Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΠΙΣ κ. Μ. Βλασταράκο

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,

Επικοινωνώ μαζί σας γιατί την επόμενη της Γ.Σ του Π.Ι.Σ, νέος σε ηλικία ιατρός εκπρόσωπος  στην Γ.Σ μου είπε: «αν αυτή είναι η Γενική Συνέλευση, ο κλάδος δεν έχει κανένα μέλλον». Και επειδή συμφώνησα θεωρώ σκόπιμο να μοιραστούμε λίγες σκέψεις.

Προχθές στις 23:00 και στο παρά πέντε διασώσατε τα προσχήματα προσθέτοντας επτά λέξεις (αλλαγή πολιτικής και πολιτικής ηγεσίας στην υγεία τώρα) που γνωρίζατε εγγράφως μέρες πριν. Θα πρέπει όμως να βρείτε τον τρόπο να διασώσετε και την ουσία αυτών των λέξεων. Εμείς ζητούσαμε να γίνει συζήτηση από την αρχή για τον τρόπο με τον οποίο το σύνθημα θα γίνει πράξη αλλά καθώς αυτό δεν έγινε, θα πρέπει το κενό να καλυφθεί εκ των υστέρων.

Έτσι θα περάσουν απαρατήρητες οι πάμπολλες αστοχίες  της εισήγησης ( την οποία ψηφίσαμε μόνο για λόγους  ενιαίας έκφρασης και για τον επίλογό της) και δεν θα διχάσουν τον ιατρικό κόσμο ψηφίσματα και αποφάσεις «περί όνου σκιάς» που προστέθηκαν στο κατάκοπο φινάλε.

Επίσης η αδυναμία μας να συζητούμε συγκεκριμένα θέματα διεξοδικά για να σχεδιάσουμε τακτικά και στρατηγικά την προώθηση των λύσεών τους, καθιστά εντελώς αντιπαραγωγική  την δραστηριότητά μας. Μετά από δεκαετίες «συνδικαλιστικού σημειωτόν» απομένουν ολοένα και λιγότεροι γιατροί διαθέσιμοι να ακολουθήσουν και δεν σας κρύβω ότι πάσχω από οσφυαλγία. Η Γενική Συνέλευση θα πρέπει να αλλάξει διαδικασία ώστε να καλυφθεί το χάσμα γενεών και να αμβλυνθεί η διαλεκτική απόσταση που μας καθιστά  παρωχημένους.

Τέλος, παρατηρήσαμε τάσεις διαχωρισμού συναδέλφων και αδυναμίες εκμετάλλευσης από μέρους σας θετικών πρωτοβουλιών λόγω της προέλευσής τους. Ελπίζουμε η δεύτερη θητεία σας στον Π.Ι.Σ να μην είναι αντικατοπτρισμός της πρώτης γιατί αυτό δεν θα ωφελήσει πρωτίστως τον κλάδο και εσάς.

Επειδή ίσως οι σκέψεις αυτές σας στενοχωρήσουν, σας διαβεβαιώνω ότι διατυπώνονται με τις καλύτερες προθέσεις, με ειλικρινή αγωνία για τον κλάδο μας και με κάθε διάθεση συνεργασίας.

Φιλικά,

Dr. Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος
Πλαστικός Χειρουργός
Πρόεδρος Ι.Σ Θεσσαλονίκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *