Skip to main content

Καταγράφουν άρον άρον εργαζόμενους του ΕΣΥ λίγο πριν έρθει η τρόικα! Τι δείχνει έγγραφο

νοσοκομειοΣε αναμμένα κάρβουνα κάθονται από προχθές εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία καθώς η είδηση κυκλοφόρησε σαν αστραπή: το υπουργείο Υγείας άρχισε τη λεπτομερή καταγραφή όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ και μάλιστα με κατ’ επείγουσα διαδικασία. Τι δείχνει έγγραφο που εστάλη σε όλες τις διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων

 

 

 

  Με ένα εξαιρετικά επείγον έγγραφό του που φέρει ημερομηνία 3.6.2013 ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης ζητά μέσα σε δύο ημέρες  οι διοικητές των νοσοκομείων να αποστείλουν αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των  εργαζομένων αλλά και τις κενές θέσεις. Με το έγγραφο που παρουσιάζει το iatropedia.gr, ζητά μέχρι σήμερα 5.6.2013 να δοθούν αναλυτικά όλες οι λίστες με τους ειδικευμένους γιατρούς, τους νοσηλευτές αλλά και το διοικητικό προσωπικό ανά τμήμα και κλινική.

 

Είναι η πρώτη φορά που ζητείται μια τέτοια αναλυτική καταγραφή μέσα σε δύο 24ωρα γεγονός που προκάλεσε την έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους. Άλλωστε η έλευση της Τρόικας η οποία ζητά συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, αφήνει ξεκάθαρα ανοικτή την πόρτα και στο ΕΣΥ για περαιτέρω απομακρύνσεις εργαζομένων.

 

Εξάλλου  μεγάλος αριθμός προσλήψεων για κάλυψη κενών θέσεων δεν προβλέπεται άμεσα καθώς τα τελευταία τρία χρόνια ελάχιστοι εργαζόμενοι (κυρίως γιατροί και νοσηλευτές) έχουν προσληφθεί στα νοσοκομεία και αυτοί με την μορφή των επικουρικών.

 

 

Οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται ήδη να αντιδράσουν σε περίπτωση που υπάρξει θέληση για νέες απομακρύνσεις δεδομένου ότι τα δημόσια νοσοκομεία εδώ και καιρό λειτουργούν στο «κόκκινο» με τα περισσότερα τμήματα να υπολειτουργούν εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού είτε να ξεχειλίζουν από φόρτο εργασίας.

 

Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι πολλά πολύτιμα κρεβάτια -ειδικά Μονάδων Εντατικής Θεραπείας- παραμένουν κλειστά ακριβώς εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

 

 

Παρ’ αυτά η τρόικα έχει διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, διαφορετικά μπορεί και να σκοντάψει το δανειακό πρόγραμμα. Άγνωστο παραμένει εάν η συρρίκνωση αυτή θα αφορά τελικά και το ΕΣΥ καθώς στο παρελθόν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει επισημάνει στους δανειστές μας ότι απαιτούνται προσλήψεις και όχι απομακρύνσεις στα νοσοκομεία. Τίποτε βεβαίως δεν είναι πλέον σίγουρο με τις νέες απαιτήσεις της τρόικας και αν αυτές θα γίνουν αποδεκτές από τα στελέχη της οδού Αριστοτέλους.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

 

 

http://iatropedia.gr/articles/read/4262

 

One thought to “Καταγράφουν άρον άρον εργαζόμενους του ΕΣΥ λίγο πριν έρθει η τρόικα! Τι δείχνει έγγραφο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *