Γεωργιάδης: Στόχος μας μία ισχυρή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

γεωργιαδηςΜέλημά μας να οικοδομήσουμε μια ισχυρή πρωτοβάθμια φροντίδα στη χώρα μας δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας με αφορμή την εφαρμογή, από την Τρίτη, του εισιτηρίου ελεύθερης πρόσβασης.

Όπως δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και το προεδρείο της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, τα σχέδια για την ενίσχυση του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μπαίνουν στην τελική ευθεία και δεν απέκλεισε τυχόν μετακίνηση των 6.000 γιατρών στο ΕΣΥ.

«Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να έχουμε ένα πολύ ισχυρό δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Σε αυτό το θέμα βρήκαμε σύμμαχο τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και αυτό το οποίο συζητήσαμε είναι πώς μπορεί αυτό να γίνει πραγματικότητα. Και ξεκινάμε έναν μακρύ διάλογο και πώς θα το φτιάξουμε».

Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι «δε θα διαλυθούν οι δομές του ΕΟΠΥΥ, δε θα χάσει ούτε ένας γιατρός του Οργανισμού την εργασία του και δε θα θιγούν εργασιακά δικαιώματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *