Τραγέλαφος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο σήμερα. Ξέμειναν από πετρέλαιο και ανέβαλαν χειρουργεία

Της Γιούλης Παπαδοπούλου.

Χωρίς πετρέλαιο σήμερα πάλι το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, και ασθενείς και γιατροί ξεπαγιασμένοι, κυκλοφορούσαν σε απελπιστική κατάσταση΄

Αναβλήθηκαν και όλα τα χειρουργεία, λόγω της έλλειψης πετρελαίου και θέρμανσης.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, δεν συμβαίνει για πρώτη φορά.

Πολλές ήσαν οι ημέρες που πήραμε τηλεφωνικά παράπονα και καταγγελίες για την απαράδεκτη ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ του Νοσοκομείου, στην παγωνιά και την παρεμπόδιση της άσκησης της Ιατρικής λόγω στοιχειωδών ελλείψεων, όπως το πετρέλαιο…

Κάποιες μέρες είδαμε να μοιράζονται κουβέρτες μέσα στη νύχτα σε κλινικές που οι ασθενείς τους είχαν παγώσει από το κρύο !

Η κατάσταση στο Παναρκαδικό είναι ζοφερή και η εικόνα τριτοκοσμική, σε όλους τους χώρους και ορατή σε κάθε επισκέπτη. Μισοτελειωμένα μερεμέτια δίνουν την τελική πινελιά της απαξίωσης του Νοσοκομείου και οι παντελείς ελλείψεις σε αναλώσιμο υλικό, παραπέμπουν σε χώρες της ανατολικής τριτοκοσμικής πραγματικότητας.

Συγκεκριμένα ούτε σαπούνι, ούτε καν χαρτί τουαλέτας δεν βρίσκει ο επισκέπτης στις τουαλέτες των εξωτερικών ιατρείων….. Και αυτό ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει, για την διασπορά μικροβίων, μέσα σε ένα τόσο ευαίσθητο χώρο !!!!

Αλλά η κατάργηση και της θέρμανσης και η αναβολή χειρουργείων ….λόγω καθυστέρησης των ….πιστώσεων για την πληρωμή του πετρελαίου, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη και χρήζει άμεσης διερεύνησης η τόση …κωλυσιεργία.

Με δεδομένο ότι η τραγελαφική αυτή πραγματικότητα είναι πια συχνή στο Παναρκαδικό, ζητάμε από τον Υπουργό της Υγείας, που τυγχάνει να είναι και ΑΡΚΑΣ να διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο ιεραρχούνται οι ανάγκες του Παναρκαδικού καθώς και τις διαδικασίες με τις οποίες χαράζεται η πολιτική της διαχείρισης των κονδυλίων του, από την Διοίκηση.

Διότι η εκάστοτε ΄΄παρέμβασήτου΄΄ την ύστατη ώρα του κάθε αδιέξοδου, ούτε πολιτική πράξη είναι, ούτε υπευθυνότητα λέγεται.

Σήμερα που ΄΄έδωσε προσωπική μάχη΄΄ για το Παναρκαδικό, δεν έκανε άθλο…αλλά το ΧΡΕΟΣ του ως Υπουργός και ως ΑΡΚΑΣ, αλλά το πρόβλημα θα επανέλθει σε μερικές μέρες ίδιο και χειρότερο ίσως.

Γνωρίζουμε πάντως, ότι η Διοίκηση του Παναρκαδικού, έχει στη διάθεσή της μεγάλο χρηματικό ποσό (από ανεκτέλεστη ακόμα διαθήκη !!!!) το οποίο και έχει δρομολογήσει να διαθέσει για την οργάνωση εργαστηρίου που ΔΕΝ πρόκειται να λειτουργήσει εκ των πραγμάτων….

Γνωρίζουμε ακόμη, ότι ο υπουργός ΄΄ξέρει΄΄  αυτές τις κινήσεις και σιωπηρά τις επικροτεί…

Εμείς ρωτάμε τον Υπουργό κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο (με αφορμή το σημερινό χάλι στο Παναρκαδικό) :

-Ποιος χαράζει την πολιτική της Υγείας σε αυτό τον τόπο; Οι διοικητές των νοσοκομείων ή ο Υπουργός;

-Ποιος  αφήνει τα ζωτικά και επείγοντα προβλήματα του Παναρκαδικού άλυτα, για χάρη των προμηθειών των μεγάλων εταιρειών σε μηχανήματα που θα πάνε να σκουριάσουν στα υπόγεια;

-Ποιος έχει δικαίωμα να θέτει σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των ασθενών, με απαράδεκτες παραλείψεις όπως η στοιχειώδης ΘΕΡΜΑΝΣΗ  ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ και με αδιαφορία, την ώρα που έχουν περικοπεί ακόμα και τα φάρμακα εντός του Νοσοκομείου;

Διαβάσαμε τις δηλώσεις της διοίκησης του Νοσοκομείου, ότι το θέμα ΄΄λύθηκε’΄΄ και γέμισαν οι δεξαμενές του πετρελαίου…. Διαβάσαμε και το γεγονός της άμεσης κινητοποίησης του Υπουργείου…..

Εμείς απευθυνόμενοι και στους δύο παράγοντες, λέμε…..ΝΤΡΟΠΗ.

Για την κατάντια στην οποία οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια, τους κόπους των ομογενών και το όραμα γενεών ξενητεμένων ΑΡΚΑΔΩΝ, να εξασφαλίσουν στον τόπο τους την περίθαλψη για όλους τους Αρκάδες, σε ένα νοσοκομείο αξιώσεων.

Απαιτούμε από τον ΑΡΚΑΔΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ να κινητοποιήσει τους πάντες και να εξασφαλίσει την ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ και ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ λειτουργία του Παναρκαδικού άμεσα ακόμα κι αν πρόκειται να ΄΄πάρει΄΄  μερικά κεφάλια.

 

3 thoughts to “Τραγέλαφος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο σήμερα. Ξέμειναν από πετρέλαιο και ανέβαλαν χειρουργεία”

  1. τα βρηκατε με τον παπαγεωργακη τωρα μανδαμ;;;
    εκει που φτυνατε πατε και γλυφετε;;;

  2. τι εγινε δεν γραφεται πλεον για κορνερ και οφσαιντ ;;;
    πιασατε παλι τα σκληρα σπορ;;;

  3. ειναι μεγαλο φαουλ στα ορια του μπεναλντυ να μην υπαρχει κωλοχαρτο
    και ειμαστε ολοι οφσσαινντ αν δεν εχουμε και ενα σαπουνι
    πειτε στο λυκουκουρετζο να σφυριξει ληξις στο δραμα που βλεπουμε
    ΑΙΣΧΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *