν έδρα στις πόλεις Καλαμάτα, Βόλο, Τρίκαλα και Κομοτηνή. Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, πέραν του μέτρου της αναστολής λειτουργίας, ακολουθεί η διαδικασία για την επιβολή του διοικητικού προστίμου, τον καταλογισμό των φόρων, ως και η υποβολή μηνυτήριας αναφοράς. Επίσης, σε δύο περιπτώσεις εφαρμόσθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και οι υπαίτιοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Χαμογελάτε

Μια γυναίκα πηγαίνει στο γιατρό, ανησυχώντας για την ψυχραιμία του συζύγου της. Εκείνος ζητά να πληροφορηθεί το πρόβλημα.  Η γυναίκα του εξηγεί πως δεν ξέρει τι να κάνει. : « Κάθε μέρα ο σύζυγός μου, λέει,  φαίνεται να χάνει την ψυχραιμία του χωρίς λόγο και με φοβίζει».

Ο γιατρός συνιστά: «Όταν φαίνεται ότι ο σύζυγός σας θα θυμώσει, να πάρετε ένα ποτήρι νερό και να αρχίσετε να κάνετε μπουκώματα στο στόμα σας. Να το στριφογυρίζετε, αλλά να μην το καταπίνετε, μέχρις ότου  αυτός  ή θα αποχωρήσει  από το δωμάτιο ή θα πάει στο κρεβάτι να κοιμηθεί».

Δύο εβδομάδες αργότερα η γυναίκα επιστρέφει στο γιατρό, φρέσκια και ξαναγεννημένη.

Του λέει: «Γιατρέ ήταν λαμπρή ιδέα. Κάθε φορά, που ο σύζυγός μου άρχιζε να χάνει την ψυχραιμία του, εγώ μπούκωνα το στόμα μου με νερό και αυτός ηρεμούσε αμέσως. Απορώ, πώς ένα ποτήρι νερό το κάνει αυτό.”

Εκείνος της εξηγεί: «Το ίδιο το νερό δεν κάνει τίποτα. Το κόλπο είναι ότι κρατούσατε το στόμα σας κλειστό».

Γ. Παπ.

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Ελέγχονται όσοι απουσιάζουν;”

  1. Για οσο διαστημα συντηρείται το καθεστώς της ανοχής και της αναξιοκρατίας, τόσο απαξιώνεται το σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών και για αλλο τοσο η χωρα θα συνεχισει να αποκαλειται “Ελλαδα” …

    Η χωρα του : ” κανω οτι μου κατεβει και τη βγαζω καθαρη ,να ‘ουμε ! “

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *