O Γιώργος Πατούλης στη Λουκίλα Καρρέρ και τη Λίτσα Θεοφάνους‏

λι$λαΣτη Λουκίλα Καρρέρ και τη Λίτσα Θεοφάνους και στην εκπομπή «Με το Λι και με το Λάμδα» στην τηλεόραση της Ζούγκλας μίλησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης ο οποίος είχε μόλις βγει από σύσκεψη με τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη μίλησε για τα ζητήματα που έθεσε στον υπουργό και τα οποία ο ΙΣΑ θεωρεί αδιαπραγμάτευτα.

«Να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας ιατρού, που απασχολείται σήμερα στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ. Δεν είναι δυνατόν χώρες σαν τη Γερμανία να απορροφούν τους δικούς μας γιατρούς – έχουν φύγει περί τις 7.500 Έλληνες γιατροί- και τα νησιά μας να είναι ακάλυπτα», ειπε ο κ. Πατούλης και συνέχισε.

«Ζητήσαμε από τον υπουργό να καταργηθεί ο νόμος Λοβέρδου, που αφαιρεί από τους ιατρούς την ευθύνη της θεραπείας του ασθενή τους και να αντικατασταθεί από νέο νόμο, που θα δίνει στους ιατρούς το δικαίωμα να συνταγογραφούν το εμπορικό σκεύασμα (γενόσημο ή πρωτότυπο), το οποίο εκείνοι κρίνουν ότι εξατομικευμένα είναι καταλληλότερο για τη θεραπεία του ασθενή. Όσο για τα γενόσημα φάρμακα ζητήσαμε να διασφαλισθεί ότι η επίτευξη του στόχου για αύξηση της χρήσης των γενοσήμων στο 60% δεν θα γίνει σε βάρος της υγείας των ασθενών και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας».

Ακούστε την εκπομπή…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *