Αιμοδυναμικό : Τα ραπανάκια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Με έκπληξη διαβάσαμε την ΄΄ευρηματική΄΄ ανακοίνωση της μεγάλης δωρεάς  για  Αιμοδυναμικό Εργαστήριο  στο Παναρκαδικό.

Η αλήθεια είναι πως εδώ και πολύ καιρό, προετοιμαζόταν το έδαφος, με την διάδοση πληροφοριών περί μεγάλης κληρονομιάς, από διαθήκη πολίτη Αρκάδα, που άφηνε όρο για δημιουργία …. Αιμοδυναμικού!

Επίσης  αλήθεια είναι, πως μετά από την εξασφάλιση του εγγράφου της διαθήκης….. και την διάδοση της ύπαρξής της σε χέρια πολλών και εχόντων γνώση περί των ενδονοσοκομειακών δραστηριοτήτων, το σκηνικό άλλαξε ή μάλλον μετεβλήθη και η διαθήκη έγινε δωρεά…. δεδομένου πως δεν μπορούσε να περάσει το Αιμοδυναμικό  ως απαίτηση του αποθανόντος, αφού από ΠΟΥΘΕΝΑ δεν τεκμηριώνεται αυτό από το έγγραφο της ΙΔΙΟΧΕΙΡΗΣ διαθήκης.

ΙΔΙΟΧΕΙΡΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΓΚΟΥΝΤΑΝΗ(1) Κλικ Εδώ

Αλήθεια ακόμα είναι, πως θα ήταν ευχής έργο, να μπορούσε να έχει το κάθε Νοσοκομείο ένα Αιμοδυναμικό  Εργαστήριο, για να μην αναγκάζεται να διακομίζει τους ασθενείς του σε όμορα ή απομακρυσμένα άλλα κέντρα….

Αλλά η θλιβερή ΑΛΗΘΕΙΑ που μας αφορά, είναι πως το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, αυτή την ώρα έχει πάρα πολλές και τρέχουσες λειτουργικές ανάγκες και πάσχουν σε πολλά επίπεδα όλες σχεδόν οι κλινικές του, που το μόνο που ΔΕΝ του λείπει, είναι ένα εργαστήριο ακόμα, που ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΟΤΕ, σύμφωνα με την παρούσα κατάσταση στην Υγεία και τη χώρα γενικότερα.

Η διαθήκη Γκουντάνη, ΔΕΝ αναφέρεται σε ΚΑΜΙΑ απαίτηση για την επένδυση των χρημάτων…

Η δωρεά της συζύγου του –μετά τον θάνατο της οποίας, καθιστά αποδέκτη της περιουσίας του ο αποθανών Γκουντάνης  το Παναρκαδικό- φέρεται να γίνεται με απαίτηση της δωρήτριας  να γίνει  Αιμοδυναμικό Εργαστήριο…..

Επίσης ακούσαμε και διαβάσαμε, πως το εν λόγω εργαστήριο, ήταν το  όνειρο ζωής καρδιολόγου του Νοσοκομείου……

Γεννάται ευλόγως το ερώτημα, πως γίνεται να ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ τα όνειρα ενός ιατρού, με την επιθυμία μιας υπερήλικης κυρίας, άσχετης περί την Ιατρική και μάλλον χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση….. Ειρήσθω εν παρόδω, πως ακόμα και εγγράμματοι πολίτες, δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ο όρος Αιμοδυναμικό Εργαστήριο…..

Μετά από τα μάλλον περίεργα διαδραματισθέντα με την ΔΩΡΕΑ και την απαίτηση της δωρήτριας…. που πήγε και αυτοπροσώπως να την επιβεβαιώσει σε γραφεία έντυπου μέσου(!!!) επιχειρήθηκε από την γράφουσα, η επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας και Αρκάδα κ. Λυκουρέντζο  Ανδρέα.

Εις μάτην

Πάντως διετύπωσα το ερώτημά μου στο περιβάλλον του και ΑΚΟΜΑ περιμένω απάντηση…

ΠΟΙΟΣ ΧΑΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ σε αυτή τη χώρα;

Ο Υπουργός και το επιτελείο του ή ο εκάστοτε διοικητής του κάθε Νοσοκομείου, με ή χωρίς την συμμετοχή ιατρών και δωρητών;;;;;

Με άλλα λόγια:

Το Παναρκαδικό σήμερα, έχει άπειρα προβλήματα ακόμα και πολεοδομικά. Οι όροφοι ευρίσκονται σε κατάσταση εργοταξίου.

Σε κάθε βροχή πλημμυρίζουν ισόγειο και 5ος τουλάχιστον….

Υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις σε αναλώσιμο υλικό και όχι μόνον.

Δεν υπάρχουν εξοπλισμοί σε κλινικές απαραίτητοι για την απρόσκοπτη λειτουργία τους και το έργο Νοσηλευτών και Ιατρών προς τους ασθενείς.

Τα υπόγεια ευρίσκονται σε κατάσταση τριτοκοσμική.

Τα ασανσέρ τις περισσότερες μέρες είναι εκτός λειτουργίας.

Τα εργαστήρια έχουν ανάγκες εκσυγχρονισμού.

Η πυρασφάλεια του Νοσοκομείου είναι ανύπαρκτη με όλα τα επακόλουθα…

Για να λειτουργήσει το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, απαιτούνται αρκετές ενέργειες και έξοδα…. πέραν των μηχανημάτων που έσπευσαν να μας ανακοινώσουν ότι θα προμηθευτούν οι αρμόδιοι του Παναρκαδικού…

Ένα τέτοιο εργαστήριο, λειτουργεί ΜΟΝΟΝ σε 24ωρη βάση.

Αυτό αυτόματα σημαίνει, πως  χρειάζονται τουλάχιστον 3 βάρδιες των αντίστοιχων  ειδικοτήτων, και με αναπληρωματικούς, για να είναι εξασφαλισμένη η λειτουργία του.

Απαιτούνται  δε τουλάχιστον 2-3 Αιμοδυναμιστές Ιατροί Καρδιολόγοι, ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και παρασκευαστές καθώς και Τεχνολόγοι μηχανημάτων. Στην καλύτερη περίπτωση καμιά 20αριά άτομα!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΝΕΝΑΣ από τους υπάρχοντες Ιατρούς στο Παναρκαδικό, δεν έχει την εξειδίκευση για Αιμοδυναμική. Πως λογαριάζει η κυρία διοικήτρια να οργανώσει το Αιμοδυναμικό, μετά τον εξοπλισμό του, όταν η πολιτική της φτώχειας και των απολύσεων, που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την πρόσληψη προσωπικού;

 

Τελικά η κατασπατάληση των χρημάτων της  ΄΄δωρεάς΄΄  βάζει πολλά ερωτήματα για την πολιτική που χαράζεται στην Υγεία τους χαλεπούς καιρούς… Όταν μάλιστα σε απόσταση αναπνοής στην Καλαμάτα, υπάρχει τέτοιο εργαστήριο, από δωρεά του ΚΑΡΕΛΙΑ.

Η  Τρίπολη έχει μόνον αυτή την άμεση ανάγκη;

Τα αυτονόητα σχόλια, επί της ΑΜΕΣΗΣ διάθεσης των χρημάτων της δωρεάς και μάλιστα σε ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, θα τα αφήσουμε για αργότερα.

Η οσμή σκανδάλου είναι υφέρπουσα…

Επί του παρόντος θα επαναλάβουμε πως ακόμα περιμένουμε τον Υπουργό της Υγείας να απαντήσει για

ΠΟΙΟΣ ΧΑΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΑΙ

ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΙΕΡΑΡΧΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Της Γιούλης Παπαδοπούλου.

 

2 thoughts to “Αιμοδυναμικό : Τα ραπανάκια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου”

  1. Καλα ,για γελια εισαστε !

    Εδω δεν εχει Γαστρεντερολογο το νοσοκομειο και ονειρευεστε Αμοδυναμικα και αλλα εργαστηρια που ,οπως αναφερεται πιο πανω χρειαζονται ΚΑΙ προσωπικο να λειτουργησουν !

    Τωρα ,το ποιος χαραζει πολιτικες στο χωρο της Υγειας ;

    Αυτοι που πατε σαν τα προβατα και εκλεγετε !!!
    Ανοητοι του κερατα .

  2. Την πολιτική της υγείας κυρία Παπαδοπούλου, την χαράζει όποιος προλαβαίνει και κάνει τα καλύτερα deals με τις εταιρείες για την τσεπούλα του πετώντας και μερικά ψιχουλάκια γύρω…Για ψάξτε και τι Νομικες ενέργειες έκανε η ΄΄κοινή΄΄ διοικήτρια για την διαθήκη παρντόν δωρεά ήθελα να γράψω. Για βρείτε ποιός δικηγόρος ήταν σύμβουλος της υποτιθέμενης δωρήτριας και σε πόσες άλλες περίεργες υποθέσεις ανάλογης ποιότητας, έχει πάρει μέρος. Και με ποιούς άρχοντες της αυτοδιοίκησης έχει πάρε δώσε. Η υπόθεση βρωμάει και φαίνεται. Η διαθήκη δεν εξασφάλιζε τίποτα από ζεστό χρήμα στο νοσοκομείο. Η μαντάμ το μυρίστηκε, καθότι γατόνι, και έβαλε το σχέδιο – δωρεά στη φόρα. Ο υπουργός πάλι, το μόνο που κάνει είναι να βγαίνει μαζί της για δείπνα και γεύματα. Καλά να πάθουμε αφού ανεχόμαστε ακόμα τους άχρηστους να μας κυβερνάνε. Καλά να πάθουμε αφού ψηφίζουμε για βουλευτές άσχετους και κομματικούς οσφυοκάμπτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *