ΙΣΑ. Οι ιδιώτες πιστοποιημένοι γιατροί πρέπει να έχουν την δυνατότητα συνταγογράφησης πλέον των 2 συνταγών μηνιαίως

ΙΣΑsmallΣε συνέχεια των εγγράφων που σας έχουμε αποστείλει, στα οποία σας έχουμε εκθέσει το ζήτημα που έχει ανακύψει εξαιτίας της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 14540/28.03.2012 Εγκυκλίου του Οργανισμού σας, δυνάμει της οποίας οι πιστοποιημένοι ιδιώτες ιατροί δύνανται να συνταγογραφούν έως δύο συνταγές το μήνα για κάθε ασφαλισμένο και αγωγή που καλύπτει ανάγκες μηνός ή τριμήνου, επανερχόμενοι στο συγκεκριμένο ζήτημα, αιτούμαστε την τροποποίηση της συγκεκριμένης εγκυκλίου, προκειμένου οι ιατροί αυτοί να δύνανται να συνταγογραφούν πλέον των δυο συνταγών μηνιαίως.

Ο ως άνω περιορισμός δημιουργεί μείζον πρόβλημα για τους ιδιώτες γιατρούς και ειδικότερα για συγκεκριμένες ειδικότητες (πχ. Καρδιολόγους, παθολόγους), καθώς υπάρχουν ασφαλισμένοι ασθενείς, οι οποίοι λαμβάνουν περισσότερα από 6 φάρμακα μηνιαίως, όπως λ.χ. οι ασθενείς που πάσχουν από υπέρταση, έλκος 12δάκτυλου κ.ά. Το ίδιο πρόβλημα δημιουργείται και στην περίπτωση κατά την οποία ο ασθενής που λαμβάνει κάποια σταθερή αγωγή ασθενήσει από κάποια λοίμωξη (π.χ. αναπνευστικού, ουροποιητικού), με αποτέλεσμα να πρέπει ο θεράπων ιατρός να συνταγοραφήσει μετέπειτα και άλλα φάρμακα.

Συνεπεία των προαναφερθέντων, ο ιατρός δεν δύναται να συνταγογραφήσει εφόσον έχει ήδη εκδώσει 2 συνταγές υποχρεώνοντάς έτσι τον ασθενή να απευθυνθεί σε άλλον ιατρό, με αποτέλεσμα ο ασθενής να αποστερείται της περίθαλψης του θεράποντος ιατρού του.

Ενόψει των ανωτέρω αιτούμαστε την τροποποίηση της προαναφερθείσας εγκυκλίου, θέτοντας έστω εξαίρεση για συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες, των οποίων το λειτούργημα εξαιτίας της συγκεκριμένης εγκυκλίου καθίσταται δυσχερές, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των ασφαλισμένων του Οργανισμού σας, αλλά και η απρόσκοπτη άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                         ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *