Στα χαρακώματα οι εργαζόμενοι στο ”Αγία Βαρβάρα”.Κατέλαβαν την είσοδο και τα γραφεία

αγια βαρβαραΣε νέα κατάληψη του νοσοκομείου ”Αγία Βαρβάρα προχώρησαν οι εργαζόμενοι από το πρωί ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην αλλαγή χρήσης του θεραπευτηρίου που οδηγεί, όπως υποστηρίζουν, στο κλείσιμο  και σε απολύσεις προσωπικού. Ανάλογη κίνηση έκαναν και οι εγαζόμενοι στη Πολυκλινική.

Το χορό των κινητοποιήσεων όμως σέρνουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία αφού η ΠΟΕΔΗΝ έχει εξαγγείλει μπαράζ κινητοποιήσεων.

Λουκέτο στην Αγία Βαρβάρα

 

Σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου  Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» , συγκεντρώθηκαν  στην εισόδο του νοσοκομείου.

Κρατώντας πανώ και φωνάζοντας συνθήματα προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της εισόδου και των γραφείων της διοίκησης  και των εξωτερικών ιατρείων ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του.

Στο μεταξύ αναμένεται να ολοκληρωθεί  άμεσα  η διαδικασία της κινητικότητας στο νοσοκομείο με την επίδοση όλων των διαπιστωτικών πράξεων στους εγαζόμενους που μετακινούνται.

Συνολικά μετακινούνται 256 εργαζόμενοι ενώ άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασευής του νοσκομείου οι οποίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως  στις 30 Δεκεμβρίου.

Σε αυτή την φάση θα  παραμείνουν στο νοσοκομείο τα εξωτερικά ιατρεία και τα 28 κρεβάτια της Παθολογικής κλινικής το τμήμα τεχνητού νεφρού και τα εργαστήρια.Στην μελλοντική χρήση του νοσοκομείου θα λειτουργήσει Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας και Μονάδα τελικού σταδίου.

 

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα», καταγγέλλουν , ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «κρύβει από τους πολίτες την πραγματικότητα, πως το νοσοκομείο κλείνει και τη θέση του παίρνει ένας νέος Φορέας ο οποίος θα αποτελείται από πρωινά και απογευματινά Ιατρεία, μία Παθολογική κλινική και μια Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Από 148 κλίνες παραμένουν μόνο 28 και από 395 εργαζόμενους παραμένουν μόνο 85».

 

Οι εργαζόμενοι των παραπάνω νοσηλευτικών ιδρυμάτων θα συγκεντρωθούν και το πρωί της Τρίτης στις εισόδους των Νοσοκομείων «Πατησίων» και «Αμαλία Φλέμιγκ».

 με προσωπικό ασφαλείας
Πάντως την εβδομάδα αυτή θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά από το προσωπικό ασφαλείας αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει μπαράζ κινητοποιήσεων. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι νοσοκομειακοί γιατροί που ξεκινούν παράλληλο αγώνα για όλες τις καταστροφικές όπως λένε αλλαγές στον τομέα της Υγείας
Σήμερα Δευτέρα προγραμματίζονται συγκεντρώσεις σε νοσοκομεία που επηρεάζονται από τις αλλαγές, ενώ για την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου η ΠΟΕΔΗΝ έχει εξαγγείλει 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας για τα Νοσοκομεία, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας από τις 11.00πμ έως 15.00.
Στις 11:30 πμ της ίδιας μέρας προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας ενώ για την περιφέρεια έξω από τα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών.

 

Ψυχιατρικά νοσοκομεία

 

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 24ωρη απεργία στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου και οργανώνει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11:30 πμ, διαμαρτυρόμενη για «την συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Τομέα Ψυχικής Υγείας και της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, την υποχρηματοδότηση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και τις διαθεσιμότητες – απολύσεις των υγειονομικών».

 

Και οι γιατροί

 

Στο μεταξύ και η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) προχωρά σε σειρά κινητοποιήσεων για να ανακόψει τα σχέδια της κυβέρνησης για ισοπέδωση του δημοσίου τομέα της υγείας όπως σημειώνει.

 

Ειδικότερα:

 

1. Συμμετέχει στις συγκρούσεις ανατροπής της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής και οργανώνει το μπλοκ των νοσοκομειακών γιατρών στις διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια της Δ.Ε.Θ. και στη πορεία των συνδικάτων το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη. Η κινητοποίηση των συνδικάτων πρέπει να σηματοδοτήσει μια νέα συγκρουσιακή αγωνιστική πορεία διαρκείας, που θα συνενώνει συνδικάτα και κινήματα σε ένα μεγάλο λαϊκό, κοινωνικό και πολιτικό κίνημα ανατροπής.

 

2. Συμμετέχει στην 48ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 Σεπτέμβρη και στην εβδομάδα δράσης απεργιακών και αγωνιστικών κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα 16 έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

 

3. Συντονίζει τη ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ δράση της με την ΠΟΕΔΗΝ, την ΟΛΜΕ, τις άλλες Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία

 

4. Πραγματοποιεί στάση εργασίας από κοινού με την ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη από τις 11.00 πμ έως 15.00. Στις 11:30 πμ της ίδιας μέρας πραγματοποιούμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ για την περιφέρεια έξω από τα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών.

 

5. Συμμετέχει στην Εκδήλωση – Συναυλία που διοργανώνει η Ε.Ν.Ι.Θ. και άλλοι Φορείς στη Καλαμαριά την Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη για τη διάσωση των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης ΠΑΝΑΓΙΑ, ΛΟΙΜΩΔΩΝ, ΔΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΩΝ

 

6. Καλεί τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών να καλέσουν Γενικές Συνελεύσεις για τον προγραμματισμό της δράσης τους και να πρωταγωνιστήσουν στις τοπικές κινητοποιήσεις για να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο, να μην καταργηθεί καμία δημόσια δομή υγείας

 

7. Συγκαλεί συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ και εκπροσώπων των Ενώσεων στη Θεσσαλονίκη, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013 ώρα 11 π.μ.

 

8. Καλεί τον Υπουργό Υγείας να επανεξετάσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το ακανθώδες πρόβλημα των εφημεριών, αξιοποιώντας τις σαφείς προτάσεις της ΟΕΝΓΕ

 

9. Συνεχίζει να διεκδικεί την οργάνωση ολοκληρωμένου Δημόσιου Συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, περίθαλψης, αποκατάστασης, με ΔΩΡΕΑΝ και ποιοτικές υπηρεσίες προς όλους τους κατοίκους της χώρας

http://iatropedia.gr/articles/read/4881

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *