Πυροβόλησαν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού – Ζούμε στα “μολυβένια” χρόνια;

Eπίθεση σημειώθηκε στις 02:25 τα ξημερώματα στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, όπου άγνωστοι πυροβόλησαν με καλάσνικοφ κατά του κτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο άγνωστοι άντρες, φέροντας βαρύ οπλισμό, άνοιξαν πυρ κατά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας. Ο ένας δράστης φέρεται να πυροβολούσε και ο άλλος μάζευε τους κάλυκες.

Η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο και έχει αποκλείσει την περιοχή, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει βρει εννέα κάλυκες.

————————————————————————————————————-

Ανανέωση 07:45

Οι δράστες, βάσει των πρώτων πληροφοριών, επέβαιναν σε αυτοκίνητο και η ένοπλη επίθεση φαίνεται να έγινε κοντά στην υπόγεια διάβαση, επί της οδού Λάμπρου Κατσώνη. Από την επίθεση δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Κατά τις 07:30 η αστυνομία βρήκε καμένο αυτοκίνητο στο Παλαιό Φάληρο και πιθανολογείται ότι αυτό ανήκει στους δράστες της επίθεσης.

Τις έρευνες έχει αναλάβει αποκλειστικά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.Να σημειώσουμε ότι στο σημείο υπάρχουν πολλές κάμερες ασφαλείας, το υλικό των οποίων αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση.

Για την επίθεση έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, ενώ στο σημείο βρίσκεται ο γραμματέας της ΝΔ, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος και έλαβε πλήρη ενημέρωση για τα μέχρι τώρα στοιχεία από την αστυνομία.

Να σημειώσουμε ότι στο σημείο υπάρχουν πολλές κάμερες ασφαλείας, το υλικό των οποίων αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση.

————————————————————————————————————–

Aνανέωση 9:00

Την τρομοκρατική επίθεση, με ριπές από καλάσνικοφ κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας καταδίκασαν τα πολιτικά κόμματα. Είναι πάντως βέβαιο πώς η εξέλιξη αυτή θα πυροδοτήσει νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην ΝΕΤ έκανε λόγο για επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων  πρακτικών τυφλής βίας. Ξεκαθάρισε ότι οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες από το ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι «σπέρνουν το φόβο και συμβάλλουν στο να εμπεδωθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας». Επιτέθηκε, ωστόσο, κατά της κυβέρνησης την οποία κατηγόρησε ότι προσπαθεί να αξιοποιήσει τα περιστατικά αυτά, στο πλαίσιο «ενός σχεδιασμού έντασης, διχασμού και στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Την πλήρη διερεύνηση όλων αυτών «των άθλιων γεγονότων» ζήτησε ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δ. Καρύδης, τονίζοντας ότι στα θέματα της Δημοκρατίας πρέπει να υπάρχει απόλυτη συμφωνία από όλους. «Είναι γεγονός ότι ξετυλίγοντας αυτό το κουβάρι των επιθέσεων, από την αρχή και δεν αναφέρομαι στο σημερινό περιστατικό, δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ». Ο κ. Καρύδης τόνισε ότι σε τέτοια γεγονότα δε χωρούν μισόλογα και αστερίσκοι.

Την απερίφραστη καταδίκη της ΔΗΜΑΡ για το περιστατικό εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος. «Πρόκειται για ακραία τρομοκρατική ενέργεια. Ευτυχώς που δεν είχαμε θύματα. Ας ευχηθούμε αυτό το συμβάν να είναι το τελευταίο» τόνισε, εκφράζοντας το φόβο ότι αν συνεχιστούν οι επιθέσεις αυτές θα υπάρξουν θύματα. «Εμείς χωρίς μισόλογα ανοίγουμε μέτωπο με τη βία, όποιο περίβλημα και αν την περιβάλλει. Η βία είναι φασισμός. Θα πρέπει όλος ο πολιτικός κόσμος να υψώσει τείχος απέναντι στη βία. Σε αυτή τη φάση δεν χωρούν μισόλογα, αστερίσκοι και συμψηφισμοί» πρόσθεσε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

One thought to “Πυροβόλησαν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού – Ζούμε στα “μολυβένια” χρόνια;”

  1. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ !!!!!!!!!!!!!!

    ” Ο ενας πυροβολουσε και ο αλλος μαζευε τους καλυκες …” !
    Και συγχρονως εσβηνε και τα ιχνη τους με κλαδια δεντρων που μολις υλοτομησε .Αργοτερα εκαψαν και το αυτοκινητο ,ετσι ; Τι πρωτοτυπο

    Ποιος πιστευει τετοια παραμυθια ακομα ;;;

    Κοιμαστε ορθιοι ! Το γυαλισατε το τσαρουχι σημερα ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *