Έρχεται νέα σαρωτική κινητικότητα στην Υγεία! Φεύγουν κι άλλοι εργαζόμενοι

νοσοκομειαΔεν τελείωσαν και δεν αναμένεται να τελειώσουν σύντομα οι αγωνίες των εργαζομένων στα νοσοκομεία καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης ετοιμάζει νέα πολύ πιο σκληρή λίστα με αποχωρήσεις και μετακινήσεις στον τομέα της Υγείας.  

Οι 1835 εργαζόμενοι που εντός των ημερών αλλάζουν θέση εργασίας καθώς μπαίνουν στον «πάγο» για να μεταφερθούν σε άλλο νοσοκομείο, φαίνεται ότι είναι μόνο η αρχή…

Έως το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση πρέπει να βάλει σε διαθεσιμότητα άλλο ένα μεγάλο τμήμα δημοσίων υπαλλήλων εκτός από 12.500 που ήδη έχουν μπει, και στην Υγεία αναμένεται να γίνει και πάλι σφαγή.

Μπορεί τα περισσότερα νοσοκομεία να έχουν ελλείψεις προσωπικού και τα Σωματεία των εργαζομένων να ζητούν κάλυψη των κενών θέσεων, ο Άδωνις Γεωργιάδης όμως σκοπεύει να κάνει νέα ανακατανομή προσωπικού και να βάλει κι άλλα λουκέτα σε κλινικές και νοσοκομεία.

 

Το δήλωσε άλλωστε ο ίδιος, μιλώντας στην εφημερίδα το Βήμα. «Η συμμετοχή του υπουργείου Υγείας στους πρώτους 12.500 υπαλλήλους της κινητικότητας ήταν σημαντική. Και σημαντική θα πρέπει να είναι και στο δεύτερο κύμα που θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου».

Γεγονός βέβαια που σημαίνει ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχουν εξαφανιστεί από τον υγειονομικό χάρτη κι άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα τα οποία κατά τα στελέχη του υπουργείου Υγείας δεν αποδίδουν τα μέγιστα.

 

Και μέχρι τότε οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ θα συνεχίσουν να αγωνιούν εάν την επόμενη μέρα το πρωί θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά ή όχι. Άλλωστε ο φόβος που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα είναι με τι καθεστώς εργασίας θα τοποθετηθούν στα νέα νοσοκομεία όσοι θα μπουν σε κινητικότητα.

Θα έχουν τα ίδια δικαιώματα ή θα είναι σα να προσλαμβάνονται από την αρχή με σαφώς πολύ μικρότερες αποδοχές; Είναι ανησυχίες που κυριαρχούν στο προσωπικό του ΕΣΥ καθώς όπως τονίζουν οι συνδικαλιστές ουδείς τους αποσαφηνίζει το θέμα.

 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πάντως διαβεβαιώνει τουλάχιστον ότι οι περισσότεροι θα έχουν γυρίσει στο ΕΣΥ μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Αν τώρα η γραφειοκρατία του ελληνικού δημοσίου τοποθετήσει τους 1835 εργαζόμενους της Υγείας στις νέες τους θέσεις μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, παραμένει μια απορία…

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

http://iatropedia.gr/articles/read/4879

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *